Priče

Snažna žena u upravlja pilanom

Bad Berka je malo lječilište u njemačkoj regiji Tiringija. Ovdje susrećemo Sandru Eule, jedinu 'žensku' ugovornu pilanu Wood-Mizer u Njemačkoj. Upoznajemo lijepu, moćnu plavušu sa srcem i dušom.

Zahvaljujući solarnoj peći, drvo je zaštićeno od insekata i oštećenja vodom

Poljoprivrednik Nathan Brown bio je umoran od isekata koji su napadali uništavali građu koje je postavio na zračno sušenje, pa je odlučio izgraditi solarnu sušaru...

Osmerokutna kuća: više prostora - manje troškova za grijanje

Finski poduzetnik John Ujanen je primjenio paradokse osmerokutne geometrije i izgradio superučinkovitu osmerokutnu kuću od drveta topole.

Obiteljsko poduzeće nadograđuje pilanu u Danskoj

„Kad sam prvi put ušao u pilanarski posao i uspio ostvariti profit, shvatio sam kako je lako upravljati strojem-pilanom i koliko je to zanimljivo. Nadahnjuje me rad u pilani svaki dan”, kaže Thomas Andersen, vlasnik pilane Varming u Danskoj.

Mobilne pilane pomažu klijentima smanjiti troškove transporta trupaca

"Više ne trebamo traktor, kako bismo izvlačili trupce iz šume ili kamion za prijevoz trupaca do kupca", govore braća Geronazzo iz Italije, o pokretnim pilanama.

Poljska tvornica vrhunskog namještaja osvajila tržište s pilanom Wood-Mizer “WB2000”

FAGUS, tvornica drvenih proizvoda iz Poljskog Sępólno Krajeńskie, obiteljska je tvrtka koja se temelji na tradiciji i dugogodišnjem iskustvu. Specijalizirana je za proizvodnju namještaja od punog drveta, uglavnom od hrasta i bukve. Njihov vrhunski namještaj dizajniran je za spavaće sobe, dnevne sobe i blagovaonice.

Gradnja Noine arke

Jedna od najmanjih pilana Wood-Mizera korištena je za ispiljivanj 50% drvene građe za najveću svjetsku samostalnu drvenu strukturu - rekonstrukciju Noine arke u biblijskoj veličini.

Kako postići najbolji zvuk velikog crkvenog zvona?

Njemački stručnjaci s 300 godina iskustva misle da je ovo uistinu umjetničko djelo + plus ... ovjesi zvona izrađeni od hrastovine!

Vlasnici šuma ispiljavaju izvaljene trupce radi dodatne vrijednosti

Trebate li očistiti šumu nakon vjetra? Postoje li stabla napadnuta potkornjakom? Jedno od rješenja je piljenje oštećenih trupaca u vrijedniju građu za domaćinstva ili prodaju.

Nova tvrtka za pilane na Tajlandu fokusira se na ROI

Tvrtka za proizvodnju biomase proširuje proizvodnju paleta novim pilanamam koje donose bolji povrat ulaganja (Returm Of Investment) od tradicionalnih strojeva.

Predmeti od 61 do 70 od ukupno 113

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!