SE

Kad se posao i hobiji poklope: priča o švedskoj stolarskoj radionici

"Rad s vašim hobijem omogućuje beskrajne sate užitka. Ja živim san." Ovo je perspektiva Rasmusa Ströma na obradu drva u njegovoj stolarskoj radionici, “Ädelsnickaren”-(Dobar stolar), u Falköpingu, Švedska.

Dva brata iz Švedske uspješno vode svoju građevinsku i stolarsku radionicu

Göran & Lennart Ståhl proizvode proizvode za obradu drva i opskrbljuju lokalne kupce kvalitetnom drvenom građom za izgradnju i završnu obradu kuća u Švedskoj. Braća se prvenstveno oslanjaju na alate i strojeve iz Wood-Mizerovog asortimana “Woodworking”, uključujući četverostranu blanjalicu/glodalicu MP260 i debljač MP160.

OMILJENI POSAO ZA CIJELI ŽIVOT – priča drvoprerađivač iz Švedske

“Građa, koju prodaju u željezarijama je skupa, pa ljudi traže načine da je kupe jeftinije. Zovu me i izrađujem svakakve stvari za njih - podove, zidove i krovne obloge, čak i neke posebne letvice za povijesne kuće. Za ove kvalitetne proizvode koristim trupce iz 200 godina starih šuma,” objašnjava Hans Larsson, pilar i tesar iz švedskog grada Vansbro.

Wood-Mizerove pilane i oprema za obradu drveta pomažu u napredovanju švedske drvne industrije

Švedska je zemlja s bogatom tradicijom obrade drva i poštovanjem prema šumama koje pokrivaju dvije trećine zemlje. Uz pravilno održavane šume, drvoprerađivačka industrija ima vodeću poziciju u švedskom gospodarstvu. Mnogi šumari, pilari i drvoprerađivači oslanjaju se na Wood-Mizerovu opremu. koja pomaže njihovim vlasnicima da vode uspješne tvrtke za obradu drveta diljem Švedske.

Učenje obrade drva kod Wood-Mizera u Švedskoj

Svaki put kad švedski poduzetnik David Virén obradi dasku sa svojom Wood-Mizer blanjalicom/profilirkom, osjeća se kao da je naučio još jednu lekciju o drvu. "Rad s drvetom je više od samog posla. To je proces učenja od kojeg možete dobiti veliko zadovoljstvo", objašnjava.

Sa pilanom, hobi izrada drvenih podloga može se pretvoriti u uspješnu malu tvrtku

Šveđanin Nils Ohlin govori kako planira i priprema promjenu dosadašnjeg redovitog uredskog posla u kreativnu proizvodnju drvenih podova.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!