Priče

Poljski poduzetnik izrađuje unikatni namještaj od starog drveta i artefakata iz prošlosti

"Priroda nas čini sretnima"-misao je vodilja za Kamila Brodu, poduzetnika iz Skarżysko-Kamienna, Poljska. Kamil je 20 godina radio u financijskim institucijama sve dok nije odlučio ostvariti svoje snove o obradi drveta. Njegova tvrtka “OLD Mountains” osnovana je za izradu namještaja i svakodnevnih predmeta od drvnog otpada, povezujući ga s čelikom, betonom, staklom i nečim drugim - izvorna filozofija vezana za ove jedinstvene proizvode, koje Kamil želi prenijeti svojim kupcima.

UK Farmer koristi LT20 pilanu za povećanje prihoda

Posljednjeg desetljeća Henry Brown iz North Yorkshire Moorsa, uspješno je proširio ponudu i time učinio “Grange Farm” profitabilnijom, dodajući u svoju ponudu vikendice i prodaju građe, te tako učinio seosko brdsko gospodarstvo održivim za svoju rastuću obitelj.

Zanimljiv projekt iz Finske: velika drvena sauna na otoku u Helsinkiju

Zahvaljujući Wood-Mizer pilani s produljenim postoljem, finska tvrtka za obradu drveta dobila je narudžbu i investicijsku potporu, te sudjelovala u izgradnji velike drvene saune na Suomenlinni otoku.

Majstorski obrt izrade drvenih žlica i tanjura: italijanska obitelj održava svoju tradicionalnu izradu živim

Za obitelj Peretti drvo je vitalni dio njihova postojanja, jednako kao i zraka ili voda. Drvo je njihov život već više od pola stoljeća, a tradicionalni je zanat naroda doline u kojoj žive.

Stolarska radionica u Njemačkoj ispiljuje ogromne hrastove trupce sa pilanom WM1000

Kada su se Heiner Schäfers i Aron Keidel, dva ljubitelja drva i prekrasnih proizvoda od drva, upoznali u majstorskoj stolarskoj školi u Njemačkoj, nastala je sjajna ideja. Započeli su zajedno prije 10 godina, a danas vode zaista jedinstveni posao u Recklinghausenu u Njemačkoj.

Agent Wood-Mizer iz Finske odobrava novu liniju strojeva za obradu drveta

Howard Blackbourn, agent Wood-Mizer-a iz Finske, iznosi svoja razmišljanja o strojevima za obradu drveta, strasti prema drvu i zašto je Finska najizvrsnije mjesto za život sa obradom drveta.

Zanimljiv projekt iz SAD-a: Garaža u stilu za Ford Auto Muzej

Američki “Ford Car Club” izgradio je muzej drvene garaže u stilu sa početka 20 stoljeća. Danas, model “T Ford Club America's” u povijesni garažnom centru za obrazovanje uistinu izgleda kao da pripada poivesnoj fotografiji iz ranih 1900-ih. Zidovi garaže su obloženi povijesnim alatima, a posjetitelji dolaze iz cijele zemlje, kako bi upoznali baštinu koju predstavlja Fordov model “T”.

Snažna žena u upravlja pilanom

Bad Berka je malo lječilište u njemačkoj regiji Tiringija. Ovdje susrećemo Sandru Eule, jedinu 'žensku' ugovornu pilanu Wood-Mizer u Njemačkoj. Upoznajemo lijepu, moćnu plavušu sa srcem i dušom.

Zahvaljujući solarnoj peći, drvo je zaštićeno od insekata i oštećenja vodom

Poljoprivrednik Nathan Brown bio je umoran od isekata koji su napadali uništavali građu koje je postavio na zračno sušenje, pa je odlučio izgraditi solarnu sušaru...

Osmerokutna kuća: više prostora - manje troškova za grijanje

Finski poduzetnik John Ujanen je primjenio paradokse osmerokutne geometrije i izgradio superučinkovitu osmerokutnu kuću od drveta topole.

Predmeti od 1 do 10 od ukupno 56