Priče

Kanadsko iskustvo: izgradnja staklenika

Godinama je Stan Kujala sanjao o izgradnji staklenika na svom imanju uz jezero u Port Alberniju, u Britanskoj Kolumbiji. "Moja supruga i ja smo godinama strastveni vrtlari", rekao je Stan. “Oduvijek smo željeli izgraditi staklenik kako bismo produžili sezonu vegetacije”.

Održivo gospodarenje šumama za lokalne zajednice u Italiji

Posljednjih 20 godina šumarski konzorcij “Alta Val di Suza” iz Torina, Italija, oslanjao se na Wood-Mizer pilane, kako bi postigao dva cilja : održivog gospodarenja šumama – zaštitu okoliša i učinkovito korištenje sirovog drva.

Stabla u urbanim sredinama postaju ekonomski intersantna

“New York Heartwoods” je društveno poduzeće u vlasništvu žena u Warwicku u New Yorku. Poduzeće je osnovano 2010. godine s misijom obnavljanja vitalnosti šuma i maksimiziranja vrijednosti "otpadnih" stabala. Jedna od suosnivača poduzeća, Megan Offner, dijeli svoju viziju novih tržišnih niša stvorenih ekonomijom gradskog drva u nastajanju.

Wood-Mizerove pilane i oprema za obradu drveta pomažu u napredovanju švedske drvne industrije

Švedska je zemlja s bogatom tradicijom obrade drva i poštovanjem prema šumama koje pokrivaju dvije trećine zemlje. Uz pravilno održavane šume, drvoprerađivačka industrija ima vodeću poziciju u švedskom gospodarstvu. Mnogi šumari, pilari i drvoprerađivači oslanjaju se na Wood-Mizerovu opremu. koja pomaže njihovim vlasnicima da vode uspješne tvrtke za obradu drveta diljem Švedske.

Održivo upravljanje javnim šumama u Kataloniji s pilanom Wood-Mizer

Projekt “MMBB” koji se udružio nekoliko urbanih zajednica u Kataloniji uspješno razvija kružno gospodarstvo za učinkovito korištenje drva iz javnih šuma bez otpada.

Inspirativni projekt iz Kanade: Izgradnja pansiona na strani Creek-potoka

Hodajte preko malog pješačkog mosta od glavne zgrade Andrewa Koesslera u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi i pronaći će te njegovu najnoviju kreaciju - slikovitu pansion uz potok s potkrovljem, s bračnim krevetom, prostorom za sjedenje na katu i čajnom kuhinjom i tekućom vodom.

Umirovljeni inženjer pilanari i obrađuje drvo u francuskim Alpama

Henri Kurzaj je francuski poduzetnik poljskog podrijetla, koji se bavi drvetom gotovo šest godina. Njegova tvrtka ”Forest-Ethik” bavi se dizajnom i konceptom originalnih proizvoda od drva od domaćeg drveta.

Od šumskih požara do gospodarskog preporoda: Kako Wood-Mizer pilane pomažu u obnovi talijanskog sela

Četiri godine nakon šumskih požara u dolini Val di Susa na granici između Italije i Francuske, lokalna zadruga “La Foresta” liječi šumske rane, dodavajući vrijednost drvu u svim njegovim oblicima.

Izrada drvenih autića za dobrotvorni projekt 'Operaciju Božićno dijete' u SAD-u

Prije više od 50 godina obitelj Kena Postema, u zapadnom Michiganu, SAD, kupila je 10 hektara šume. "Neke od ovih hibridnih topola posadio sam prije 30 do 35 godina", rekao je Ken. – Rasle su do prošle godine, i to je bio razlog što sam ih posadio. Ken je prošle godine na svom imanju napravio 10.000 drvenih autića, svi od oborenih hibridnih topola i bijelih borova. Pitate - zašto je napravio toliko? Za kutije za cipele “Operation Christmas Child”, naravno!

Učenje obrade drva kod Wood-Mizera u Švedskoj

Svaki put kad švedski poduzetnik David Virén obradi dasku sa svojom Wood-Mizer blanjalicom/profilirkom, osjeća se kao da je naučio još jednu lekciju o drvu. "Rad s drvetom je više od samog posla. To je proces učenja od kojeg možete dobiti veliko zadovoljstvo", objašnjava.

Predmeti od 1 do 10 od ukupno 70