Priče

Legendarna pilana Wood-Mizer LT40: saznajte što pilanari govore o ovom stroju

Prva Wood-Mizer pilana dizajnirana je 1982. godine i od tada je tvrtka Wood-Mizer proizvela više od 100.000 pilana – veliki dio njih bio je LT40. Što ovaj stroj čini tako posebnim?

Piljenje drvene građe za kolibe u Michiganu

Steve Kesti, vlasnik tvrtke Backwoods Lumber iz Michigana, prisjeća se, da se prvi put zainteresirao za obradu drva još u djetinjstvu. “Još kao dijete uvijek sam želio sagraditi kolibu u šumi,” prisjeća se Steve. Njegov otac je bio stolar, a nakon što je pohađao tečaj stolara u srednjoj školi, Steve je krenuo očevim stopama i sam postao stolar. “Radio sam kao stolar, sve dok na kraju nisam počeo graditi kuće za druge ljude”, kaže Steve.

Piljenje u francuskim Alpama s Wood-Mizerovom “LT70” mobilnom pilanom

Koja je pilana najbolja za rad u planinskim područjima? Pilana u Alpama zahtijeva puno posebnosti i odlučnosti lokalnih pilanara. Vuča pilane po planinskim cestama može biti izazov, čak i za najiskusnije pilanare. Osim vještina i praktičnog znanja o drvetu, potrebna im je i odgovarajuća oprema za piljenje, kako bi dobro obavljali svoj posao.

Kako napraviti čarobne sanjke za Djeda Mraza

Bio je potreban nalet kreativnosti, Wood-Mizer mobilna pilana, drvo topole i malo čarolije. Uz kombinaciju toga što je bio drvoprerađivač i posjedovanje Wood-Mizer prijenosne pilane, Gregg Turk uspio je sagraditi nevjerojatne nove drvene sanjke za Djeda Mraza.

Kako italijanski drvodjelac-pilar, dobiva više iz svakog trupca

Ako se odlučite na dvosatno putovanje iz Venecije u Alpe, put će vas voditi pokraj radionice Marcela Marcantea. Smještena je u podnožju regije Vicenza, a Marcoov posao nastavlja tradicionalnu proizvodnju ogrjevnog drveta, koje je njegov otac započeo prije gotovo 30 godina. Međutim, Marco jes proširio izbor svojih proizvoda i kupaca, u skladu sa protokom vremena, koje se i dalje mijenja.

Povijest pilane LT40: nadogradnje kreveta i hidraulike

Praktično i prikladno piljenje trupaca ovisi o čvrstoj konstrukciji pilane koja se sastoji od snažne i precizne glave pile s pravilno odabranim listom tračne pile i pouzdanog postolja pilane. Učinkoviti hidraulički sustav omogućuje rukovatelju brzo namještanje, rotiranje, niveliranje i stezanje trupca, uz održavanje sigurnosti i ergonomije rada. Osim toga, pilana u mobilnoj verziji omogućuje piljenje trupaca na licu mjesta, - gdje to kupac treba.

Restauracija starinskih vagona za turistički vlak u Španjolskoj

Španjolska željeznička tvrtka RENFE Viajeros pozvala je pilanara s prijenosnom Wood-Mizer pilim da obnovi četiri starinska vagona “Strawberry Train”. Vagoni su izrađeni od drveta prije gotovo sto godina.

Moderna visokoučinkovita pilana u Latviji

Tvrtka PRO WOOD iz Latvije izvještava da je utrostručila obujam proizvodnje uz zadržavanje istog broja zaposlenika i značajno smanjenje drvnog otpada, nakon što su pokrenuli Wood-Mizer WM4000 liniju za piljenje.

Fascinantan projekt s pilanom: kapelica Mulberry izgrađena na farmi u Georgiji, SAD

Posljednjih 20 godina George Coker je sanjao i planirao savršen dodatak svojoj farmi u Carnesvilleu, Georgia. Izgradnja kapelice na zemljištu bila bi idealno mjesto za proširenje mogućnosti na posjedu. Kapelica bi nudila prostor za vjenčanja, događaje i aktivnosti, omogućujući većem broju ljudi da uživaju u ljepoti farme.

Pilana u francuskim Alpama: ljepota drva u svakom projektu

Yvan Cometto, stolar iz malog sela u francuskim Alpama, izrađuje drvene proizvode od lokalnog drva koristeći Wood-Mizer pilanu. U svojoj tvrtki “YC Charpente”, Yvan radi s drvetom otkrivajući njegovu ljepotu. – Ovo mjesto ne bih mijenjao ni za što drugo na svijetu – priznaje sa smiješkom.

Predmeti od 1 do 10 od ukupno 87

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!