Priče

Piljenje u tvrtki za proizvodnju drvenih vrata u Indoneziji

Mudrim ulaganjem u opremu za pilane, indonezijski proizvođač vrata poboljšao je kvalitetu drveta, optimizirao produktivnost i povećao prinose vrijednog tropskog drva.

Izrada drvnog namještaja u Donjoj Saskoj, Njemačka

Veliki trupci često su jeftini, ali ih je teže rukovati; mogu ih obraditi samo neki drvodjelci. No, te poteškoće nisu zaustavile Jana Nartena, mladog drvodjelca iz Njemačke koji pili trupce velikih promjera i izrađuje unikatni drvni namještaj.

Mobilna pilana u planinama Francuske: piljenje u bilo koje godišnje doba!

S Wood-Mizer “LT70” mobilnom pilanom, francuski pilanar Serge Jourdan, raspiljuje lokalne trupce za stolare, izrađuje piljenje po narudžbi i dostupan je u bilo kojem trenutku za pomoć drugim korisnicima pilane Wood-Mizer, u dolini Haut-Verdon u Beauvezeru.

Legendarna pilana Wood-Mizer LT40: saznajte što pilanari govore o ovom stroju

Prva Wood-Mizer pilana dizajnirana je 1982. godine i od tada je tvrtka Wood-Mizer proizvela više od 100.000 pilana – veliki dio njih bio je LT40. Što ovaj stroj čini tako posebnim?

Piljenje drvene građe za kolibe u Michiganu

Steve Kesti, vlasnik tvrtke Backwoods Lumber iz Michigana, prisjeća se, da se prvi put zainteresirao za obradu drva još u djetinjstvu. “Još kao dijete uvijek sam želio sagraditi kolibu u šumi,” prisjeća se Steve. Njegov otac je bio stolar, a nakon što je pohađao tečaj stolara u srednjoj školi, Steve je krenuo očevim stopama i sam postao stolar. “Radio sam kao stolar, sve dok na kraju nisam počeo graditi kuće za druge ljude”, kaže Steve.

Piljenje u francuskim Alpama s Wood-Mizerovom “LT70” mobilnom pilanom

Koja je pilana najbolja za rad u planinskim područjima? Pilana u Alpama zahtijeva puno posebnosti i odlučnosti lokalnih pilanara. Vuča pilane po planinskim cestama može biti izazov, čak i za najiskusnije pilanare. Osim vještina i praktičnog znanja o drvetu, potrebna im je i odgovarajuća oprema za piljenje, kako bi dobro obavljali svoj posao.

Kako napraviti čarobne sanjke za Djeda Mraza

Bio je potreban nalet kreativnosti, Wood-Mizer mobilna pilana, drvo topole i malo čarolije. Uz kombinaciju toga što je bio drvoprerađivač i posjedovanje Wood-Mizer prijenosne pilane, Gregg Turk uspio je sagraditi nevjerojatne nove drvene sanjke za Djeda Mraza.

Kako italijanski drvodjelac-pilar, dobiva više iz svakog trupca

Ako se odlučite na dvosatno putovanje iz Venecije u Alpe, put će vas voditi pokraj radionice Marcela Marcantea. Smještena je u podnožju regije Vicenza, a Marcoov posao nastavlja tradicionalnu proizvodnju ogrjevnog drveta, koje je njegov otac započeo prije gotovo 30 godina. Međutim, Marco jes proširio izbor svojih proizvoda i kupaca, u skladu sa protokom vremena, koje se i dalje mijenja.

Povijest pilane LT40: nadogradnje kreveta i hidraulike

Praktično i prikladno piljenje trupaca ovisi o čvrstoj konstrukciji pilane koja se sastoji od snažne i precizne glave pile s pravilno odabranim listom tračne pile i pouzdanog postolja pilane. Učinkoviti hidraulički sustav omogućuje rukovatelju brzo namještanje, rotiranje, niveliranje i stezanje trupca, uz održavanje sigurnosti i ergonomije rada. Osim toga, pilana u mobilnoj verziji omogućuje piljenje trupaca na licu mjesta, - gdje to kupac treba.

Restauracija starinskih vagona za turistički vlak u Španjolskoj

Španjolska željeznička tvrtka RENFE Viajeros pozvala je pilanara s prijenosnom Wood-Mizer pilim da obnovi četiri starinska vagona “Strawberry Train”. Vagoni su izrađeni od drveta prije gotovo sto godina.

Predmeti od 21 do 30 od ukupno 113

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!