Priče

Moderna visokoučinkovita pilana u Latviji

Tvrtka PRO WOOD iz Latvije izvještava da je utrostručila obujam proizvodnje uz zadržavanje istog broja zaposlenika i značajno smanjenje drvnog otpada, nakon što su pokrenuli Wood-Mizer WM4000 liniju za piljenje.

Fascinantan projekt s pilanom: kapelica Mulberry izgrađena na farmi u Georgiji, SAD

Posljednjih 20 godina George Coker je sanjao i planirao savršen dodatak svojoj farmi u Carnesvilleu, Georgia. Izgradnja kapelice na zemljištu bila bi idealno mjesto za proširenje mogućnosti na posjedu. Kapelica bi nudila prostor za vjenčanja, događaje i aktivnosti, omogućujući većem broju ljudi da uživaju u ljepoti farme.

Pilana u francuskim Alpama: ljepota drva u svakom projektu

Yvan Cometto, stolar iz malog sela u francuskim Alpama, izrađuje drvene proizvode od lokalnog drva koristeći Wood-Mizer pilanu. U svojoj tvrtki “YC Charpente”, Yvan radi s drvetom otkrivajući njegovu ljepotu. – Ovo mjesto ne bih mijenjao ni za što drugo na svijetu – priznaje sa smiješkom.

Povijest pilane “LT40”: Nadogradnje glavnog motora

Glavni motor pilane jedna je od najkritičnijih komponenti, koja stvara snagu potrebnu za učinkovito piljenje trupaca. Motori ugrađeni u prve pilane “LT40” početkom 1990-ih bili su ekonomični i relativno jaki. Ipak, što je najvažnije, savršeno su odgovarale laganoj i kompaktnoj konstrukciji prijenosne pilane.

Proizvodnja ružinog drveta s pilanom Wood-Mizer LT20 u Indoneziji

Indonezijska tvrtka pili egzotično tvrdo drvo, kako bi povećala prodaju u Kini i Japanu. Tvrtka zapošljava 150 radnika i povećala je profit otkako je kupila “Wood-Mizer LT20”.

Kućica na drvetu napravljena od meskita u Arizoni, SAD

Drveće meskita dominantno je u pustinjskom krajoliku južne Arizone, budući da su ove grmolike, nepravilne biljke izdržljive unatoč teškim uvjetima okoliša. Inherentno nesavršeno, gusto drvo sonorskog pustinjskog baršunastog meskita inspiriralo je Arthura i Valerie Flores prije 20 godina da osnuju tvrtku ”Tumacacori Mesquite Sawmill” u Tumacacoriju, Arizona.

Povijest pilane “LT40”: Nadogradnje sustava tračnih pila i vodilica

Vjerovalo se da je pilanska industrija u Poljskoj kasnih 80-ih bila staromodna i neučinkovita, oslanjajući se uglavnom na pilane jarmače. Za piljenje trupaca koristili su debele i široke listove pila, što je predstavljalo značajno ograničenje pri proizvodnjii drvne građe. Proboj je uslijedio početkom 90-ih, zajedno s lansiranjem pilana Wood-Mizer “LT40”, koje su običnim korisnicima omogućile jednostavno, učinkovito i mobilno pretvaranje trupaca u piljenu građu. Revolucionaran je bio ne samo stroj već i tanka i uska pilanska tračna pila. dizajnirana za povećanu učinkovitost piljenja uz smanjenje otpada.

Mudra upotreba urbanih stabala u Londonu

Londonska platana (Platanus x acerifolia) je hibrid američke platane i Oriental Planetree. Jedna od platana rasla je u ulici Eric, stvarajući divan dom za bube i insekte i udisala 130-ak godina smog starog londonskog ugljika. No, bum izgradnje u East Endu u Londonu tijekom posljednjih desetljeća učinio je stablo nesigurnim, pa je odlučeno da se drvo posiječe. S ponovnim porastom interesa za kupnju lokalnih proizvoda, urbano drvo je vrijedan resurs koji može privući ekološki osviještene kupce namještaja.

Kanadsko iskustvo: izgradnja staklenika

Godinama je Stan Kujala sanjao o izgradnji staklenika na svom imanju uz jezero u Port Alberniju, u Britanskoj Kolumbiji. "Moja supruga i ja smo godinama strastveni vrtlari", rekao je Stan. “Oduvijek smo željeli izgraditi staklenik kako bismo produžili sezonu vegetacije”.

Zamjena starih pilana modernom opremom u Indoneziji

Kako rastu cijene trupaca, potrreba da je veče iskorištenje od svakog trupca, dovelo je ovu indonezijsku tvrtku da modernizira svoje pilane.

Predmeti od 31 do 40 od ukupno 113

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!