USA

Prijenosna pilana za zabavu, terapiju i opuštanje

"Piljenje trupaca s mojom Wood-Mizer pilanom je zabavno! Djeluje opuštajuće i terapeutski", kaže Jon Scott, pilanar iz New Yorka, SAD.

Izgradnja jedinstvene drvene kapele na farmi u SAD-u

“Graditelj sam već 40 godina i tijekom godina sam izgradio mnogo različitih stvari. Ali mislim da je ova kapelica najbolja stvar koju sam ikada napravio,” kaže Bill Miskiman, vlasnik farme u Connecticutu i jedan od onih koji su sudjelovali u stvaranju jedinstvene kapele “Trinity Knot”.

Wilson Enterprises raste s Wood-Mizer “WB2000” industrijskim sustavom piljenja

Smješten u Michiganu, Wilson Enterprises u obiteljskom vlasništvu i pod tom upravom pruža visokokvalitetne proizvode od drva za uređenje doma, izgradnju i zanatske projekte od 1985. Nedavno je tvrtka investirala u Wood-Mizer “WB2000” industrijski sustav za piljenje za obradu trupaca do gotovih proizvoda sve unutar kuće, dok svoje proizvode od drva nude u blizu 5000 maloprodajnih trgovina diljem Sjedinjenih Država.

“Nelson Wood Shims” izvještava o rastu proizvodnje od 30% do 50% s najnovijim Wood-Mizerovim “TV6000 / MR6000” sustavom pilane

Sa sjedištem u Minnesoti, SAD, “Nelson Wood Shims” je najveći proizvođač podmetača u Sjevernoj Americi, koji proizvodi visokokvalitetne proizvode za obradu drva za distribuciju diljem zemlje. Tvrtka je nedavno uložila u novi sustav pilane kako bi maksimizirala prinos iz trupaca uz minimalne investicijske i operativne troškove.

Piljenje drvene građe za kolibe u Michiganu

Steve Kesti, vlasnik tvrtke Backwoods Lumber iz Michigana, prisjeća se, da se prvi put zainteresirao za obradu drva još u djetinjstvu. “Još kao dijete uvijek sam želio sagraditi kolibu u šumi,” prisjeća se Steve. Njegov otac je bio stolar, a nakon što je pohađao tečaj stolara u srednjoj školi, Steve je krenuo očevim stopama i sam postao stolar. “Radio sam kao stolar, sve dok na kraju nisam počeo graditi kuće za druge ljude”, kaže Steve.

Kako napraviti čarobne sanjke za Djeda Mraza

Bio je potreban nalet kreativnosti, Wood-Mizer mobilna pilana, drvo topole i malo čarolije. Uz kombinaciju toga što je bio drvoprerađivač i posjedovanje Wood-Mizer prijenosne pilane, Gregg Turk uspio je sagraditi nevjerojatne nove drvene sanjke za Djeda Mraza.

Fascinantan projekt s pilanom: kapelica Mulberry izgrađena na farmi u Georgiji, SAD

Posljednjih 20 godina George Coker je sanjao i planirao savršen dodatak svojoj farmi u Carnesvilleu, Georgia. Izgradnja kapelice na zemljištu bila bi idealno mjesto za proširenje mogućnosti na posjedu. Kapelica bi nudila prostor za vjenčanja, događaje i aktivnosti, omogućujući većem broju ljudi da uživaju u ljepoti farme.

Kućica na drvetu napravljena od meskita u Arizoni, SAD

Drveće meskita dominantno je u pustinjskom krajoliku južne Arizone, budući da su ove grmolike, nepravilne biljke izdržljive unatoč teškim uvjetima okoliša. Inherentno nesavršeno, gusto drvo sonorskog pustinjskog baršunastog meskita inspiriralo je Arthura i Valerie Flores prije 20 godina da osnuju tvrtku ”Tumacacori Mesquite Sawmill” u Tumacacoriju, Arizona.

Stabla u urbanim sredinama postaju ekonomski intersantna

“New York Heartwoods” je društveno poduzeće u vlasništvu žena u Warwicku u New Yorku. Poduzeće je osnovano 2010. godine s misijom obnavljanja vitalnosti šuma i maksimiziranja vrijednosti "otpadnih" stabala. Jedna od suosnivača poduzeća, Megan Offner, dijeli svoju viziju novih tržišnih niša stvorenih ekonomijom gradskog drva u nastajanju.

Izrada drvenih autića za dobrotvorni projekt 'Operaciju Božićno dijete' u SAD-u

Prije više od 50 godina obitelj Kena Postema, u zapadnom Michiganu, SAD, kupila je 10 hektara šume. "Neke od ovih hibridnih topola posadio sam prije 30 do 35 godina", rekao je Ken. – Rasle su do prošle godine, i to je bio razlog što sam ih posadio. Ken je prošle godine na svom imanju napravio 10.000 drvenih autića, svi od oborenih hibridnih topola i bijelih borova. Pitate - zašto je napravio toliko? Za kutije za cipele “Operation Christmas Child”, naravno!

Zanimljiv projekt iz SAD-a: Garaža u stilu za Ford Auto Muzej

Američki “Ford Car Club” izgradio je muzej drvene garaže u stilu sa početka 20 stoljeća. Danas, model “T Ford Club America's” u povijesni garažnom centru za obrazovanje uistinu izgleda kao da pripada poivesnoj fotografiji iz ranih 1900-ih. Zidovi garaže su obloženi povijesnim alatima, a posjetitelji dolaze iz cijele zemlje, kako bi upoznali baštinu koju predstavlja Fordov model “T”.

Zahvaljujući solarnoj peći, drvo je zaštićeno od insekata i oštećenja vodom

Poljoprivrednik Nathan Brown bio je umoran od isekata koji su napadali uništavali građu koje je postavio na zračno sušenje, pa je odlučio izgraditi solarnu sušaru...

Gradnja Noine arke

Jedna od najmanjih pilana Wood-Mizera korištena je za ispiljivanj 50% drvene građe za najveću svjetsku samostalnu drvenu strukturu - rekonstrukciju Noine arke u biblijskoj veličini.

Novi video! Budite prvi koji će gledati – “Pilanarska sjećanja”

Od obrade drva u mladoj dobi do pilane, s bratom i sinom pilar opisuje svoj put življenja sa drvetom i nade, koje proizlazi iz njegove ljubavi prema drva.

Američka kuća iz snova

Ako vam život daje limune, napravite limunadu! To je učinio Mack Lowery. Nakon što je njegov dom izgorio u masivnoj vatri, Mack Lowery je koristio 50 ha šumskog zemljišta za izgradnju kuće od 240 m² za svoju obitelj.

Mala kućica za proizvodnju šećera od javora na obiteljskom gospodarstvu

Uporabom Wood-Mizer LT40 pilane, Herbert Butterfield na svojoj obiteljskoj farmi u Charlotteu u Michiganu sagradio je malu štalu od bijelog bora i jasena. Ovaj štagalj je napravljen za proizvodnju šećera od javorovog sirupa.

URADI SAM: sudoper za drvo i radna ploha za seosku kuću

Eric Means iskoristio je trupac crnog oraha da ispili 1,2 m3 piljenica za jedinstveni kuhinjksi radni stol u drvenoj kući.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!