Wilson Enterprises raste s Wood-Mizer “WB2000” industrijskim sustavom piljenja

Po Olivia Eaker, Wood-Mizer

Wilson Enterprises raste s Wood-Mizer “WB2000” industrijskim sustavom piljenja

 

Smješten u Michiganu, Wilson Enterprises u obiteljskom vlasništvu i pod tom upravom pruža visokokvalitetne proizvode od drva za uređenje doma, izgradnju i zanatske projekte od 1985. Nedavno je tvrtka investirala u Wood-Mizer “WB2000” industrijski sustav za piljenje za obradu trupaca do gotovih proizvoda sve unutar kuće, dok svoje proizvode od drva nude u blizu 5000 maloprodajnih trgovina diljem Sjedinjenih Država.

Wilson EnterprisesWilson Enterprises

 

Od ekipe za čišćenje do vlasnika poduzeća

Vlasnik tvrtke Wilson Enterprises, Gerry Wilson, dio je pilanske i drvoprerađivačke zajednice od svoje mladosti. Počevši kao član ekipe za čišćenje na lokalnom skladištu drva u dobi od 13 godina, Gerry je stekao mnogo znanja i poštovanja prema drvnoj industriji i znao je da želi biti dio industrije dugoročno.

 

LogsLogs

 

Tijekom godina Gerry je osnovao tvrtku “Wilson Enterprises” i nastavio povećavati svoje iskustvo u drvnoj industriji ručno izrađujući svježe zimzelene vijence i vijence te gradeći kolibe diljem Michigana. “Ovdje smo vodili tvrtku koja je proizvodila svježe zimzelene proizvode više od 20 godina,” rekao je Gerry. “Bio sam vlasnik građevinske tvrtke i gradili smo kolibe po cijelom Gornjem poluotoku. Također sam proizveo mnogo drvene građe s perom i utorom i upotrijebio je u procesu izgradnje kabina. Počeli smo s izradom zanatskih proizvoda za zanatsku industriju. Polako je prerastao u vrhunske proizvode, drvene okvire, a kako su godine prolazile, razvili smo više proizvoda s dimenzionalnim drvom i perom i utorom.”

PackagingPackaging
Andrea Operating SawmillAndrea Operating Sawmill

 

Od trupaca do gotovih proizvoda

“Ovdje sve radimo interno. Kupujemo trupce, pilimo ih na našoj pilani, pustit ćemo ih  ponovnu piloanu pilanu, a ovdje imamo četiri velike sušare, tako da se sve suši u kući,” rekao je Gerry. "Od tada zapravo sve obrađujemo do gotovog proizvoda od početka do kraja."

 

Andrea WorkingAndrea Working

 

Budući da se nalazi na Gornjem poluotoku, “Wilson Enterprises” koristi sve velike prirodne resurse drva koje Michigan ima za ponuditi. "Gotovo sve naše drvo dolazi s Gornjeg poluotoka u Michiganu i sjevernog Wisconsina", rekao je Gerry. Prilikom odabira drva, “Wilson Enterprises” obično kupuje trupce promjera 20-91 cm. Sa svojom pilanom imaju mogućnost za piljenje do 6,1 m duljine, ali obično se drže između 2,4 m i 3,6 m, kao uobičajene duljine trupaca.

Andrea on SawmillAndrea on Sawmill

 

Glavni pilanar “Wilson Enterprisesa”, Andrea Walechka, spomenula je da koriste drveće poput crvenog i bijelog bora za izradu obloga kamina i dimenzioniranih piljenica, breze, javora, lipe, jasike i cedra. „To je stvarno dobro radno okruženje za naučiti, kako raditi rukama i znati kako se, od početka do kraja izrađuje proizvod, jer je to iz sirovog trupca pa do sušenja u sušari, sve do gotovog proizvoda, i lijepo je vidjeti cijeli proces”, rekla je Andrea.

MachineMachine
wb2000 w logwb2000 w log
wb2000wb2000

 

Kako bi zadovoljili potražnju za svojim proizvodima, Wilson Enterprises je kupio Wood-Mizer “WB2000” industrijski sustav za piljenje koji također uključuje pilu sa šest glava, uređivač piljenica i opremu za rukovanje materijalom. “Naša oprema je rasla tijekom godina, započeli smo s vrlo malom pilanom, a sada smo prešli na industrijsku tvornicu Wood-Mizer,” rekao je Gerry. “Imamo “WB2000”, to je industrijska pilana. Htjeli smo stroj koji će trajati, a može se vidjeti, kada smo ga dobili, koliko je dobro napravljen. Jednostavno će nadživjeti bilo koji drugi stroj na tržištu.”

planksplanks

 

Pilana “Wilson Enterprises” prerađuje između 28 i 35 kubičnih metara trupaca dnevno. "Taj pilana nam je pomogla da imamo stabilan protok drva i drvne građe i stvarno je pomogao našoj tvrtki da raste", rekao je Gerry. “Usluga Wood-Mizera bila je stvarno dobra. Došli su u naš pogon i s nama su pregledali što možemo koristiti i što bi nam najbolje odgovaralo. Nakon što smo radili otprilike mjesec dana, bili su u tom području, zaustavili su se i pomogli nam s problemima koje smo imali što se tiče učenja softvera i same funkcije pilane.”

 

HR700HR700

 

Uz industrijsku pilanu “WB2000”, Wilson Enterprises također posjeduje Wood-Mizer stroj za okrajčivanje industrijskih piljenica i horizontalnu tračnu pilu “HR700”. “Također imamo jako lijepu raspiljivačicu sa 6 tračnih pila; tako da možemo isčetvrtati trupce u početku s “WB2000” i zatim ispiliti četvrtake u daske s “HR700”. To stvarno pomaže da cijeli proces bude učinkovitiji,” rekao je Gerry. Horizontalna pila za ponovno raspiljivanje “HR700” pomogla je u povećanju proizvodnje tako. što im je omogućila piljenje 7 dasaka istovremeno sa šest glava za piljenje. Imaju i stol za prijenos obradaka. koji pomaže pri obradi dalje u nizu prerade. Nakon što građe napusti pilanu, premješta se na stol koji se prenosi ili na pilu ili na njihov okrajčivač. "To je vrlo jednostavan, djelotvoran način, za proizvodnju drvne građe", rekao je Gerry.

 

conveyorconveyor
conveyor tableconveyor table

 

S velikom potražnjom za njihovim proizvodima, “Wilson Enterprises” se pobrinuo da njihovi kupci mogu doći do njihovih proizvoda na mnogo načina. Ne samo da prodaju dimenzioniranu građu lokalnim skladištima drva, već također prodaju proizvode s perom i utorom kupcima u lokalnom području. "Također ga prodajemo online, tako da imamo vlastite web stranice, prodajemo na Amazonu", rekao je Gerry. "Ovdje imamo odjel za dostavu, tako da svakodnevne proizvode šaljemo izravno u domove."

woodplankswoodplanks

  

Dok proizvode različite vrste dimenzionalne drvene građe i proizvoda na pero i utor za svoje veće kupce, također su u mogućnosti prodavati proizvode iz bijele breze. "Trenutno smo u blizu 5000 maloprodajnih trgovina diljem zemlje s našim proizvodima od drva", rekao je Gerry.

 

edgesedges

 

Kako Wilson Enterprises nastavlja rasti, oni su u procesu proširenja svoje dimenzionalne linije drvene građe i nastavljaju proizvoditi velike količine vrhunskih proizvoda s perom i utorom. "Kupcima se sviđa činjenica da mogu kupiti drvenu građu izravno iz tvornice", rekao je Gerry. "Uzbuđeni smo što dok rastemo, možemo rasti s Wood-Mizerom."

 

finishedfinished

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!