Tehničke preporuke

Usporedba Wood-Mizerova “EG800” okrajčivača i “MR200” višelisne paralice

Povećanje proizvodnje drvne građe, moguće je zahvaljujući rastu brzine i učinkovitosti piljenja. Wood-Mizer nudi niz strojeva za pilane, dizajniranih za proširenje rada pilane i povećanje produktivnosti. Prvi korak za otključavanje potencijala pilane je dodavanje okrajčivača ili višelisne kružne pile. Ovaj članak uspoređuje Wood-Mizerova rješenja za industrijsku pilanu: “EG800” okrajčivač i “MR200” višelisnu paralicu.

Motorna pila ili tračna pila? Sveobuhvatna usporedba za vaš izbor

Vlasnici malih posjeda i poljoprivrednici povremeno moraju ispiliti daske za projekte poput popravka ograde ili izgradnje šupe. Budući da je piljenje trupaca relativno jednostavan, rijedak zadatak—potreban samo za uklanjanje starog stabla s posjeda ili rješavanje posljedica jakih vjetrova koji su srušili suho stablo—početno rješenje može biti korištenje postojeće motorne pile dodavanjem dodataka za horizontalno rezanje trupaca. Istražimo i usporedimo karakteristike tračne pile i motorne pile, raspravljajući o njihovim prednostima i slabostima.

Wood-Mizer TVS HD industrijska linija za piljenje elemenata za proizvodnju paleta

Industrijske linije za piljenje, poznate i kao Wood-Mizer sustavi, uvode automatizaciju i pametna rješenja za učinkovitu proizvodnju drva uz niže troškove. Glinkowski Sawmilling Company upravlja svojom Wood-Mizer industrijskom linijom za piljenje u Poljskoj od 2021. Linija je omogućila prilagodbu strojeva specifičnim poslovnim potrebama i uključivanje postojeće opreme u tvornici u nove postavke Wood-Mizer Systemsa.

Kako postaviti ravne noževe u vreteno blanje

Naučite kako ugraditi ili zamijeniti ravni nož u Wood-Mizerovom vretenu za blanjanje. Svako vreteno blanje ima četiri utora; dva uvijek imaju ravne noževe, a druga dva mogu imati ravne ili profilne noževe, ovisno o zadacima stolara.

Kako okrajčivači i višelisne paralice povećavaju vrijednost pilane

Okrajčivači i višelisne paralice, dizajnirani su za obrubljivanje bočnih strana piljenica, okrajaka i rubova četvrtaka, u daske dosljedno i učinkovito tijekom vremena unutar vrlo uskih tolerancija. Svaka pilana, koja želi povećati svoj učinak, točnost rezanja i stope iskorištenja. kako bi dobila veću dobit, može koristiti tračnu pilu ili všelisnu paralica za postizanje ovih ciljeva.

Kako čuvati listove pila pilane

Naučite kako pravilno i sigurno skladištiti listove pila pilane kako biste izbjegli moguće oštećenje.

Kako sigurno raspakirati tračne pile

Pogledajte video-vodič, kako sigurno izvaditi tračne pile iz kutije s ravnim pakiranjem i pripremiti ih za piljenje.

Kako namjestiti Wood-Mizerove blanjalice/profilirke

Video s uputama objašnjava neke od najčešćih operacija održavanja za Wood-Mizerove “MP260” i “MP360” četverostrane blanjalice/profilirke, kao i za “MP200” blanjalice/debljače.

Kako povećati proizvodnju i iskorištenje drva

Uz Wood-Mizerove strojeve, povećanje obujma pilanske proizvodnje i iskorišteje drveta je pristupačan i inteligentan posao. Nadogradite svoju pilanarsku radnju i poboljšajte produktivnost dodavanjem raspiljivačice i okrajčivača na svoju liniju pilane.

Wood-Mizer listovi tračnih pila u centru pažnje: MaxFLEX Premium

MaxFLEX je jedan od Wood-Mizerovih brendova za listove tračnih pila. Kada je Wood-Mizer dizajnirao ovu tračnu pilu, cilj je bio napraviti izdržljivu višenamjensku pilu za pilane s povećanom fleksibilnošću i produljenim vijekom trajanja.

Industrijska pilana Wood-Mizer “WB2000” u modernoj tvornici pilana u Poljskoj

Pogledajte detaljan video pregled Wood-Mizer industrijske linije za piljenje trupaca. koja radi u poljskoj tvrtki A&M Trak Michał Nowakowski. Domaćin videa je Wood-Mizerov Industrial Sales Manager, Adam Kubiak u suradnji sa zaposlenicima tvrtke “Nowakowski”.

Wood-Mizer WB2000 industrijska pilana vrhunskih performansi

Pogledajte video Wood-Mizera UŽIVO s detaljnim uvodom u značajke dizajna industrijske pilane “WB2000”. U ovoj video prezentaciji, voditelj proizvodnje Wood-Mizer Adam Kubiak objašnjava kako “WB2000” radi i stvara profit, koristeći tračnu pilu širine 50 mm, 75 mm ili 100 mm i pružajući performanse usporedive s onima, koje možemo očekivati od širokotračne pile.

Kako odabrati Wood-Mizerov ALAT

Wood-Mizer nudi široku paletu alata za stolare i pilane, uključujući listove tračnih i kružnih pila, vretena glodala i noževe za blanjanje, profiliranje, bušenjee i listove pila jarmača. Wood-Mizerovi proizvodi su poznati po svojoj robusnoj izradi, visokoj funkcionalnosti i pouzdanosti. U katalogu “Wood-Mizer TOOL” -ALATI, možete pronaći dodatke premium klase, dizajnirane kako za Wood-Mizer strojeve tako i za strojeve drugih marki.

“DoubleHARD” tračne pile

Terenski testirane u zahtjevnim primjenama piljenja u cijelom svijetu, Wood-Mizerove “DoubleHARD-dvostruko otvrdnute” tračne pile su vodeći na listi pilanskih tračne pila, kojoj pilari vjeruju desetljećima. Tračne pile “DoubleHARD” dobile su svoje ime jer ih Wood-Mizer radi sa visokokvalitetnim legiranim čelikom i indukcijom stvrdnjava vrh zuba, što rezultira izdržljivom i pouzdanom tračne pilom, koja pruža dvostruko veću žilavost i oštrinu dvostruko duljeg vijeka, u odnosu na standardne tračne pile iz ugljičnog čelika.

Bolja pilana za bolju šumsku budućnost

Pomoću pametnijih rješenja, pilane mogu poboljšati profitabilnost i poslovnu otpornost, istovremeno smanjujući svoje zahtjeve drva, troškove i otpada.

Švedska farma video serija: Kako oboriti stablo, sigurno i precizno

Poljoprivrednik Simeon Fuchs iznosi sigurne i dokazane tehnike, koje su stare švedske drvosječe koristile za obaranje velikih stabala. Razne tehnike se koriste diljem svijeta za obaranje stabala. U Švedskoj, mladi drvosječe priznaju tradiciju i iskustvo starijih drvosječa. Simeon nije iznimka. Nakon što je obarao stabla više od deset godina, Simeon pripisuje svoj stil obaranja, preciznost i profesionalnost starim švedskim drvodjeljcima od kojih je ga naučio sve što je trebao znati o sječi stabala.

Kako izmijeniti list tračne pile na pilani?

Zamjena lista tračne pile jedna je od ključnih potreba održavanja za svakog korisnika pilane. Primjena dolje navedenih savjeta, omogućuje brzu, sigurnu i ispravnu instalaciju lista tračne pile:

Švedska farma video serija: Kako Wood-Mizer pilana radi na otvorenom zimi

U ovom videu švedski farmer Simeon Fuchs ističe kako je hidraulična pilana LT40 pomogla farmi da ostane profitabilna u svako godišnje doba. Nakon 15 godina i 5.000 sati piljenja, Simeon i njegov otac nastavljaju raditi sa pilanom Wood-Mizera čak i na otvorenom u temperaturama ispod 0.

E-knjiga «Kako poboljšati performanse listova pila» za besplatno preuzimanje

Tim Wood-Mizera pripremio je e-knjigu s najpopularnijim člancima na web stranici o listovima pila. E-knjiga "Kako poboljšati performanse listova pila" korisna je i za iskusne pilane i za početnike: profesionalac može osvježiti svoje znanje, a početnik nauči mnogo korisnih informacija. Slijedite vezu i besplatno preuzmite e-knjigu.

Kako promijeniti noževe na blanjalici/profilirki

Wood-Mizerove blanjalice/profilirka, dizajnirane su za izradu gotovih proizvoda od drva po pristupačnim cijenama i učinkovitosti. Wood-Mizer nudi puno ravnih glodala za blanjanje i profiliranih godala za razne profile koji se mogu jednostavno ugraditi na reznu vreteno za brzo mijenjanje različitih profila proizvedenog materijala. Ovi videozapisi objašnjavaju kako brzo i bez napora treba zamijeniti glodala za rezanje na Wood-Mizerovim blanjalicama/profilirkama.

Predmeti od 1 do 20 od ukupno 50

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!