Tehničke preporuke

Wood-Mizer listovi tračnih pila u centru pažnje: MaxFLEX Premium

MaxFLEX je jedan od Wood-Mizerovih brendova za listove tračnih pila. Kada je Wood-Mizer dizajnirao ovu tračnu pilu, cilj je bio napraviti izdržljivu višenamjensku pilu za pilane s povećanom fleksibilnošću i produljenim vijekom trajanja.

Industrijska pilana Wood-Mizer “WB2000” u modernoj tvornici pilana u Poljskoj

Pogledajte detaljan video pregled Wood-Mizer industrijske linije za piljenje trupaca. koja radi u poljskoj tvrtki A&M Trak Michał Nowakowski. Domaćin videa je Wood-Mizerov Industrial Sales Manager, Adam Kubiak u suradnji sa zaposlenicima tvrtke “Nowakowski”.

Wood-Mizer WB2000 industrijska pilana vrhunskih performansi

Pogledajte video Wood-Mizera UŽIVO s detaljnim uvodom u značajke dizajna industrijske pilane “WB2000”. U ovoj video prezentaciji, voditelj proizvodnje Wood-Mizer Adam Kubiak objašnjava kako “WB2000” radi i stvara profit, koristeći tračnu pilu širine 50 mm, 75 mm ili 100 mm i pružajući performanse usporedive s onima, koje možemo očekivati od širokotračne pile.

Kako odabrati Wood-Mizerov ALAT

Wood-Mizer nudi široku paletu alata za stolare i pilane, uključujući listove tračnih i kružnih pila, vretena glodala i noževe za blanjanje, profiliranje, bušenjee i listove pila jarmača. Wood-Mizerovi proizvodi su poznati po svojoj robusnoj izradi, visokoj funkcionalnosti i pouzdanosti. U katalogu “Wood-Mizer TOOL” -ALATI, možete pronaći dodatke premium klase, dizajnirane kako za Wood-Mizer strojeve tako i za strojeve drugih marki.

“DoubleHARD” tračne pile

Terenski testirane u zahtjevnim primjenama piljenja u cijelom svijetu, Wood-Mizerove “DoubleHARD-dvostruko otvrdnute” tračne pile su vodeći na listi pilanskih tračne pila, kojoj pilari vjeruju desetljećima. Tračne pile “DoubleHARD” dobile su svoje ime jer ih Wood-Mizer radi sa visokokvalitetnim legiranim čelikom i indukcijom stvrdnjava vrh zuba, što rezultira izdržljivom i pouzdanom tračne pilom, koja pruža dvostruko veću žilavost i oštrinu dvostruko duljeg vijeka, u odnosu na standardne tračne pile iz ugljičnog čelika.

Bolja pilana za bolju šumsku budućnost

Pomoću pametnijih rješenja, pilane mogu poboljšati profitabilnost i poslovnu otpornost, istovremeno smanjujući svoje zahtjeve drva, troškove i otpada.

Švedska farma video serija: Kako oboriti stablo, sigurno i precizno

Poljoprivrednik Simeon Fuchs iznosi sigurne i dokazane tehnike, koje su stare švedske drvosječe koristile za obaranje velikih stabala. Razne tehnike se koriste diljem svijeta za obaranje stabala. U Švedskoj, mladi drvosječe priznaju tradiciju i iskustvo starijih drvosječa. Simeon nije iznimka. Nakon što je obarao stabla više od deset godina, Simeon pripisuje svoj stil obaranja, preciznost i profesionalnost starim švedskim drvodjeljcima od kojih je ga naučio sve što je trebao znati o sječi stabala.

Kako izmijeniti list tračne pile na pilani?

Zamjena lista tračne pile jedna je od ključnih potreba održavanja za svakog korisnika pilane. Primjena dolje navedenih savjeta, omogućuje brzu, sigurnu i ispravnu instalaciju lista tračne pile:

Švedska farma video serija: Kako Wood-Mizer pilana radi na otvorenom zimi

U ovom videu švedski farmer Simeon Fuchs ističe kako je hidraulična pilana LT40 pomogla farmi da ostane profitabilna u svako godišnje doba. Nakon 15 godina i 5.000 sati piljenja, Simeon i njegov otac nastavljaju raditi sa pilanom Wood-Mizera čak i na otvorenom u temperaturama ispod 0.

E-knjiga «Kako poboljšati performanse listova pila» za besplatno preuzimanje

Tim Wood-Mizera pripremio je e-knjigu s najpopularnijim člancima na web stranici o listovima pila. E-knjiga "Kako poboljšati performanse listova pila" korisna je i za iskusne pilane i za početnike: profesionalac može osvježiti svoje znanje, a početnik nauči mnogo korisnih informacija. Slijedite vezu i besplatno preuzmite e-knjigu.

Kako promijeniti noževe na blanjalici/profilirki

Wood-Mizerove blanjalice/profilirka, dizajnirane su za izradu gotovih proizvoda od drva po pristupačnim cijenama i učinkovitosti. Wood-Mizer nudi puno ravnih glodala za blanjanje i profiliranih godala za razne profile koji se mogu jednostavno ugraditi na reznu vreteno za brzo mijenjanje različitih profila proizvedenog materijala. Ovi videozapisi objašnjavaju kako brzo i bez napora treba zamijeniti glodala za rezanje na Wood-Mizerovim blanjalicama/profilirkama.

Švedska farma video serija: Zašto je dobro obarati drveće?

Kako biste upravljali šumom? Simeon Fuchs raspravlja o prednostima obaranja stabala i vlastite filozofije zaštite okoliša, nasuprot pruštanju to prirodi.

Zašto tračne pile pucaju?

Kako bi se povećao vijek trajanja lista tračne pile na pilani, raumotrite osam značajnih razloga za preuranjeno pucanje lista trane pile pilane u piljenju. Koliko sati rada ima list tračne pile ili koliko kubičnih metara može izrezati prije nego što ga treba naoštriti ili zamijeniti? Odgovor na pitanje "Koliko traje list tračne pile pilane?" ovisi o kvaliteti tračne pile kao i mnogim drugim čimbenicima. U ovom članku možete saznati na što morate obratiti pažnju prilikom rada na tračnoj pilani, kako biste izbjegli preuranjene lomove i povećali vijek trajanja lista tračne pile.

Švedska farma video serija: Kako Wood-Mizerova pilana LT40 raspiljuje trupac od početka do kraja

Simeon Fuchs i njegov otac Helmut Fuchs su stručnjaci u rukovanju sa svojom petnaest godina starom LT40 hidrauličnom pilanom. "Želimo pokazati kako izgleda raspiljivanje trupca od početka do kraja na tračnoj pilani i dati vam osjećaj za to", kaže Simeon. Na jednom trupcu, Simeonov otac demonstrira svoju najbolju tehniku za raspiljivanje trupca.

Sustavi za piljenje Wood-Mizer povećavaju produktivnost i smanjuju operativne troškove

Sustavi za piljenje Wood-Mizer kombiniraju nekoliko strojeva za piljenje u jednoj liniji za proizvodnju drveta na kontroliraniji i učinkovitiji način. Ti su sustavi dizajnirani i prilagođeni svakom kupcu i njegovim specifičnim zahtjevima. Mogu se kretati od linije pilane “LT70” sa udaljenim upravljanjem do svrsishodne obrade tanke oblovine “SLP1/SLP2” ili do naprednog sustava za piljenje trupaca. Wood-Mizer ima iskusan i posvećen tim inženjera za razvoj različitih sustava piljenja koji proizvode više drveta i manje otpada, smanjuju troškove instalacije, rada i održavanja te smanjuju zahtjeve za radnom snagom.

Švedska farma video serija: Kako ispiliti trupce iz šume i napraviti drvo za ogrjev

Simeon Fuchs i njegov brat - švedski seljaci - govore nam kako upravljaju vlastitim šumama, načelima koja podupiru održavanju šume i kako proizvode drvno drvo iz dobivenih brezovih trupaca.

Švedska farma video serija: Nemojte misliti samo o brzom novcu - mislite na vrhunsku kvalitetu proizvoda

I dalje Vam prenosimo švedsku seriju "Swedish Homestead", koja govori o suvremenom poljoprivrednom životu. Helmut Fuchs, utemeljitelj švedske "Swedish Homestead" serije, ispričao nam je, kako je uz naporan rad i LT40 pilanu učinio profitabilnom investicijom.

Razmetači zubaca pila Wood-Mizera za učinkovito održavanje tračnih pila

U procesu piljenja zubi tračne pile izvršavaju izuzetno naporan posao piljenja trupca u vrijedan građevinski materijal. Da biste iz svakog trupca proizveli najkvalitetnije piljenice i grede, morate pravilno održavati listove tračnih pila oštrenjem i razmetanjem zuba. Samo dobro održavani listovi tračnih pila jamče vrhunske performanse piljienja.

Oštrilice za tračne pile Wood-Mizer - vrhunski alati za održavanje lista pila

Svakoj tračnoj pile potrebno je pravilno održavanje, kako bi učinkovito i precizno pilila. U procesu piljenja i najbolja tračna pila prije ili kasnije će se otupjeti, a vrhovi zuba će smanjiti sposobnost učinkovitog rezanja, a zubi će izgubiti pravilan oblik. Postoji način da se to poboljša - trebate naoštriti tračne pile pomoću specijaliziranog stroja, brusnog kotača i mineralnog ulja za brušenje. Nakon oštrenja trebate razmetnuti zube tračne pile I time pripremiti list tračne pile za piljenje.

Razumijevanje tračnih pila: Kako odabrati profil zuba tračne pile

Korištenje najboljeg lista tračne pile ključno je za povećanje proizvodnje, poboljšanje kvalitete piljenja i smanjenje troškova za vaš rad piljenja trupaca. Za zelenog mekog drva pa do abrazivnog tvrdog drveta, Wood-Mizer proizvodi seriju tračnih pila, vodeću u drvnoj industriji industriji s više od 100 kombinacija na temelju profila, širine, debljine, razmaka između zuba i materijala za bilo koju vrstu piljenja ili raspiljivanja. Uz široku paletu dostupnih opcija, odabir vrste tračne pile koji najbolje odgovara vašem radu. može biti složen. Evo korisnog vodiča za razumijevanje različitih dijelova lista tračne pile i kako odabrati najbolji profil i materijal tračne pile za vašu primjenu piljenja.

Predmeti od 1 do 20 od ukupno 44

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!