Tehničke preporuke

Swedish Homestead: Kako Wood-Mizerova pilana LT40 raspiljuje trupac od početka do kraja

Simeon Fuchs i njegov otac Helmut Fuchs su stručnjaci u rukovanju sa svojom petnaest godina starom LT40 hidrauličnom pilanom. "Želimo pokazati kako izgleda raspiljivanje trupca od početka do kraja na tračnoj pilani i dati vam osjećaj za to", kaže Simeon. Na jednom trupcu, Simeonov otac demonstrira svoju najbolju tehniku za raspiljivanje trupca.

Sustavi za piljenje Wood-Mizer povećavaju produktivnost i smanjuju operativne troškove

Sustavi za piljenje Wood-Mizer kombiniraju nekoliko strojeva za piljenje u jednoj liniji za proizvodnju drveta na kontroliraniji i učinkovitiji način. Ti su sustavi dizajnirani i prilagođeni svakom kupcu i njegovim specifičnim zahtjevima. Mogu se kretati od linije pilane “LT70” sa udaljenim upravljanjem do svrsishodne obrade tanke oblovine “SLP1/SLP2” ili do naprednog sustava za piljenje trupaca “TITAN”. Wood-Mizer ima iskusan i posvećen tim inženjera za razvoj različitih sustava piljenja koji proizvode više drveta i manje otpada, smanjuju troškove instalacije, rada i održavanja te smanjuju zahtjeve za radnom snagom.

Swedish Homestead: Kako ispiliti trupce iz šume i napraviti drvo za ogrjev

Simeon Fuchs i njegov brat - švedski seljaci - govore nam kako upravljaju vlastitim šumama, načelima koja podupiru održavanju šume i kako proizvode drvno drvo iz dobivenih brezovih trupaca.

Swedish Homestead: Nemojte misliti samo o brzom novcu - mislite na vrhunsku kvalitetu proizvoda

I dalje Vam prenosimo švedsku seriju "Swedish Homestead", koja govori o suvremenom poljoprivrednom životu. Helmut Fuchs, utemeljitelj švedske "Swedish Homestead" serije, ispričao nam je, kako je uz naporan rad i LT40 pilanu učinio profitabilnom investicijom.

Razmetači zubaca pila Wood-Mizera za učinkovito održavanje tračnih pila

U procesu piljenja zubi tračne pile izvršavaju izuzetno naporan posao piljenja trupca u vrijedan građevinski materijal. Da biste iz svakog trupca proizveli najkvalitetnije piljenice i grede, morate pravilno održavati listove tračnih pila oštrenjem i razmetanjem zuba. Samo dobro održavani listovi tračnih pila jamče vrhunske performanse piljienja.

Oštrilice za tračne pile Wood-Mizer - vrhunski alati za održavanje lista pila

Svakoj tračnoj pile potrebno je pravilno održavanje, kako bi učinkovito i precizno pilila. U procesu piljenja i najbolja tračna pila prije ili kasnije će se otupjeti, a vrhovi zuba će smanjiti sposobnost učinkovitog rezanja, a zubi će izgubiti pravilan oblik. Postoji način da se to poboljša - trebate naoštriti tračne pile pomoću specijaliziranog stroja, brusnog kotača i mineralnog ulja za brušenje. Nakon oštrenja trebate razmetnuti zube tračne pile I time pripremiti list tračne pile za piljenje.

Predmeti od 1 do 6 od ukupno 24

Page