Tehničke preporuke

Preporučena zaliha rezervnih dijelova za pilane Wood-Mizer

Važno je imati zalihu rezervnih dijelova za vaše pilane. Wood-Mizer pripremio je kratki popis osnovnih rezervnih dijelova, koji bi uvijek trebali biti dostupni - njihova trenutna raspoloživost za zamjenu, - štedi vaše vrijeme i novac.

Izbjegavajte "valovite" rezove

Mnogi pilanari znaju taj problem: tijekom piljenja pojavljuju se "valoviti" rezovi. Problem je doista ozbiljan, ali možete ga riješiti. Razmotrimo, korak po korak, sve čimbenike koji utječu na proces piljenja. Četiri su: pilar, pilana, tračna pila i drvo.

Dovod električnog napajanja trakom i ispravno namještanje pozitivnog kontakata za pogon hidraulike

Ispravan odnos kontakta trake i pozitivnog pomičnog bloka mora se održavati, kako bi se izbjegao prekid hidrauličke funkcije i pojavljivanje oštečenja kontaktne trake. Ovaj postupak vrijedi za sve hidraulične pilane, osim LT70 - električna.

Načini raspiljivanja trupaca

Postoji mnogo različitih metoda i tehnika piljenja za ispiljivanje trupaca u piljenice, uključujući piljenje u čisto, piljenje okretanjem trupaca, jednostavno piljenje, piljenje izborom kvalitete i namjene i piljenje četvrtanjem (kartje). Da biste mogli odabrati, ovdje su opisani neki od načina piljenja trupaca.

Kako odmotati i smotati tračne pile

Odmatanje I smotavanje tračnih pila mora biti ispravno izvedeno. Evo brzog, korak-po-korak vodiča za pravilno smotavanje tračnih pila. OBAVEZNO nosite rukavice i zaštitite oči pri rukovanju sa tračnim pilama, te se odmaknite od ostalih osoba na sigurnu udaljenost pri odmotavanju ili smotavanju listova tračnih pila.

Povećajte učinkovitost piljenja lista tračne pile - uvod

Piljenje s Wood-Mizer tračnim pilama daje pravokutne piljenice, u skladu sa trupcem. Međutim, postoje neki faktori koji se mogu biti primijenjeni i time rezultirati boljim performansama. Redovito održavanje lista tračne pile, opće znanje o pravilnom korištenju, a pozornost prilikom piljenja će pomoći da se izbjegne pucanje tračne pile i piljenje niske kvalitete.

Kratki vodič kako ispravno naoštriti tračnu pilu

1. Provjerite je li profil brusa isti kao i profila zuba tračne pile. 2. Postavite zub tračne pile točno pod brus. 3. Provjerite dali gurač zubi pomiće trčnu pilu pravilnim koracima u ispravan položaj i da je cijeli profil zuba pokriven bruson.

Oštrenje i razmetanje zubi na svojoj pili - uvod

Pravilna briga o tračnoj pili osigurati će da ostanu oštre dulje i da se mogu izoštriti više puta. Wood-Mizer preporučuje da se list pile odmora do jednog dana nakon rada i oštrenja prije nego što su postavlja natrag na pilanu. To omogućava opuštanje metala, i općenito produljuje dulji vijek trajanja.

Predmeti od 41 do 48 od ukupno 48

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!