Tehničke preporuke

Mineralno ulje za vaše brusilice

Čisto mineralno ulje produžava život vaše CBN brusilice. Korištenje pogrešne vrste ulja može oštetiti CBN brusni kotač začepljenjem njegove fine brusne površine. Nakon začepljenja, možda se neće moći očistiti. Kao posljedica toga, CBN kotač počinje ostavljati tragove gorenja na tračno pili i ne iznosi bruševinu - gubi se se preciznost.

Podešavanje rolica vodilica tračne pile

Rolice vodilice dodavaju dodatnu preciznost i stabilnost listu tračne pile za vrijeme piljenjq. Također kontroliraju položaj lista pile u odnosu na postolje pilane. Da biste provjerili, jesu li vaše rolice tračne pile pravilno postavljene, upotrijebite posebnu mjerilo isporučeno s vašom pilanom.

Preporučena zaliha rezervnih dijelova za pilane Wood-Mizer

Važno je imati zalihu rezervnih dijelova za vaše pilane. Wood-Mizer pripremio je kratki popis osnovnih rezervnih dijelova, koji bi uvijek trebali biti dostupni - njihova trenutna raspoloživost za zamjenu, - štedi vaše vrijeme i novac.

Izbjegavajte "valovite" rezove

Mnogi pilanari znaju taj problem: tijekom piljenja pojavljuju se "valoviti" rezovi. Problem je doista ozbiljan, ali možete ga riješiti. Razmotrimo, korak po korak, sve čimbenike koji utječu na proces piljenja. Četiri su: pilar, pilana, tračna pila i drvo.

Dovod električnog napajanja trakom i ispravno namještanje pozitivnog kontakata za pogon hidraulike

Ispravan odnos kontakta trake i pozitivnog pomičnog bloka mora se održavati, kako bi se izbjegao prekid hidrauličke funkcije i pojavljivanje oštečenja kontaktne trake. Ovaj postupak vrijedi za sve hidraulične pilane, osim LT70 - električna.

Načini raspiljivanja trupaca

Postoji mnogo različitih metoda i tehnika piljenja za ispiljivanje trupaca u piljenice, uključujući piljenje u čisto, piljenje okretanjem trupaca, jednostavno piljenje, piljenje izborom kvalitete i namjene i piljenje četvrtanjem (kartje). Da biste mogli odabrati, ovdje su opisani neki od načina piljenja trupaca.

Kako odmotati i smotati tračne pile

Odmatanje I smotavanje tračnih pila mora biti ispravno izvedeno. Evo brzog, korak-po-korak vodiča za pravilno smotavanje tračnih pila. OBAVEZNO nosite rukavice i zaštitite oči pri rukovanju sa tračnim pilama, te se odmaknite od ostalih osoba na sigurnu udaljenost pri odmotavanju ili smotavanju listova tračnih pila.

Povećajte učinkovitost piljenja lista tračne pile - uvod

Piljenje s Wood-Mizer tračnim pilama daje pravokutne piljenice, u skladu sa trupcem. Međutim, postoje neki faktori koji se mogu biti primijenjeni i time rezultirati boljim performansama. Redovito održavanje lista tračne pile, opće znanje o pravilnom korištenju, a pozornost prilikom piljenja će pomoći da se izbjegne pucanje tračne pile i piljenje niske kvalitete.

Kratki vodič kako ispravno naoštriti tračnu pilu

1. Provjerite je li profil brusa isti kao i profila zuba tračne pile. 2. Postavite zub tračne pile točno pod brus. 3. Provjerite dali gurač zubi pomiće trčnu pilu pravilnim koracima u ispravan položaj i da je cijeli profil zuba pokriven bruson.

Oštrenje i razmetanje zubi na svojoj pili - uvod

Pravilna briga o tračnoj pili osigurati će da ostanu oštre dulje i da se mogu izoštriti više puta. Wood-Mizer preporučuje da se list pile odmora do jednog dana nakon rada i oštrenja prije nego što su postavlja natrag na pilanu. To omogućava opuštanje metala, i općenito produljuje dulji vijek trajanja.

Predmeti od 41 do 50 od ukupno 50

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!