Tehničke preporuke

Zašto tračne pile pucaju?

Kako bi se povećao vijek trajanja lista tračne pile na pilani, raumotrite osam značajnih razloga za preuranjeno pucanje lista trane pile pilane u piljenju. Koliko sati rada ima list tračne pile ili koliko kubičnih metara može izrezati prije nego što ga treba naoštriti ili zamijeniti? Odgovor na pitanje "Koliko traje list tračne pile pilane?" ovisi o kvaliteti tračne pile kao i mnogim drugim čimbenicima. U ovom članku možete saznati na što morate obratiti pažnju prilikom rada na tračnoj pilani, kako biste izbjegli preuranjene lomove i povećali vijek trajanja lista tračne pile.

Švedska farma video serija: Kako Wood-Mizerova pilana LT40 raspiljuje trupac od početka do kraja

Simeon Fuchs i njegov otac Helmut Fuchs su stručnjaci u rukovanju sa svojom petnaest godina starom LT40 hidrauličnom pilanom. "Želimo pokazati kako izgleda raspiljivanje trupca od početka do kraja na tračnoj pilani i dati vam osjećaj za to", kaže Simeon. Na jednom trupcu, Simeonov otac demonstrira svoju najbolju tehniku za raspiljivanje trupca.

Sustavi za piljenje Wood-Mizer povećavaju produktivnost i smanjuju operativne troškove

Sustavi za piljenje Wood-Mizer kombiniraju nekoliko strojeva za piljenje u jednoj liniji za proizvodnju drveta na kontroliraniji i učinkovitiji način. Ti su sustavi dizajnirani i prilagođeni svakom kupcu i njegovim specifičnim zahtjevima. Mogu se kretati od linije pilane “LT70” sa udaljenim upravljanjem do svrsishodne obrade tanke oblovine “SLP1/SLP2” ili do naprednog sustava za piljenje trupaca. Wood-Mizer ima iskusan i posvećen tim inženjera za razvoj različitih sustava piljenja koji proizvode više drveta i manje otpada, smanjuju troškove instalacije, rada i održavanja te smanjuju zahtjeve za radnom snagom.

Švedska farma video serija: Kako ispiliti trupce iz šume i napraviti drvo za ogrjev

Simeon Fuchs i njegov brat - švedski seljaci - govore nam kako upravljaju vlastitim šumama, načelima koja podupiru održavanju šume i kako proizvode drvno drvo iz dobivenih brezovih trupaca.

Švedska farma video serija: Nemojte misliti samo o brzom novcu - mislite na vrhunsku kvalitetu proizvoda

I dalje Vam prenosimo švedsku seriju "Swedish Homestead", koja govori o suvremenom poljoprivrednom životu. Helmut Fuchs, utemeljitelj švedske "Swedish Homestead" serije, ispričao nam je, kako je uz naporan rad i LT40 pilanu učinio profitabilnom investicijom.

Razmetači zubaca pila Wood-Mizera za učinkovito održavanje tračnih pila

U procesu piljenja zubi tračne pile izvršavaju izuzetno naporan posao piljenja trupca u vrijedan građevinski materijal. Da biste iz svakog trupca proizveli najkvalitetnije piljenice i grede, morate pravilno održavati listove tračnih pila oštrenjem i razmetanjem zuba. Samo dobro održavani listovi tračnih pila jamče vrhunske performanse piljienja.

Oštrilice za tračne pile Wood-Mizer - vrhunski alati za održavanje lista pila

Svakoj tračnoj pile potrebno je pravilno održavanje, kako bi učinkovito i precizno pilila. U procesu piljenja i najbolja tračna pila prije ili kasnije će se otupjeti, a vrhovi zuba će smanjiti sposobnost učinkovitog rezanja, a zubi će izgubiti pravilan oblik. Postoji način da se to poboljša - trebate naoštriti tračne pile pomoću specijaliziranog stroja, brusnog kotača i mineralnog ulja za brušenje. Nakon oštrenja trebate razmetnuti zube tračne pile I time pripremiti list tračne pile za piljenje.

Razumijevanje tračnih pila: Kako odabrati profil zuba tračne pile

Korištenje najboljeg lista tračne pile ključno je za povećanje proizvodnje, poboljšanje kvalitete piljenja i smanjenje troškova za vaš rad piljenja trupaca. Za zelenog mekog drva pa do abrazivnog tvrdog drveta, Wood-Mizer proizvodi seriju tračnih pila, vodeću u drvnoj industriji industriji s više od 100 kombinacija na temelju profila, širine, debljine, razmaka između zuba i materijala za bilo koju vrstu piljenja ili raspiljivanja. Uz široku paletu dostupnih opcija, odabir vrste tračne pile koji najbolje odgovara vašem radu. može biti složen. Evo korisnog vodiča za razumijevanje različitih dijelova lista tračne pile i kako odabrati najbolji profil i materijal tračne pile za vašu primjenu piljenja.

Strojevi za primarnu obradu drveta Wood-Mizer - najčešća pitanja

Stručnjaci Wood-Mizera - voditelj proizvodnje Radoslaw Adamkiewicz i inženjer tehničke podrške Adrian Bugala - odgovaraju na pitanja u vezi s profilirkama / blanjalicama Wood-Mizera.

Kako povećati trajanje oštrine i života tračne pile

Uklonite prekide rada i nastavite dulje piljenje pomoću ovih 10 korisnih savjeta kako biste povećali životni vijek tračne pile.

Kako odabrati list tračne pile

Sa stotinama kombinacija zasnovanih na profilu i materijalu, svaki zub tračne pile Wood-Mizera, precizno je postavljen pomoću računalno upravljane opreme i potpuno profilnog vrha od vrha do vrha zuba, pomoću super abrazivnog brušenja, kako bi se osigurale najkvalitetnije performanse lista tračne pile. Izrađene u Europi, sve tračne pile Wood-Mizera, provjeravaju se testovima kvalitete tijekom više od 100 ispitivanja i pregleda - od odabira sirovina do konačnog piljenja.

Kako piliti po hladnom vremenu

Htjeli mi to ili ne, zimsko vrijeme je neizbježno, ali to ne znači da morate “zamrznuti” piljenje. Kako hladnije temperature stižu, a trupci se počinju smrzavati, evo korisnih savjeta, podsjetnika i odgovora na uobičajena pitanja kako biste se nadmetali s izazovima piljenja s kojima se suočavaju pilanari u ovo doba godine. Uz odgovarajućom pilanon i održavanju listova tračnih pila u nastavku, možete nastaviti ispiliti trupce kao profesionalac tijekom cijele zime!

Kako pripremiti pilanu za hladnu zimu

Piljenje na hladnom vremenu može biti izazovno, no ovdje je popis za provjeru, kako biste bili sigurni da ste vi i vaša pilana spremni za rješavanje zimske sezone piljenja.

Kako odabrati najbolje rezne alate za vašu radionu?

Što više strojeva imate u svojoj radionici, češće ste suočeni s dilemom koji tip reznog alata odabrat, što je bitno za svaku vrstu piljenja i kako osigurati da određeni izbor dobro funkcionira za vas.

Mobilno piljenje po narudžbi u Škotskoj

Pet savjeta o ugovornom piljenju trupaca od iskusnog škotskog pilanara. Pročitajte ovaj intervju, da biste saznali više savjeta o ugovornom piljenu trupaca pokretnom pilanom.

Švedska farma video serija: Tražite hobi koji isplaćuje sam po sebi? Razmislite o piljenju drva!

Šveđanin dijeli tri savjeta, koje ju naučio od svog oca i temeljem vlastitog iskustva, kako bi donio pravu odluku pri kupnji svoje pilane.

Predstavljamo Wood-Mizer-ov MR200 Double Arbor Multirip

Wood-Mizer lansira novu industrijsku višelisnu paralicu ME200 - svestrani visoko učinkovit stroj s dvije osovine, svaka sa do 12 kružnih pila i sposobnošču piljenja drva debljine do 200 mm.

Kako servisirati pilanu

Svi korisnici pilana Wood-Mizer se brinu o učinkovitosti piljenja. Da biste maksimalno povećali vrijeme rada, morate redovito pregledavati i zamjenjivati dijelove sa rezervnima, kako biste izbjegli nepotrebna zaustavljanja rada. Slijedeći dolje navedene savjete, imati ćete dugotrajan i bez kvarova rad vaše pilane.

Pilansko postrojenje od Wood-Mizer-a

Wood-Mizer-ove industrijske linije dokazale su svoj uspjeh u ograničenom prostoru radionica uz malu potrošnju energije. Postoje neke od ključnih prednosti opreme Wood-Mizer koja omogućava stvaranje profita i značajno poboljšava učinkovitost piljenja velikih količina.

Mineralno ulje za vaše brusilice

Čisto mineralno ulje produžava život vaše CBN brusilice. Korištenje pogrešne vrste ulja može oštetiti CBN brusni kotač začepljenjem njegove fine brusne površine. Nakon začepljenja, možda se neće moći očistiti. Kao posljedica toga, CBN kotač počinje ostavljati tragove gorenja na tračno pili i ne iznosi bruševinu - gubi se se preciznost.

Predmeti od 21 do 40 od ukupno 49

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!