Kako odabrati list tračne pile

Po Wood-Mizer, Europe

Sa stotinama kombinacija zasnovanih na profilu i materijalu, svaki zub tračne pile Wood-Mizera, precizno je postavljen pomoću računalno upravljane opreme i potpuno profilnog vrha od vrha do vrha zuba, pomoću super abrazivnog brušenja, kako bi se osigurale najkvalitetnije performanse lista tračne pile. Izrađene u Europi, sve tračne pile Wood-Mizera, provjeravaju se testovima kvalitete tijekom više od 100 ispitivanja i pregleda - od odabira sirovina do konačnog piljenja. Kompatibilni s više vrsta i modela pilana, možete računati na pilane Wood-Mizera i tračne pile za piljenje sa nenadmašnom kvalitetom, točnosti i performanse.

Wood-Mizer proizvodi listove tračnih pila prilagođene duljine na zahtjev.

Profili zuba Wood-Mizera

Wood-Mizer proizvodi tračn pile s nekoliko profila zuba, kako bi postigao najbolje rezultate u piljenju različitih vrsta drva.

7/34, 7/39 i 7/47 Ovi profili zuba preporučuju se za tvrdo drvo i najbolje rade s motorima iznad 18 kW / 25KS.

9/29 Ovaj je profil dizajniran za rezanje smrznutog, djelomično smrznutog ili tvrdog drveta velike gustoće, poput bagrema, hrasta, graba i jasena.

10/30 Ovo je najpopularniji i svestrani profil zuba tvrtke Wood-Mizera. Tračne pile jednako dobro režu meko, srednje tvrdo i tvrdo drvo, na primjer breza, bukva, javor, lipa, bor i topola.

Profil zuba “Vortex”. Wood-Mizer razvio je jedinstveni profil zuba nazvan “Vortex®”. “Vortex” je nova generacija specijaliziranih tračnih pila koje mogu ispiliti drvo i istodobno uklanjati piljevinu iz reza, što rezultira čistom površinom drva, važnom za tvornice paleta visoke proizvodnje. Čišćenje paleta od piljevine zasebna je operacija koja se često obavlja ručno. S “Vortex” profilom zuba traččne pile ovaj se postupak čišćenja može smanjiti, olakšati ili čak eliminirati iz postupka, što rezultira smanjenim operativnim troškovima.

 

Vortex blade profile


Materijal tračnih pile Wood-Mizera

Pored profila, nosivi materijal traćne pile je još jedna od važnosti prilikom odabira najboljeg lista pile za vaš rad. Wood-Mizer nudi nekoliko materijala za tračne pile na bazi legura, RC tvrdoće i još mnogo toga.

Nabavite besplatnu E-knjigu

Saznajte kako poboljšati učinak lista tračne pile i produljiti njegov vijek trajanja. Pretplatite se na naš bilten i nabavite E-knjigu koja pokriva deset najvažnijih tema o listovima tračnih pila i veze do korisnih videozapisa.

Subscribing indicates your consent to get email updates from Wood-Mizer and acceptance of Wood-Mizer's Privacy Policy terms.


Listovi pila “BiMETAL”


BiMETAL tračna pila je izrađena od dvije vrste čelika: legiranog čelika za materijal nosača i čelika velike brzine HSS, za vrh zuba. U proizvodnom procesu vrh zuba u obliku žice spaja se s nosačem laserskim zavarivanjem, a u kasnijim fazama oblikuje se u pravi profil. Uobičajeno se koriste za primarno raspiljivanje u pokretnim ili industrijskim pilanskim pogonima. Tračne pile “BiMETAL” drže izoštreni vrh do tri puta dulje od tračnih pila iz od ugljičnog čelika i mogu se više puta izoštriti CBN brusevima. Listovi pila “BiMETAL” nude duži vijek oštrine pri piljenju od većine tračnih pila iz ugljičnog čelika i visokolegiranih pila a dizajnirane su za proizvodna pilanska okruženja.

  • Održava se tehnologijom brušenja CBN

 


Listovi pila “MaxFLEX”

“MaxFLEX” je univerzalna tračna pila vrhunske kvalitete za piljenje i ponovno piljenje u okruženjima u kojima je potreban ultimativni vijek savijanja. S vrhunskim visokolegiranim čelikom za maksimalnu savitljivost i vijek trajanja, tračne pile “MaxFLEX” prvenstveno se koriste u prijenosnim i industrijskim pilanskim postrojenjima. Ipak, možete ih koristiti i u programima ponovnog raspiljivanja.

  • Održava se tehnologijom brušenja CBN
  • Tvrdoća materijala podsjeća na “DoubleHARD”

 


Listovi pila “DoubleHARD”

Originalni materijal tračne pile “DoubleHARD”, proizveden je od visokolegiranog čelika i dizajniran je za pokretno i industrijsko pilansko postrojenje. Kombinacijom tvrđeg visokolegiranog čelika i indukciono kaljenih rhova zuba, DoubleHARD tračne pile daju dvostruko veću žilavost i dvostruko dulji vijek oštrine i trajanja u usporedbi sa standardnim ugljeničnim tračnim pilama, a mogu se nekoliko puta ponovno naoštriti pomoću brusa tipa CBN. Listovi pile “DoubleHARD” trajne su višenamjenske tračne pile za piljenje mekog, tvrdog, čvornastog i smrznutog drveta.

  • Tvrđi od "ugljičnog čelika"
  • Čvrst materijal bez krhotina
  • Izdržljiva tračna pila čak i s višestrukim ponovnim izoštravanjem

 


Listovi tračnih pila “SilverTIP”

SilverTIP tračne pile izrađene su od ugljičnog čelika za opruge, kako bi osigurali visoku fleksibilnost i trajnost. Mogu se koristiti i na prijenosnim i na industrijskim pilanama, a pogodni su i za vodoravne raspiljivačice. Ugljični čelik se najčešče koristi u piljenju uskim trčnim pilama i može se ponovno izoštravati CBN brusevim, ali ne toliko često kao oštrica izrađena od tvrđeg visokolegiranog čelika poput “DoubleHARD” tračni pila. Listovi pile “SilverTIP” idealni su za ekonomično piljenje, primarno i sekundarno raspiljivanje, kao i za pilanska okruženja za piljenje velikih količina.

  • Mekši od "visokolegiranog čelika"Listovi pila “StartCUT”

Wood-Mizer predstavio je seriju tipa tračnih pila “StartCUT” kao najjeftinije tračne pile za pilane i raspiljivačice u svojoj ponudi tračnih pila. Tračne pile “StartCUT” izrađene su od ugljičnog čelika za opruge s inducirano kaljenim zubima koji su razmetnuti i naoštreni. Za one pilare koji daju prednost cijeni, “StartCUT” tračna pila je pravi izbor kao jeftina tračna pila od svjetski poznatog proizvođača.

Wood-Mizer blade box

 

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!