Američka kuća iz snova

Po Wood-Mizer, Europe

The timber framed house in Mississippi

Ako vam život daje limune, napravite limunadu! To je učinio Mack Lowery. Nakon što je njegov dom izgorio u masivnoj vatri, Mack Lowery je koristio 50 ha šumskog zemljišta za izgradnju kuće od 240 m² za svoju obitelj.

Mack Lowery pretvorio je tragediju u ostvarenje sna, kad je dovršio svoju kuću s dva dijela, ručno izgrađenu u gustoj šumi u Mississippiju. Prva brvnara koju je Mack izvorno sagradio kao mladić 1976. godine, izgorjela je u masivnoj vatri koja je njegovu obitelj ostavila beskućnicoma i devastirane. "Trebalo mi je nekoliko godina, da se nakon požara vratim na svoju farmu", prisjeća se Mack.

 

 

Nakon što je, napokon, ponovno mogao posjetiti svoju farmu od 50 ha, Mack je bio inspiriran da ponovno počne graditi. "Posjetio sam dobrog prijatelja koji je upravo kupio novi Wood-Mizer LT40", rekao je Mack. "Upoznao me je pilanarskom radu sa trupcima i ponudio da mi pomogne ispiliti građu za novi dom."

 

 

Dok je još uvijek radio na svom redovitom radnom mjestu, Mack je vikende koristio za piljenje drvne građe. "Svo je drvo došla je iz moje šume, osim čempresa i cedra", rekao je Mack. "Hidraulika na LT40 omogućila mi je, da sam obrađujem ogromne trupce, od kojih su neki bili veći od 75 cm u promjeru."

Mali tim prijatelja pomogao je Macku na izgradnji kuće. Dok je radio na kući, Mack je istovremeno sagradio spremište za skladištenje građe i stolarsku radionicu za obradu drva, kako bi izgradio svoja vrata, ormare i namještaj za dom. Umjesto urezivanja pera I utora, koristio je ručno napravljene metalni okove za spajanje greda u kući. Kao posebnu značajku svod doma, Mack je dodao ručno izradio iz hrasta i čempresa bar u koji je uložioo mjesec dana. Mack je cijeni sposobnost Wood-Mizera da reže i tanke i debele piljenice iz trupaca, kako bi mogao dodati jedinstven, kreativan dodir unutrašnjosti njegova doma.

 


Sveukupno, Mack je uložio više od 1000 sati u gradnju kuće od 240 četvornih metara, uštedio je oko 200.000 dolara na materijalima i sam izgradio taj projekt. "Nisam mogao napraviti ovaj projekt bez teške i pouzdane pilane", rekao je Mack. Kao što se i očekivalo, primio je mnoge lijepe pohvale od drugih koji su vidjeli dovršeni dom. Na kraju, Mack je bio sretan što se uspio vratiti u dom svojih snova. "Živio sam u gradu 12 godina nakon što je naša kuća izgorjela", rekao je Mack.



Na stolu u blizini kućnog ulaza možemo pročitati: "Ovaj dom su projektirali i izgradili Mack i Melissa Lowery u razdoblju od 2014. do 2015. godine. Macku je trebalo 5 godina da obrađuje drvo iz drveća, koje se uzgaja u okolnim šumama Charbonnea-a. Ljepotu i sreću svima onima koji borave pod njezinim krovom za sve buduće generacije."

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!