“Nelson Wood Shims” izvještava o rastu proizvodnje od 30% do 50% s najnovijim Wood-Mizerovim “TV6000 / MR6000” sustavom pilane

Po Wood-Mizer, Europe

Nelson Wood Shims Installs Wood-Mizer Sawmill System to Drive Productivity

 

Sa sjedištem u Minnesoti, SAD, “Nelson Wood Shims” je najveći proizvođač podmetača u Sjevernoj Americi, koji proizvodi visokokvalitetne proizvode za obradu drva za distribuciju diljem zemlje. Tvrtka je nedavno uložila u novi sustav pilane kako bi maksimizirala prinos iz trupaca uz minimalne investicijske i operativne troškove.

 

 

“Nelson Wood Shims” pili razne podloške od crnogoričnog drva vrhunske kvalitete, uzgojenog u Sjevernoj Americi i diljem svijeta. Podloška je komad drva u obliku klin, koji se koristi za poravnavanje i niveliranje površina ili pružanje podrške pri građevinskim projektima. “Nelson Wood Shims” također nudi visokokvalitetne i postojane drvene podloške za DIY entuzijaste. Uz 65 godina iskustva u proizvodnji i marketingu, njihovi prepoznatljivi proizvodi prodaju se u mnogim poznatim maloprodajnim trgovinama za uređenje doma. "Kako bismo održali nasljeđe našeg osnivača Wilbura Nelsona, proizvodnja visokokvalitetnih pravih podložaka dosljedne širine i duljine s pernatim spojem na krajevima, ključna nam je", kaže Brian Peterson, predsjednik tvrtke Nelson Wood Shims.

 

scottbergscottberg

 

Prije ljeta 2014. “Nelson Wood Shims” nije se bavio pilanarstvom. "Borili smo se s nabavom vlakana, koja su nam bila potrebna, a prodaja naših drvenih podmetača nastavila se povećavati", rekao je Scott Berg, upravitelj tvornice u “Nelson Wood Shims-u”.  "Počeli smo tražiti rješenja za naš problem i pronašli Wood-Mizer pilanu za početak, koja bi stala u našu trenutnu zgradu u to vrijeme. Wood-Mizer je proveo obuku rada na  pilani, jer prije nismo imali pilanu." Godine 2015. tvrtka Nelson Wood Shims dodala je drugu, snažniju Wood-Mizer hidrauličnu pilanu serije “LT” za obradu trupaca. "Instalirali smo našu prvu pilanu za obradu našeg drva i vertikalnu integraciju proizvodnog procesa. Danas nam Wood-Mizer nastavlja pomagati u daljnjem usklađivanju i povećanju proizvodnje, jačanjem naše reputacije visoke kvalitete", kaže Peterson.

 

Nelson Wood Shims Log DeckNelson Wood Shims Log Deck
logramploadinglogramploading
tv60001tv60001

 

 
Kako je Nelson Wood Shims nastavio rasti, tvrtka se obratila Wood-Mizeru kako bi pronašla rješenje za proširenje kapaciteta pilane. "Bili smo upoznati s podrškom i željom Wood-Mizera da udovolje svojim kupcima", rekao je Berg. "Wood-Mizer je osigurao automatizirani sustav po pristupačnoj cijeni." Stručni tim “Wood-Mizer Sawmilling Solutions” projektirao je i instalirao novu komercijalnu proizvodnu liniju visokog protoka kako bi zadovoljio specifične zahtjeve “Nelson Wood Shims”. Luke Murray iz Wood-Mizera rekao je: "Paleta industrijskih strojeva Wood-Mizer omogućuje nam da zadovoljimo potrebe kupaca, koji doživljavaju rast ili imaju ciljeve rasta. Bili smo oduševljeni suradnjom s “Nelson Wood Shims” i instaliranjem inovativnog, teškog. radnog sustava piljenja u proračunu."

 

tvsbladestvsblades
logspikewheellogspikewheel

 

Sustav pilane tvrtke “Nelson Wood Shims” ima dvostruku vertikalnu pilu i višestruku raspiljivaćicu “MultiRip”. koja uključuje inovativne sistemske kontrole koje omogućuju jednom operateru da preradi trupce u građu. uz smanjene troškove rada. S integriranim transporterima, drvo se učinkovito kreće kroz sustav za sortiranje i slaganje. Tvrtka računa na to. da će sustav za piljenje pružiti vrlo precizne rezove i izvrsnu završnu obradu piljenja, poboljšavajući uštede pri doradi.

 

tv6000tv6000

 

Dvostruka okomita pila “TV6000” je najveća i najsnažnija Wood-Mizerova dvostruka okomita pila za primarno raspiljivanje, koja obrađuje veliki protok trupaca malog do srednjeg promjera do 6,6 m duljine. "Glavni prioritet u ovoj primarnoj fazi u procesu razgradnje trupaca je postizanje jednakih otvorenih površina na četvrtacima", rekao je Murray. "Naša dvostruka okomita pila postiže ravnomjerno otvoreno piljenje. korištenjem brzog i preciznog sustava za uvlačenje trupaca u kombinaciji s pridržnim valjcima pod pritiskom i lancem za uvlačenje. To omogućuje veće islorištenje u sljedećoj fazi – pri “MR6000” raspiljivačici, također poznatoj kao zbirna pila."

“MR6000” raspilivačica, pila koje može napraviti više rezova visoke tolerancije u jednom prolazu, čine sljedeću fazu. Optički senzori detektiraju prisutnost materijala, aktivirajući pneumatski potpomognute držače za primjenu pritiska vođenja, precizno vodeći drvo kroz višestruku pilu “MR6000”. "MR6000 je radni stroj koji proizvodi većinu gotovog proizvoda u većini pilana", rekao je Murray.

 

actionspikeyactionspikey

 

Pružajući dodatnu fleksibilnost, svaki je stroj dizajniran za rad kao samostalna jedinica i može se drugačije konfigurirati u liniji za piljenje ako se promijene zahtjevi “Nelson Wood Shims-a”. "Naša proizvodnja porasla je za 30% do 50% s manje ljudi", rekao je Berg. "Čist rezovi kroz višestruku pilu. također su omogućili eliminaciju procesa blanjanja."

 

sawlogconveyorsawlogconveyor

 

Instalacija u “Nelson Wood Shims.u”. podupire globalnu reputaciju Wood-Mizera za pružanje inovativnih pilanskih proizvoda i komercijalnih linija za piljenje. "Dizajn ovog sustava usklađen je s potrebama kupca. Vjerujemo da će imati visoku propusnost i rezultate vrhunske kvalitete u “Nelson Wood Shims” pilani još mnogo godina", rekao je John Smith, izvršni direktor Wood-Mizera. "Naši posvećeni timovi usredotočeni su na pomaganje našim klijentima u izgradnji dugoročnih rješenja koja ostvaruju maksimalan povrat ulaganja."

 

log edgerlog edger

 

Peterson i Berg rekli su da je proces instalacije tekao vrlo glatko, a tim Wood-Mizera pružio je detaljnu obuku za svu opremu za osoblje tvornice. "Wood-Mizer je isporučio na vrijeme i pružio odličnu uslugu instalacije", rekao je Berg. "Cijenimo praktičnu uključenost, uslugu i predanost tima koji nam pruža podršku. Ovo je početak dugoročnog partnerstva s Wood-Mizerom", rekao je Peterson.

 

cutandedgedcutandedged
Nelson Wood Shims OffbearingNelson Wood Shims Offbearing
Nelson Wood Shims YardNelson Wood Shims Yard

 

Prednosti linije TV6000 / MR6000 u tvrtki Nelson Wood Shims

  • Prilagođeni dizajn pilanskog sustava prema potrebama i proračunu kupca
  • Detaljno upravljanje projektom
  • Proizvodnja svjetske klase
  • Detaljna obuka i instalacija
  • Produktivnost je povećana za 30% do 50%
  • Smanjuju se troškovi rada (manje je ljudi uključeno u proces)
  • Eliminira proces blanjanja nakon višestrukog raspiljivanja
  • Dosljedna proizvodnja visokokvalitetnih drvenih podmetača s potencijalom rasta


***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!