Zanimljiv projekt iz SAD-a: Garaža u stilu za Ford Auto Muzej

Po Jack Petree, Tradeworld Communications

Model T Ford Club Creates Vintage Ash Wood Garage

Američki “Ford Car Club” izgradio je muzej drvene garaže u stilu sa početka 20 stoljeća.

Vjeruje se da je Fordov model “T” američkog automobila, kojeg je Ford Motor Company proizveo od 1908. do 1927. godine, "stavio svijet na kotače". Ovo je prvi putnički automobil na svijetu koji je postao dostupan običnim Amerikancima: u vrijeme njegova nastanka, početna cijena bila je oko 850 dolara, a nekoliko je godina kasnije pala na 350 dolara. To je bilo moguće zahvaljujući inovativnom pristupu Henry Ford za proizvodnju automobila na temelju proizvodnje na tekućoj traci. Ukupno je proizvedeno više od 15 milijuna Ford T automobila.


The T Ford Model Club museum in Indiana

Danas, model “T Ford Club America's” u povijesni garažnom centru za obrazovanje uistinu izgleda kao da pripada poivesnoj fotografiji iz ranih 1900-ih. Zidovi garaže su obloženi povijesnim alatima, a posjetitelji dolaze iz cijele zemlje, kako bi upoznali baštinu koju predstavlja Fordov model “T”.


The decision was to create a working garage for training of the operation and repair of vintage cars


Dan Conder, jedan od članova T Ford Cluba i vlasnik pilane Wood-Mizer, govori o tome kako je ovaj muzej izgrađen.

"Kada je odlučeno napraviti radnu garažu, gdje ljudi bilo koje dobi mogu naučiti voziti, popravljati i vratiti stare automobile, mislili smo: što ako sagradimo povijesnu drvenu garažu, sa izgledom kao početkom 1900. godine kako bi stvorio autentični osjećaj od tih vremena?".


Dan volunteered to mill the logs into lumber for the garage with his Wood-Mizer LT40 sawmill


"Proveli smo istraživanja o tome kako bi garaža trebala izgledati kako bi se osiguralo autentičnost i odlučili smo koristiti drvo jasena za gradnju", objašnjava Dan. Dobrovoljno je ispilio na svojoj LT40 pilani takovo drvo za gradnju garaže.


The vintage garage looks like on the photo of the early 1900s


Projekat je trajao oko godinu dana, a desetci dobrovoljaca pomagali su pri piljenju i transportu drvene građe, ugradnji drva za gradnju zidova i obavljanje svih zadataka potrebnih za stvaranje izgleda i dojma garaže, koja bi bila izgrađena u časnim danima modela “T”.


The garage walls are lined with vintage tools


The museum is a learning center about the heritage represented by the Model T

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!