Kako napraviti čarobne sanjke za Djeda Mraza

Po Chase Warner, Wood-Mizer

Santa's Sleigh

Gregg Turk je upravljao svojom prijenosnom pilanom Wood-Mizer za piljenje materijala, za svoj posao izrade finog namještaja i rezbarenja drveta. Kad je Gregg otišao u mirovinu, odlučio se okušati u novom pozivu Djeda Mraza, ali postojao je samo jedan problem s nastupom. Kad bi djeca vidjela Greggovu osobu Djeda Mraza, pitala bi: "Djed Mraz, gdje su tvoje sanjke?" Gregg je odlučio da je vrijeme da Djedu-Djedu napravi prave sanjke.

 

sawmillsawmill

 

Uz malo Djedove čaroloje, drvo iz jedne topole pretvoreno je u Djedove sanjke. Gregg je sam radio svu obradu drva i samo je unajmio prednja zvona, presvlake i sustav ožičenja, u čemu je još uvijek sudjelovao u projektiranju.

 

Sleigh UnfinishedSleigh Unfinished

 

Iako stil saonica može izgledati staromodno, upravljačka ploča opremljena je najnovijim dostignućima tehnologije, kako bi posao Djedu Mrazu bio malo lakši. Ima GPS sustav, računalo za pregled "Popisa sjajne djece" i slika svemira, prekidač za aktiviranje stezaljki za zaključavanje, kako bi se saonice zadržale dok su na krovovima, pa čak i simulaciju sekvence uzlijetanja s urlajućim zvučnicima i maglom!

 

Sleigh FrameSleigh Frame
Sleigh RearSleigh Rear

 

Nedugo nakon što je Gregg počeo graditi sanjke, kontaktirala su ga dva lokalna grada da bude Djed Mraz za njihove božićne događaje. Odjednom je porastao pritisak. Iako je do prosinca ostalo samo nekoliko mjeseci, Gregg je bio odlučan završiti sanjke na vrijeme. Radio je na izradi saonica osam do deset sati dnevno, a večeri je provodio projektirajući dijelove koje će sljedeće sastaviti. Ispilivši 100% žute topole potrebne za saonice na svojoj prijenosnoj pilani Wood-Mizer “LT40 Hydraulic”, Gregg procjenjuje da je uštedio više od 4000 USD na saonicama koje su bile dugačke 4,3 m, široke 1,7 m i visoke 2 m.

 

CarvingCarving
Sleigh DetailSleigh Detail

 

Nepotrebno je reći da je Gregg bio iscrpljen na kraju ovog projekta, ali konačni rezultat je bio vrijedan toga. Nakon što su sanjke bile dovršene, Gregg i njegova žena sjedili su na podu radionice bez riječi gledajući remek-djelo ispred sebe.

 

Sleigh SideSleigh Side
Sleigh backSleigh back

 

Gregg svoje sanjke smatra kulminacijom više od 35 godina obrade drva i najboljim projektom, koji je ikada napravio. Njegova pilana Wood-Mizer omogućila mu je da radi sa svojim visokokvalitetnim materijalom, koji nikad ne bi mogao kupiti u prodaji a dao mu je fleksibilnost u dimenzioniranju materijala. Kao što Gregg kaže: "Kombinacija toga što ste drvodjelac, Djed Božićnjak i posjedovanje Wood-Mizer pilane omogućuje vam da možete izgraditi sve što možete zamisliti!"

 

SantaSanta
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!