Priče

Pilana na imanju Balmoral u Škotskoj s pilanom “Wood-Mizer LT40”

Dvorac Balmoral bio je rezidencija kraljevske obitelji u Škotskoj otkako ga je 1852. godine kupio princ Albert za kraljicu Viktoriju. Tradicija je, da svaki sljedeći vlasnik imanja ima veliki osobni interes za njegovo upravljanje i poboljšanje. Balmoral Estate nedavno je kupio mobilnu pilanu “Wood-Mizer LT40 WIDE” za učinkovito održavanje šuma i zelenih površina oko dvorca.

Bivši električar sagradio kuću iz snova u Kanadi

Nathan Shewchuk ostvario je svoj životni san o izgradnji vlastitog doma uz osam godina napornog rada i predanosti, zajedno s nekoliko pomoćnika i Wood-Mizer-prijenosnom pilanom.

Škotski pilanari oslanjaju se na modernu Wood-Mizer “WB2000” tehnologiju za ostvarivanje profita

“Škotska je prekrasna sa svojim krajolicima, brojnim dvorcima i nepredvidivim vremenom. Putnici, koji idu sjeverno od Edinburgha, stignu do Pertha, gdje bi mogli pomisliti da je posljednji bastion civilizacije, ali preko planina nalazi se “Inverness”. Sa svojom mikroklimom i plodnim tlima, ovaj iznenađujuće topao mali dio sjeverne Škotske savršen je za uzgoj dobrog drva,” kaže Ronald Munro Ferguson, vlasnik “Novar Sawmill-a“.

Wood-Mizerova “LT15” pilana na vrhu planine u Sloveniji

Pilane Wood-Mizera nalaze se na nekim od najneobičnijih mjesta na svijetu, poput vrha planine u Sloveniji na 1220 m nadmorske visine, gdje se nalazi katolička crkva Svete Ane. Crkva je sagrađena prije više od 700 godina i sveto je mjesto za mnoge hodočasnike jer se u njoj nalazi svetište - skulpturalna slika tamnolike Madone.

Italijanska obiteljska tvrtka s drvima za ogrjev povećava profit s pilanom “LT70”

Otprilike 50 km sjeveroistočno od Rima, djed Stefana Chinija pokrenuo je obiteljski posao 1929. godine prodavajući ručno cijepane željezničke spone. Stefanov otac odgojen je u drvoprerađivačkoj industriji i svojim je napornim radom izgradio uspješnu tvrtku za proizvodnju drva za ogrjev. Stefano je počeo voditi tvrtku s punim radnim vremenom 2007. Kao treća generacija vlasnika, već razmišlja o budućnosti vlastitog sina s obiteljskom tvrtkom.

“Nelson Wood Shims” izvještava o rastu proizvodnje od 30% do 50% s najnovijim Wood-Mizerovim “TV6000 / MR6000” sustavom pilane

Sa sjedištem u Minnesoti, SAD, “Nelson Wood Shims” je najveći proizvođač podmetača u Sjevernoj Americi, koji proizvodi visokokvalitetne proizvode za obradu drva za distribuciju diljem zemlje. Tvrtka je nedavno uložila u novi sustav pilane kako bi maksimizirala prinos iz trupaca uz minimalne investicijske i operativne troškove.

Razvijanje obiteljskog poslovanja s pilanama Wood-Mizer na Azurnoj obali, Francuska

Tvrtka “Spinelli Palanca Services” ima više od stoljeća iskustva u sječi, krčenju, orezivanju I iskorištavanju drveća. Obiteljska tvrtka osnovana je 1912. Godine, I razvijana je generacijama. Godine 2014. Posao su preuzela dva strastvena drvoprerađivača – Sebastian Spinelli I njegov partner Cyril Palanca. Kako bi nastavili obiteljsko naslijeđe uz očuvanje najbolje kvalitete usluge.

Piljenje hrasta s Wood-Mizer strojevima u Walesu

Godine 2023., godišnji Wood-Mizer Dani kupaca, održani su u “Oak Frame Company” u Saint Asafhu, Sjeverni Wales. Simon Belfield, strastveni pilanar i vlasnik tvrtke, specijalizirao se za izradu raznih proizvoda od hrastovine i ariša, uključujući gotove kabine, sjenice, garaže i vrtne kućice, ali - iznad svega – hrastove krovove, okvire i konstrukcije. "Uvijek sam uživao raditi s drvetom", kaže Simon. “Drvo se sviđa svima. Ima toliko mnogo krajnjih namjena. To je na kraju dana fenomenalan proizvod.”

Pilanarstvo, sirarstvo i ratarstvo u slovenskim Alpama

Slovenski poljoprivrednik govori o životu u svom planinskom selu, zašto je odlučio kupiti pilanu i kako pilana sada pomaže lokalnoj zajednici.

Izgradnja pastirskih koliba s Wood-Mizer strojevima u francuskim Alpama

Uz gradnju kvalitetnih brvnara za pastire, Aleksander Salicis, stolar iz Plan du Verdon u francuskim Alpama koristi lokalno drvo za pružanje stolarskih usluga i proizvoda za svoje kupce. Aleksander upravlja s više Wood-Mizer strojeva za svoju tvrtku- pilanu i obradu drva, Salicis Charpente.

Predmeti od 11 do 20 od ukupno 113

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!