Njemačka farma širi svoje poslovanje i povećava prihod s pilanom Wood-Mizer “LT70”

Njemačka farma širi svoje poslovanje i povećava prihod s pilanom Wood-Mizer “LT70”

 

S Wood-Mizerovom opremom za piljenje. poljoprivrednici mogu proširiti svoje poslovanje i ostvariti profit koristeći lokalno drvo.

Farma Andreasa Piehla u Barnitzu, malenoj zajednici smještenoj uz rijeku Elbu, mjesto je koje njegova obitelj čuva već četiri generacije. Farma je duboko ukorijenjena u uzgoju i tovu goveda, trenutno broji 280 grla, a planira i uzgoj rasplodnih grla. Farma se prostire na 160 hektara, uključujući livade za stočnu hranu, šume i polja za usjeve, poput kukuruza, žitarica i uljane repice.

Na početku svog poljoprivrednog puta, Andreas se stručno usavršavao u poljoprivredi i stjecao iskustvo radeći na drugoj farmi. Tijekom tog vremena, Andreasov otac vodio je obiteljski posao, a Andreas je tražio načine da doprinese i proširi obiteljsko gospodarstvo. Otkrivši Wood-Mizer prijenosnu pilanu na sajmu, Andreas je vidio priliku. 1996. kupio je benzinsku pilanu “LT40” i pokrenuo mobilne usluge piljenja.

 

 

Godine 2003. farma se proširila stjecanjem susjednog imanja. Andreas je odmah imao više posla: sljedećih je godina obnovio i ponovno izgradio gotovo sve zgrade na farmi, koristeći drvo iz svoje šume. Nabavljanje i sječa vlastitog drva na WM tračnoj pili bilo je vrlo isplativo i isplatilo se na Andreasovoj farmi.

Andreas je ubrzo nadogradio na dizelsku pilanu “LT40”, a zatim nabavio snažniju električnu pilanu “LT70”. S električnim strojem. piljenje je postalo stacionarno i mnogo lakše upravljivo. Model “LT70” najsnažniji je među profesionalnim Wood-Mizerovim “LT” strojevima, a njegova izvanredna karakteristika je brzina piljenja. Velika brzina uz zadržavanje točnosti piljenje, postiže se korištenjem snažnog motora od 18,5 kW, brze hidraulike za utovar trupaca, motora koji pomiču glavu pile naprijed/natrag i gore/dolje, kao i mnogih vrijednih uređaja koji olakšavaju rad operatera i vrlo su praktični, kao što su “Setworks-računalo”, “LubeMizer- podmazivanje vodom”, električna ruka za vođenje lista tračne pile i skidač kore-predrezač. U usporedbi s drugim “LT” modelima, točak s  od lijevanog željeza za vođenje lista pile na “LT70” ima veći promjer od 600 mm, što mu omogućuje korištenje tračnih pila širine od 38 do 50 mm, što pridonosi povećanju brzine piljenja.

 

 

Andreasova pilana “LT70” easpiljuje trupce u neokrajčene daske i grede. Nakon “LT70”, Andreas koristi mali Wood-Mizerov “EG100” stroj za krajčenje, - kompaktni stroj koji raspiljuje piljenice po duljini na željenu širinu. Wood-Mizer proizvodi “EG100” s električnim motorom, kao na Andresovoj farmi, i benzinskim motorom.

Nakon orkanskog nevremena, kada je na tlu bilo dosta oborenog, olujom oštećenih stabala, prvenstveno suhih smreka, potražnja za uslugama piljenja naglo je porasla, što je Andreasa navelo na razmišljanje o proširenju posla. Osnovao je tvrtku “Holzhandel AP” za piljenje i trgovinu drvnom građom, opremivši je dodatnim Wood-Mizer strojevima za proizvodnju podnih piljenica. Nakon što je proširio svoju ponudu na različite vrste drva, Andreas sada ima značajnu zalihu trupaca i proizvodi drvnu građu po narudžbi za privatne klijente i stolare.

 

 

Danas OPG radi uz pomoć Andreasa, njegove supruge Anje te stalnih i honorarnih djelatnika. Njihovi sinovi i roditelji također pružaju ruku pomoći kada je potrebno. Sin Max stječe poljoprivredno obrazovanje, a obiteljski poljoprivredni posao cvjeta, kombinirajući poljoprivredu s pilanom i trgovinom drvetom.

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!