Zaručeni par izgradio studio za jogu

Po Olivia Eaker, Wood-Mizer

Zaručeni par izgradio studio za jogu

Živeći u Salidi, Colorado, Parker Dunbar upotrijebio je svoju prijenosnu pilanu Wood-Mizer  LT15. kako bi napravio potpuno novi studio za jogu za svoju zaručnicu Jillayne.

 

Dunbar Yoga StudioDunbar Yoga Studio

 

Ostvarenje snova

Parker i Jillayne prvi su spoj imali na lokalnom termalnom izvoru, gdje se uz obostrano simpatiziranje. rodila ideja za ovaj projekt. Jillayne je strastvena ljubiteljica joge i želi pokrenuti vlastitu praksu i stvoriti studijski prostor, što je inspiriralo par da pokrene ovaj projekt.

“Počelo je kao razgovor na prvom spoju. Završilo je jedinstvenim joga studijem i bračnom ponudom”, objašnjava Parker.

 

Interior of the Yoga StudioInterior of the Yoga Studio

 

Kako se njihova veza nastavljala, Parker je počeo ostvarivati Jillaynein san. Sve što im je trebala bila je prijenosna pilana. “Počeo sam “raditi” na privatnom ranču u planinama Colorada. Vlasnik ranča imao je pilanu Wood-Mizer LT40 i bio sam zaluđen od prvog dana,” priča Parker.
 
Nakon malo istraživanja, Parker i Jillayne odlučili su da bi najbolja pilana za njihov projekt bila prijenosna pilana Wood-Mizer LT15.

 

Parker DunbarParker Dunbar

 

Proces izgradnje

"Izgradili smo studio za jogu od 18 četvornih metara s drvenim okvirom od lokalnog mrtvog drva", objašnjava Parker. „Sva stabla za projekt došla su iz lokalnog šumarskog projekta udaljenog 25 minuta. Sva drvena građa, kao i podovi su spaljeni i očetkani za izgled i funkciju.”

 

Jillayne on the sawmill Jillayne on the sawmill

 

Smreka koju su nabavili iz lokalne šume korištena je za gotovo sve elemente studija. “Koristili smo smreku za drveni okvir, podove te unutarnje i vanjske završne radove. Čak smo i malu terasu i prozore napravili od smreke,” kaže Parker.

Tijekom ovog procesa, Parker i Jillayne su razvili svoj odnos i razvili nove vještine. “Jillayne je potpuno sama naučila upravljati LT15. Jednostavnost ovog stroja učinila ga je savršenim za Jillayne da stekne svoje prvo iskustvo piljenja. Također je naučila ispiliti atolariju i podizati drveni okvir. A ja sam naučio i puno više o jogi,” nastavlja Parker.

 

Inside of Dunbar Yoga StudioInside of Dunbar Yoga Studio

 

Iako Parker također voli vježbati u studiju DaWally zajedno s Jillayne, primarna upotreba ove zgrade je. da Jillayne podučava jogu svojim učenicima.

„Pilili smo drvo na “LT15”. Tjedan dana je bilo dovoljno da se potpuno osuše. Jedan vikend bismo pilili građui, a sljedeći pilili stolariju. Podigli smo ga i završili zajedno”, kaže Parker.

 

Yoga Studio DeckYoga Studio Deck

 

Rad ljubavi

“To je definitivno bio rad iz ljubavi. Projekt je trajao dulje od očekivanog i nastavio se razvijati tijekom izgradnje. Nakon što je dovršen, s olakšanjem smo ga počeli koristiti i posvetili vikende drugim aktivnostima,” kaže Parker.

 

Dawally StudioDawally Studio

 

“Veoma smo sretni što možemo raditi ovakav posao u svoje slobodno vrijeme. Izgraditi nešto od nule je nešto što samo mali postotak ljudi može učiniti. Jednostavnost i učinkovitost naše Wood-Mizer pilane učinili su ovaj projekt mnogo lakšim,” završava Parker.
 
Međutim, sada kada je studio gotov, par je jasno dao do znanja da namjerava nastaviti svoj pilanski put zajedno. "Gradimo novu kuću i kupili smo Wood-Mizer MP200 blanjalicu kako bismo ubrzali naš rad u pilani!"

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!