Razvijanje obiteljskog poslovanja s pilanama Wood-Mizer na Azurnoj obali, Francuska

Restoring Family Sawmilling Business with Wood-Mizer LT20 in Cote d’Azur, France

 

Tvrtka “Spinelli Palanca Services” ima više od stoljeća iskustva u sječi, krčenju, orezivanju I iskorištavanju drveća. Obiteljska tvrtka osnovana je 1912. Godine, I razvijana je generacijama. Godine 2014. Posao su preuzela dva strastvena drvoprerađivača – Sebastian Spinelli I njegov partner Cyril Palanca. Kako bi nastavili obiteljsko naslijeđe uz očuvanje najbolje kvalitete usluge.

"Rad s drvetom dio je obitelji", objašnjava Sebastian Spinelli, suvlasnik tvrtke. “Sve sam o drvetu naučio od svog djeda i oca, koji su nekada radili kao drvosječe i pilanari. Moj otac, Didier Spinelli razvio je pilansku tvrtku u Castagniersu, a ja sam mu se pridružio 2014. Sa strojevima i alatima Wood-Mizera otvorili smo trgovinu drvom na Azurnoj obali.”

Danas se tvrtka “Spinelli Palanca Services” nalazi u L’Ableu u blizini Malaussènea, samo 45 minuta vožnje od obale Sredozemnog mora. Osim proizvodnje kvalitetne građe za razne građevine i objekte, tvrtka nudi usluge rezidbe, prorjeđivanja i obrezivanja svih vrsta drveća, održava zelene površine u privatnim kućama i na javnim površinama te izrađuje kvalitetno ogrjevno drvo. „Mi smo tim strastvenih ljudi. koji svoje vještine i stručno znanje primjenjuju na razne usluge, orijentirane na drvo, vodeći računa o zaštiti okoliša. Imamo PEFC certifikat i pripadamo globalnom programu koji promiče odgovorno i održivo gospodarenje šumama,” uvjerava Sebastian.

 

 

Djelatnici “Spinelli Palanca Services” poznati su kao dobro obučeni za izvođenje raznih radova u vrtovima, parkovima i šumama. te su navikli raditi u teškim uvjetima poput visokoplaninske sječe.

Djelatnost pilane “Spinelli Palanca” u potpunosti se temelji na Wood-Mizer alatima i strojevima. “Suradnja je započela prije otprilike dvije godine kada smo na internetu pronašli informacije o Wood-Mizeru. Nabavili smo stacionarnu pilanu “LT20” s postoljem dužine 7,2 m i okrajčivačem dasaka “EG300”. Operater koristi oštrač “BMS250” i uređaj za razmetanje zuba “BMT150”, za održavanje originalnih Wood-Mizer tračnih pila. Pilana “LT20” je najvažniji stroj u našoj pilanskoj radionici, jer nam pomaže dodati vrijednost lokalnom drvu i opskrbiti kupce proizvodima najbolje kvalitete,” kaže Sebastian.

„Pilana “LT20” s produljenim ležajem proizvodi duge grede, koje zahtijeva tržište izgradnje kuća i krovova. Dovozimo meko drvo poput bora, smreke i jele iz lokalnih šuma u dolinu za izradu raznih stolarskih proizvoda za kućište, obloge i krovove. Također smo uspješni u uređenju vrtova i krajolika,” ističe Sebastien. “Postoji sve veća tendencija među kupcima, da kupuju proizvode od domaćeg drva. Čini se da ljudi shvaćaju vrijednost lokalne ostavštine. Naši proizvodi temelje se na regionalnoj tradiciji i zahtjevima. Slijedimo tradicionalne stolarske uzorke područja Azurne obale i krajolike karakteristične za obalu Sredozemnog mora.”

 

 

Drugi važan stroj, sa koji radi u “Spinelli Palanca Services”, je Wood-Mizer “EG300”, stroj za krajčenje. Dobro nadopunjuje pilanu “LT20”, povećavajući učinkovitost u proizvodnji pijenica.  “To je koristan stroj, jer brzo i bez napora podrezuje grube rubove piljnice. Čak i uz manje obučenog operatera, možemo znatno ubrzati proces izrade kvalitetnih piljenica. Danas radimo s “EG300” sa samo dvije kružne pile, ali u budućnosti želimo instalirati pet pila i parati perfektno četvrtaste profile,” kaže Sebastian.

Uskoro će “Spinelli Palanca Services” proširiti svoju djelatnost s industrijskom pilanom “WB2000” i pratećom opremom za utovar trupaca i rukovanje materijalom. “Želimo izgraditi industrijsku pilanu u suradnji s gradom i lokalnim udrugama, koje nam financijski pomažu. S pilanom “WB2000” povećat ćemo produktivnost, dodajući više vrijednosti lokalnom drvu i opskrbljujući više kupaca kvalitetnim proizvodima,” objašnjava Sebastian Spinelli.

“Opremu Wood-Mizera preporučujem svim pilanama i drvoprerađivačima koji traže učinkovita, pouzdana i ekonomična rješenja za preradu drva. Uspoređujemo Wood-Mizerove pilane s drugim konkurentskim markama i uvjerili smo se da Wood-Mizer nudi najbolji omjer cijene i kvalitete. Sada inženjeri Wood-Mizera razvijaju konfiguraciju industrijske linije “WB2000” koja će najbolje odgovarati našim poslovnim zahtjevima,” potvrđuje Sebastian.

 

 

Sebastian Spinelli i njegova tvrtka podržali su “Wood-Mizer French Open Days”, pozdravljajući desetke kupaca u svom pogonu kako gledaju Wood-Mizer pilane kako rade. U ožujku 2023. Wood-Mizer je ovdje demonstrirao klasičnu mobilnu pilanu “LT40”, mobilnu pilanu “LT20 WIDE”, mobilnu pilanu “LT15CLASSIC WIDE”, zajedno sa stacionarnom pilanom s dugim postoljem “LT20”, ookrajčivačem “EG300” i opremom za održavanje tračnih pila. koja se koristi u “Spinelli Palanci Services”.

Više informacija: https://www.spinelli-palanca.fr/ 

 

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!