Priče

LT40. Najpouzdaniji partner

Istražiti ćemo sudbinu pilane koja je počela raditi prije 15 godina, promijenila tri majstora i svugdje čini isto - neprestano radi!

Iskustvo Filipina: ilegalno oboreni trupci pretvoreni u 146.000 školskih stolova

Postoji mnogo zemalja koje pokušavaju potpuno zaustaviti proces ilegalne sječe. Filipini su pronašli jedinstveni, kreativan i ekonomičan način rješavanje tog problema uz pomoć pilana Wood-Mizer.

Nevjerojatna ideja iz Španjolske: drvo za glazbene instrumente

Da biste napravili gitaru trebate rijetko i vrijedno drvo, čija cijena može doseći 60.000 eura po kubičnom metru.

Piljenje na bio-farmi u švicarskim Alpama

Na ovu planinsku bio-farmu prilaz je moguć samo planinskim vlakom, pa je vlasnik farme kupio malu pilanu LT15m kako ne bi ovisio o prijevozu a koristio bi vlastito drva.

Neobična ideja sa Wood Mizer-ovom pilanom: sjenica za dnevni boravak u vrtu

Wood-Mizer pilana može biti korisna ne samo u poslovnom pilanarstvu. Ljudi stvaraju jako puno zanimljivih projekata s drvetom koje su si ispilili na svojim Wood Mizer pilanama.

Nova generacija bira Wood-Mizer pilanu

Mladi pilanar Jurica Špoljar, iz sela Pile, nastavlja posao svog oca i djeda. Pet generacija ove obitelji su se bave šumom od 19. stoljeća, kada je pradjed od Jurice kupio svoj prvi hektar šumskog zemljišta od lokalnih plemića. Trenutno Špoljar obitelj posjeduje šume na oko 3 ha. Jurica sa svojih 25 godina prelazi dalje i počinje razvijati preradu drva.

Korak po korak

Postupni razvoj - ta filozofija je pomogla hrvatskoj tvrtki za prerada drva tvrtka KOŠĆAL d.o.o. izrasti u velikog proizvođača paleta i briketa.

Ideja za posao iz Walesa. Kako razvijati šumska područja

Kako bi upravljala svojim šumskim vlasništvom profitabilno, velški proizvođač (otac /sin) drvene piljene građe, razvio je modularne drvene kabine izgrađene sa drvetom iz vlastitih šuma, pokazujući kako promišljeno upravljanje šumskim površinama potiče inovativne načine očuvanja šuma I to profitabilno.

Rad s drvetom stvara nove ideje

Hrvatski poduzetnik Goran Margetić generira nove drvene proizvode i proširuje svoju aktivnost na proizvodnju i izvoz. Sada, radeći u jednoj smjeni, njegova obiteljska tvrtka svaki dan preradi dva kamiona od 40-50 m3 trupaca u elemente i drvo za ogrjev. Uvođenjem druge smijene s Wood-Mizer pilanom, pomoći ce mu da poveća produktivnost i poveća uporabu strojeva od sadašnjih 30-40% do gotovo 100% u bliskoj budućnosti. To je ono što nam je Goran Margetić rekao u kratkom razgovoru ...

LT15 u Zambiji se rabi za proizvodnju 30.000 košnica

Projekt “Bee Sweet Honey” kooperacijski poduhvat proizvodnja meda, pokrenut po filantropu i misionaru John Engels-u u Zambiji, poboljšava život za 6000 osoba, koje već sudjeluju.

Predmeti od 101 do 110 od ukupno 113

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!