Stolarska radionica specijalizirana je za izradu drvenih podnožja za mostove i znakova za pješačke staze

Stolarska Radionica Specijalizirana Je Za Izradu Drvenih Podnožja Za Mostove I Znakova Za Pješačke Staze

 

“Brampton Woodworks” je engleska stolarska radionica koja je specijalizirana za izradu drvenih stupova-podnožja za mostove i znakova za pješačke staze. Radili su na zanimljivim projektima kao što je “Pješčana staza Hadrijanov zid”, staza od obale do obale dužine 135 kilometra, koja prati poznati zid, koji su Rimljani sagradili pod carem Hadrijanom u vremenu od 122-128 g n.e., a vijugala je kroz rimska naselja i utvrde duž puta.

 

 

“Brampton Woodworks” također je isporučio znakove i mostove za obalni put Cumbria, stazu dugu 298 kilometra koja prolazi pored litica crvenog pješčenjaka. Zahvaljujući bezbroju drvenih znakova i mostova, namjrnici su u mogućnosti istraživati idiličnu englesku prirodu.

U posljednje vrijeme broj narudžbi lokalnih vlasti sve je veći i trebala im je kupnja nove pilane, koja bi povećala kapacitet i povećala produktivnost. Nakon temeljitih istraživanja odlučili su se za novi Wood-Mizer LX450. „Otkrili smo da nam model LX450 nudi veći kapacitet, a možemo raspiljivati i veće trupce“, kaže Robert Jeffrey, vlasnik tvrtke Brampton Woodworks.

Model LX450, lansiran 2017. godine, nudi širi kapacitet piljenje od tradicionalnih pilana s dvostrukim tračenicama. LX450 ispiljuje trupce do maksimalnog promjera 91,5 cm. Napravljen je sa na robustnoj “xFRAME” sa krutim jarbolom, koji se kreće po dvostrukim čeličnim šinama i čvrstu drži glavu pilane.

„Sviđa nam se ideja o dvostrukim šinama, sviđa nam se ideja stabilnosti glave“, kaže Robert.

 

 

 

 

Robert je primijetio, da su od primjenom LX450, njihovi troškovi proizvodnje smanjeni. "Radimo manje oštrenja i manje razmetenja zubi listova pila. Trošak nabave tračnih pila nije toliko različit od onog što smo i prije plaćali, ali mislim da činjenica, da oni ove tračne pile traju duže - čini ih sličnim troškovima prethodne pilane ili čak i manjim“, spominje Robert.

LX450 također poboljšava njihovo iskorištenje trupaca.

„Imali smo nadmjeru od pet do šest milimetara, kako bismo bili sigurni da možemo izblanjeti dva do tri milimetra po površini i završiti s našim konačnim dimenzijoma. Sada smo sa nadmjerom piljenje od samo dva milimetra i jedan za blanjenje koji skidamo sa piljenice. Dakle, smanjili smo i vrijeme i otpad.“

Robertove omiljene značajke koje koristi, su elektronički uređaji LX450. „Trudimo se maksimizirati svaki aspekt trupca, kako bismo svaki put malo više izvukli. Ovi zadaci omogućuju mi da stalno mijenjam programe piljenja i mijenjam na ono što želim izvući iz trupca.“

Robert se raduje što će još više proširiti posao svojom novom opremom. Također želi preporučiti pilanu LX450 drugima. „Ako obrađujete veće trupce, sa tim modelom ne možete pogriješiti“, kaže on.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!