Norveška tvrtka prerade trupaca obnovila strojni park sa pilom “LT70”

 

Od udobnih brvnara na jezeru do luksuznih drvenih kuća za odmor, ova norveška tvrtka sve to radi sa svojom novom pilom Wood-Mizer “LT70”.

“Simostranda Stav & Laft” tvrtka za izgradnju drvnih konstrukcija smještena je izvan Osla. Tvrtkom upravlja Sveinung Bergan i Einar Holm, koji već 22 godine zajedno rade kao partneri.

Einar je kao dječak gradio brvnare u šumi iza svoje kuće. Kaže da je rođen da gradi takove kuće. Sveinung je radio s kamionima i drugim strojevima mnogo godina prije nego što je počeo raditi zajedno s Einarom na izgradnji kuća. Voli svakodnevno raditi s rukama.

Oni su se specijalizirani za sveobuhvatna rješenja kuća iz trupaca za svoje klijente, nudeći sve aspekte, od dizajna do instalacije solaraca na krovovima svojih zelenih domova. S jednakim uspjehom sposobni su graditi grube rustikalne brvnare u zabačenim šumama ili luksuzne kuće za odmor na vrhovima planina.

Oni imaju podugovarače za sve električne i vodovodne radove, tako da njihovi klijenti ne moraju tražiti druge izvođače. “Simostranda Stav & Laft” ima sveobuhvatna rješenje s nenadmašnim iskustvom i naglaskom na kvaliteti.

“Drvene kuće imaju bogatu i dugu tradiciju u Norveškoj. Drvene kuće dišu i zdravije su. Od doba Vikinga do 19. stoljeća, to je bio dominantan način izgradnje kuća u Norveškoj. Tehnike, koje su rabljene do danas I dalje su uglavnom iste, jer osiguravaju čvrste i lijepe građevine. Čvrsto vjerujemo u očuvanje norveške tradicije izgradnje domova.”

 

 

“Naša filozofija je, da naši proizvodi trebaju biti jedinstveni i čvrsti. Imamo vlastitu pilanu i pilimo sve što koristimo. Svi paneli i podovi su ručno izrađeni, a mi također izrađujemo prilagođene interijere. To znači, da smo uvijek sigurni u kvalitetu koju isporučujemo kupcu.”

Njihovi trupci dolaze iz šuma na lokalnom području i ispiljuju se u dugačke grede na njihovoj novoj pili, Wood-Mizer “LT70”. Grede se zatim ostavljaju na zračnom sušenju dvije godine, tako da je to drvo uvijek dostupno za buduće projekte. Nakon što je projekt spreman za početak, oni biraju iz svojih zaliha sušenu građu, a zatim ih ponovno ispiljuju u tražene dimenzije.

Građa za projekt se zatim ispiljuje kako bi se usjekli svi potrebni spojevi, a cijeli projekt se sklapa u njihovoj radionici. Različite pile - motorne pile koriste se kako bi se osiguralo da se spojevi točno uklapaju i površina drva se čak i ručno dotjera sjekirom. Zatim je projekt rastavlja, utovaruje na prikolicu i odveze na mjesto za početak završne montaže.

 

 

Ovakova drvene građa nije komercijalno dostupna. Einar i Sveinung po mjeri izrezuju svako komad za pojedini projekt.

"Mi koristimo pilanu za uzradu gotovo svega - podove, krov, grede, za oblikovanje trupaca, - gotovo sve za projekt obrađuje se na pilani."

 

 

Prethodno su koristili staru “LT40”, koju su imali od 1991. godine, a 2018. nadogradili su park sa novom “LT70”, sa bržom hidraulikom. Njihova pilana je prilagođena njihovim potrebama s iznimno dugim prdužetkom postolja. Dva hidraulička okretača s dvosmjernim lancima okreću I namještaju čak i najduže trupce, a hidraulični pokretani valjak može pomicati trupac naprijed-nazad na postoju. S ovom konfiguracijom postolja, mogu ispiliti trupce do 12 metara duljine.

 

 

“Bili smo doista sretni s našom starom “pilanicom! i odlučili smo kupiti još jedan Wood-Mizer zbog usluge, koju nudi tvrtka Wood-Mizer u Norveškoj. Kada nam zatreba, usluga je dostupna."

“Wood-Mizer je dobro rješenje za Norvežane, jer ima jako puno poljoprivrednika. Pilane su sigurne i jednostavne za uporabu."

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!