Dvije WM4000 pilane zamjenjuju četiri LT40s I povećavaju količinu piljenica

 

Češki proizvođač drvene građe rastao je kroz 20-godina dodavao je jednu po jednu pilane LT40, sve dok ih nije nadogradio sa industrijskim pilanama tvrtke Wood-Mizer.

"Prije 20 godina kupili smo našu prvu pilanu - Wood-Mizer LT40", prisjeća se Miroslav Čekal, iz Češke. "Postupno smo tijekom godina kupovali više, a na kraju smo ih imali i šest LT40-a."

 

 

Miroslavova tvrtka je izvrstan primjer kako pilansko postrojenje može stalno rasti, ulagati po potrebi i povećavati proizvodne kapacitete, a da pritom ne preuzme previše rizika odjednom. Iako je tvrtka imala šest pilana u pogonu, Miroslav je na kraju otkrio da je još uvijek ima mjesta za povećanje produktivnosti. Stoga je odlučio prijeći na Wood-Mizer-ovu WM4000 pilanu.

"Zamijenio je dvije LT40-a i povećao učinkovitost", kaže Miroslav.

Čak i nakon uvođenja nove industrijske pilane, njihove narudžbe su nastavile rasti svake godine, pa je nedavno morao dodati još jednu pilanu, WM4000 kako bi još više povećao svoju produktivnost.

“Mi uglavnom rtaspiljujemo hrast i topolu. Izrađujemo piljenice iz topola za proizvođače lijesova a hrastovu građe za građevinsku industriju, uglavnom za izvoz, a to tržište ubrzano raste ”, ističe Miroslav.

“Željeli smo kupiti još jednu WM4000 pilanu, ali problem je bio u tome što je naša proizvodna hala izgrađena na takav način da je nemoguće instalirati tipičnu WM4000 konfiguraciju. Trebao nam je stroj s potpuno obrnutim drvnim protokom”, rekao je gospodin Čekal.

 

 

Miroslav se obratio predstavništvu Wood-Mizera u Češkoj, kako bi provjerio može li Wood-Mizer prihvatiti ovaj izazov s nekim prilagođenim rješenjima. “Otkako smo krenuli na naš prvi LT40, dobili smo ne samo odličan stroj, već smo dobili i najbolju uslugu. Uvijek su bili na raspolaganju da razgovaraju s nama ili nas osobno posjete radi obuke ili savjeta. Dakle, bio sam siguran da ih mogu kontaktirati o ovom problemu ”, kaže on.

Nije se razočarao. Inženjeri tvrtke Wood-Mizer radili su na tome kako riješiti problem s prostorom i protokom Miroslavljeve zgrade i izradili pilanu prilagođenu njegovim potrebama. "Wood-Mizer je prilagodio pilanu WM4000 potrebama našeg prostora, tako da je napravljena s obrnutim hidrauličkim rukovanjem trupaca, posebno za nas". Uz WM4000, Miroslav je naručio EG300 za daljnje poboljšanje kvalitete pilanske linije.

Ove promjene donijele su višu razinu proizvodnje, kojoj se Miroslav nadao. "Mjesečno proizvodimo 1500 kubnih metara drvene građe", kaže Čekal. "Svaka od dvije pilane WM4000 ispiljuju 500 kubičnih metara građe, a još 500 kubičnih metara ispiljuje se dvije pilane LT40, koje još uvijek rade."

Nadogradnje ranijih LT 40industrijskih pilana također su rezultirale značajnim uštedama u radnim zahtjevima, troškovima listova tračnih pila kao i nižim troškovima održavanja. “Zbog instaliranja dvije WM4000s, naši zahtjevi za radnom snagom prešli su sa 10 na samo šest radnika u odjelu za piljenje. Sada imamo manje potrošnju tračnih pila, manje potrošnju rezervnih dijelova i manje otpada. Naša potrošnja energije ostala je ista, ”kaže Miroslav.

Miroslav Čekal vrlo je zadovoljan s tim poboljšanjima u tvrtki, pa čak i sada razmišlja o dodatnim strojevima, koje može dodati kako bi držao korak s tržištem. "Naši strojevi već rade 10 sati dnevno i nije problem za strojeve da rade više, ali mi jednostavno ne želimo raditi 16 sati dnevno!" Uvjeren je, da će njihova sljedeća nadogradnja opet biti stroj od Wood-Mizerovog rastućeg asortimana industrijskih proizvoda.

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!