Inspirativni projekt iz Kanade: Izgradnja pansiona na strani Creek-potoka

Po Ryan Moore, Wood-Mizer

Building a Creek-Side Cabin in British Columbia

 

Hodajte preko malog pješačkog mosta od glavne zgrade Andrewa Koesslera u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi i pronaći će te njegovu najnoviju kreaciju - slikovitu pansion uz potok s potkrovljem, s bračnim krevetom, prostorom za sjedenje na katu i čajnom kuhinjom i tekućom vodom. Smješten na malom brežuljku, među slikovitim šumskim drvećem, bungalov 2,75 x 3 metra sa središnjom gredom visine 5 metara stvara maksimalnu udobnost za goste. “Svi smo umorni od spavanja u šatorima na madracima koji se katkata ispuhnu”, rekao je Andrew. “Ne mogu reći da mi se ijedan prijatelj žalio na neprospavanu noć u mom ugodnom bungalovu uz potok.”

 

Andrew Koessler and his British Colubmia cabinAndrew Koessler and his British Colubmia cabin
Cabin in British ColumbiaCabin in British Columbia

 

Za izgradnju ovog jedinstvenog projekta, Andrew je koristio svoju mobilnu pilanu “Wood-Mizer LT40 Hydraulic” i drvnu građu iz lokalnih izvora. Svo drvo korišteno za izradu bungalova, uključujući zapadni crveni cedar, duglaziju jelu i javor, oboreno je I ispiljeno na Andrewovom posjedu, a 85% projekta dovršeno je deblima ispiljenim na njegovoj pilani “LT 40“. Sagradio sam cijeli bungalov, osim što sam malo pomognuto u pomicanju težih greda na svoje mjesto”, rekao je Andrew.

 

Cabin in British Columbia with unique windowsCabin in British Columbia with unique windows
Cabin living in British Columbia Cabin living in British Columbia
Cabin with loft in British ColumbiaCabin with loft in British Columbia

 

Andrew se prvi put zainteresirao za pilanu, kada je trebao popraviti pješački most na svom imanju. Nakon malo istraživanja, prednosti kupnje mobilne pilane postale su jasne. “Kada sam počeo uviđati potencijal onoga što je moguće, znao sam da mi treba odgovarajuća pilana, a Wood-Mizer je bio pravi izbor”, rekao je Andrew. Andrew je počeo s manjim modelom pilane Wood-Mizer, a unatoč minimalnom iskustvu u piljenju, odmah je uvidio koliko je isplativo sam ispiliti trupce i izrađivati građu. "Zaronio sam u problem, i sve je uspjelo", smije se Andrew. Ubrzo je odlučio nabaviti snažniju mobilnu hidrauličnu pilanu LT40.

 

Andrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in CanadaAndrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in Canada
Loft view from cabin in CanadaLoft view from cabin in Canada
Loft with bed from Canada cabinLoft with bed from Canada cabin

 

Nakon što je projekt brvnare za goste uz potok dovršen, Andrew je prešao na sljedeći projekt. Renoviranje njegove glavne brvnare i šupe za traktore u rad na imanju, Andrew kaže da mu nikada neće ponestati projekata, koje bi trebao ostvariti sa svojom pilanom. Međutim, ne zaboravlja odvojiti vrijeme za uživanje u onome što je do sada stvorio. “Volim graditi kreativne projekte, a posjedovanje moje Wood-Mizer pilane, omogućilo je meni i mojim prijateljima da napravimo mali svijet iz snova za sebe”, smiješka se Andrew.

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!