IT

Italijanska obiteljska tvrtka s drvima za ogrjev povećava profit s pilanom “LT70”

Otprilike 50 km sjeveroistočno od Rima, djed Stefana Chinija pokrenuo je obiteljski posao 1929. godine prodavajući ručno cijepane željezničke spone. Stefanov otac odgojen je u drvoprerađivačkoj industriji i svojim je napornim radom izgradio uspješnu tvrtku za proizvodnju drva za ogrjev. Stefano je počeo voditi tvrtku s punim radnim vremenom 2007. Kao treća generacija vlasnika, već razmišlja o budućnosti vlastitog sina s obiteljskom tvrtkom.

Kako italijanski drvodjelac-pilar, dobiva više iz svakog trupca

Ako se odlučite na dvosatno putovanje iz Venecije u Alpe, put će vas voditi pokraj radionice Marcela Marcantea. Smještena je u podnožju regije Vicenza, a Marcoov posao nastavlja tradicionalnu proizvodnju ogrjevnog drveta, koje je njegov otac započeo prije gotovo 30 godina. Međutim, Marco jes proširio izbor svojih proizvoda i kupaca, u skladu sa protokom vremena, koje se i dalje mijenja.

Održivo gospodarenje šumama za lokalne zajednice u Italiji

Posljednjih 20 godina šumarski konzorcij “Alta Val di Suza” iz Torina, Italija, oslanjao se na Wood-Mizer pilane, kako bi postigao dva cilja : održivog gospodarenja šumama – zaštitu okoliša i učinkovito korištenje sirovog drva.

Od šumskih požara do gospodarskog preporoda: Kako Wood-Mizer pilane pomažu u obnovi talijanskog sela

Četiri godine nakon šumskih požara u dolini Val di Susa na granici između Italije i Francuske, lokalna zadruga “La Foresta” liječi šumske rane, dodavajući vrijednost drvu u svim njegovim oblicima.

Majstorski obrt izrade drvenih žlica i tanjura: italijanska obitelj održava svoju tradicionalnu izradu živim

Za obitelj Peretti drvo je vitalni dio njihova postojanja, jednako kao i zraka ili voda. Drvo je njihov život već više od pola stoljeća, a tradicionalni je zanat naroda doline u kojoj žive.

Mobilne pilane pomažu klijentima smanjiti troškove transporta trupaca

"Više ne trebamo traktor, kako bismo izvlačili trupce iz šume ili kamion za prijevoz trupaca do kupca", govore braća Geronazzo iz Italije, o pokretnim pilanama.

Predmeti od 1 do 6 od ukupno 7

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!