Kako italijanski drvodjelac-pilar, dobiva više iz svakog trupca

Po Martina Valentini, GreenPress EnvironMedia

With Wood-Mizer LT15 sawmill you can profit more from every log

 

Ako se odlučite na dvosatno putovanje iz Venecije u Alpe, put će vas voditi pokraj radionice Marcela Marcantea. Smještena je u podnožju regije Vicenza, a Marcoov posao nastavlja tradicionalnu proizvodnju ogrjevnog drveta, koje je njegov otac započeo prije gotovo 30 godina. Međutim, Marco jes proširio izbor svojih proizvoda i kupaca, u skladu sa protokom vremena, koje se i dalje mijenja.

Kad je njegov otac otvorio poduzeće, jednostavno su ispiljivali trupce i proizvodili drvo za ogrjev. Međutim, kada je Marco počeo upravljati tvrtkom, otkrio je da je dobit vrlo tijesna i da nema načina, da poveća profitabilnost i sigurnost tvrtke, osim ako ne proširi, na neki način prozvodnju tvrtku.

 

 

Njegovo rješenje problema se ukazalo, kada je bio u SAD-u i Kanadi tijekom 2011. godine.

"Tamo sam u akciji vidio https://woodmizer.hr/lt15-sawmill i shvatio sam da bi takav stroj mogao nama pomoći, da proširimo niz usluga koje nudimo", kaže Marco.

"Sva piljenu građu, koju vidite u mojoj radionici - grede, ploče, četvrtake i ostali pilarski proizvodi, su ispiljeni sa mojom Wood-Mizer LT15."

 

 

"Zašto sam odabrao Wood-Mizer? Jer vjerujem, da ta pilana može učiniti ono što treba učiniti. To je profesionalni, kompaktni, funkcionalni stroj, koji vam omogućuje da učinite dobar posao. Naš Wood-Mizer LT15, ispili trupce s promjerom do 70 centimetara, duljine 8 metara, i ima dugo postolje sastavljeno iz 8 segmenata."

"Tradicionalne pilane zahtijevale bi postolje od 16 metara, kako bi pomicalo trupac od 8 metara kroz pilanu, ali Wood-Mizer je pametno osmišljen, kako bi pomicao tračnu pilu, umjesto trupca."

 

 

"Također smo procijenivali ostale proizvođače pilana, ali Wood-Mizer je bio najbolja vrijednost u odnosu na cijenu. Ova pilana idealna je za vrstu posla koji radimo u našoj tvrtki i vrlo je precizna. Ja mogu ispiljivat daske-furnir, debljine 1,5 mm i 8 metara, a Wood-Mizer je točan na 1 milimetar, za cijelu piljenicu."

"Wood-Mizer mi je omogućio, da ispunjavam svoju strast za obradom drva. Dao mi je priliku za uspjeti. Stablo, koje bi tradicionalno pilana odbacali, jer im nije bila isplativa prerada, za mene je iskoristivo za izradu paleta!"

 

 

"Moja je odluka o kupnji Wood-Mizera bila je utemeljena na činjenici, da je cijena trupca na našoj lokaciji oko 100 eura po kubnom metru. Ali ispiljano u građu,  vrijednost je 400- 450 eura po kubnom metru. Vrsta drva je ariš a i to je razlog, zašto smo počeli piljenje za sebe i razlog. zašto smo nabavili Wood-Mizer."

"Drvene stolice, svjetiljke, klupe, drvene stolne garniture vraćaju se u modu i tu je način davanja vrijednosti trupcima, koji se inače ne bi smatrali profitabilnima", navodi Marco. Dodavanjem pilane, tvrtka je umnožila svoje sposobnosti za proizvodnju, uz povećanje tržišta na kojima djeluje, proširujući svoju bazu kupaca. Danas Marco nudi - uz sjeku stabala – drvo za ogrijev, piljenice, arborističke usluge i, naravno, gotova obična drva za prodaju.

 

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!