Mobilne pilane pomažu klijentima smanjiti troškove transporta trupaca

Po Martina Valentini, GreenPress EnvironMedia

Brothers Geronazzo operate a mobile sawmill business in Northern Italy

 

Mali grad Valdobbiadene smješten je u podnožju talijanskih Alpa, dom je braće Sergija i Brune Geronazza. Otkrili su jedinstvenu poslovnu priliku: koristiti se pokretnom pilanom kako bi pomogli onima koji trebaju ispiljeno drvo u nedostupnim planinskim područjima.

La Segheria Mobile

 

Rođeni smo i odrasli usred trupaca, dasaka i puno piljevine", ponosno kaže Bruno, prisjećajući se strasti koju je njegov otac ugradio u obiteljsku pilansku tvrtku. No, Bruno priznaje, to "posao koji nestaje". Velike pilane često se zatvaraju. Obiteljska gospodarstva, mali stolari i pojedinci, koji su nekoć radili s lokalnim drvetom, sada ne mogu raditi ono što su ranije mogli, jer nemaju pristup piljenicama. "Naša je ideja rođena tamo", kaže Bruno. "Tvrtka koja se bavi domaćom pilanarstvom."

San braće Geronazzo postaje stvarnost kupnjom Wood-Mizer LT40, hidraulične, pokretne pilane s dizel motorom. "Primijetili smo je tijekom sajmova i brzo smo se zaljubili u nju", objašnjava Sergio. "Zahvaljujući pilani, možemo se uputiti na mjesta na kojima su složeni trupci i tamo piliti: dolazimo s LT40, zagrijavamo motor u samo nekoliko minuta i počinjemo izrađivati piljenice."



The sawmill is towed by a car


The sawmill is quickly installed


A hydraulic loader quickly uploads a log to the sawmill

 

"Na taj način,” nastavlja Sergio, "eliminiramo problem prijevoza i pomažemo korisnicima da uštede novac. Više ne trebamo traktor kako bismo izvlačili trupce iz šume ili kamion za prijevoz trupaca na mjesto do kupca.”

Pilana LT40 ima dvije prednosti, koje braća Geronazzo koriste za precizan rez. Prvi je elektronički Accuset, koji korisniku omogućuje postavljanje preciznih mjerenja debljine piljenica žele piliti, bez ručne provjere mjerne ljestvice za svaku piljenicu.


The electronic device quickly presets a sawhead for the next cut

With Wood-Mizer thinker blades you can produce lamellas 7mm thick

 

"S Wood-Mizerovim Accuset-om, možemo biti vrlo precizni", kaže Bruno. "Vidjeli smo piljenice debljine 7 mm. Tako možete ispiliti piljenicu, vratiti list pile na početak i kada budete spremni za sljedeći rez, to je već izmjereno za sljedeće piljenje. Vrlo je jednostavno i vrlo brzo."

Svestranost pilane LT40 također je omogućila braći Geronazzo da grade dobitne odnose s drugim lokalnim tvrtkama u drvnoj industriji, posebno onima koji iskorištavaju građu iz starih drvenih domova i vraćaju je u život.


Sawmillers keep a stock of blades for different types of wood

"Prije godinu dana", prisjeća se Sergio, "zahvaljujući LT40 uspjeli smo obnoviti neke prekrasne drvene grede s farme Val Venosta. Vodili smo brigu o piljenju na licu mjesta, a druga ih je nako toga tvrtka obrađivala. To drvo je tada korišteno za drvene podove, namještaj i šarmantne drvene kućice "


The mobile sawmill can work in forest

Operator sits in a comfortable chair while sawing

Wood-Mizer LT40 sawmill with hydraulic system for log loading

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!