Interesantna primjena za pilane

Kućica na drvetu napravljena od meskita u Arizoni, SAD

Drveće meskita dominantno je u pustinjskom krajoliku južne Arizone, budući da su ove grmolike, nepravilne biljke izdržljive unatoč teškim uvjetima okoliša. Inherentno nesavršeno, gusto drvo sonorskog pustinjskog baršunastog meskita inspiriralo je Arthura i Valerie Flores prije 20 godina da osnuju tvrtku ”Tumacacori Mesquite Sawmill” u Tumacacoriju, Arizona.

Kanadsko iskustvo: izgradnja staklenika

Godinama je Stan Kujala sanjao o izgradnji staklenika na svom imanju uz jezero u Port Alberniju, u Britanskoj Kolumbiji. "Moja supruga i ja smo godinama strastveni vrtlari", rekao je Stan. “Oduvijek smo željeli izgraditi staklenik kako bismo produžili sezonu vegetacije”.

Izrada drvenih autića za dobrotvorni projekt 'Operaciju Božićno dijete' u SAD-u

Prije više od 50 godina obitelj Kena Postema, u zapadnom Michiganu, SAD, kupila je 10 hektara šume. "Neke od ovih hibridnih topola posadio sam prije 30 do 35 godina", rekao je Ken. – Rasle su do prošle godine, i to je bio razlog što sam ih posadio. Ken je prošle godine na svom imanju napravio 10.000 drvenih autića, svi od oborenih hibridnih topola i bijelih borova. Pitate - zašto je napravio toliko? Za kutije za cipele “Operation Christmas Child”, naravno!

Obnova samostana u sjevernoj Bugarskoj sa pilanama Wood-Mizer

Drevni samostan Varovitec u bugarskom gradu Etropole, obnovljen je kako bi sačuvao svoj prijašnji izgled. Manastir Etropola Presvetog Trojstva poznat je daleko izvan granica Bugarske. Kroz stoljeća, to je bilo odredište mnogih kršćanskih religijskih hodočašća širom svijeta. Utemeljen je 1158. godine i dalje je bogatstvo znanja i važna književna škola. Ovdje su liturgijske knjige prepisivane i razašiljane, ne samo za Bugarsku, već i za Srbiju, Rumunjsku i samostane Athos. Nacionalna knjižnica u Sofiji ima danas 76 preživjelih rukopisa iz samostana Etropole.

Majstorski obrt izrade drvenih žlica i tanjura: italijanska obitelj održava svoju tradicionalnu izradu živim

Za obitelj Peretti drvo je vitalni dio njihova postojanja, jednako kao i zraka ili voda. Drvo je njihov život već više od pola stoljeća, a tradicionalni je zanat naroda doline u kojoj žive.

Predmeti od 6 do 10 od ukupno 10

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!