Interesantna primjena za pilane

Izrada drvenih autića za dobrotvorni projekt 'Operaciju Božićno dijete' u SAD-u

Prije više od 50 godina obitelj Kena Postema, u zapadnom Michiganu, SAD, kupila je 10 hektara šume. "Neke od ovih hibridnih topola posadio sam prije 30 do 35 godina", rekao je Ken. – Rasle su do prošle godine, i to je bio razlog što sam ih posadio. Ken je prošle godine na svom imanju napravio 10.000 drvenih autića, svi od oborenih hibridnih topola i bijelih borova. Pitate - zašto je napravio toliko? Za kutije za cipele “Operation Christmas Child”, naravno!

Obnova samostana u sjevernoj Bugarskoj sa pilanama Wood-Mizer

Drevni samostan Varovitec u bugarskom gradu Etropole, obnovljen je kako bi sačuvao svoj prijašnji izgled. Manastir Etropola Presvetog Trojstva poznat je daleko izvan granica Bugarske. Kroz stoljeća, to je bilo odredište mnogih kršćanskih religijskih hodočašća širom svijeta. Utemeljen je 1158. godine i dalje je bogatstvo znanja i važna književna škola. Ovdje su liturgijske knjige prepisivane i razašiljane, ne samo za Bugarsku, već i za Srbiju, Rumunjsku i samostane Athos. Nacionalna knjižnica u Sofiji ima danas 76 preživjelih rukopisa iz samostana Etropole.

Majstorski obrt izrade drvenih žlica i tanjura: italijanska obitelj održava svoju tradicionalnu izradu živim

Za obitelj Peretti drvo je vitalni dio njihova postojanja, jednako kao i zraka ili voda. Drvo je njihov život već više od pola stoljeća, a tradicionalni je zanat naroda doline u kojoj žive.

Zanimljiv projekt iz SAD-a: Garaža u stilu za Ford Auto Muzej

Američki “Ford Car Club” izgradio je muzej drvene garaže u stilu sa početka 20 stoljeća. Danas, model “T Ford Club America's” u povijesni garažnom centru za obrazovanje uistinu izgleda kao da pripada poivesnoj fotografiji iz ranih 1900-ih. Zidovi garaže su obloženi povijesnim alatima, a posjetitelji dolaze iz cijele zemlje, kako bi upoznali baštinu koju predstavlja Fordov model “T”.

Zahvaljujući solarnoj peći, drvo je zaštićeno od insekata i oštećenja vodom

Poljoprivrednik Nathan Brown bio je umoran od isekata koji su napadali uništavali građu koje je postavio na zračno sušenje, pa je odlučio izgraditi solarnu sušaru...

Predmeti od 6 do 10 od ukupno 10

Page
Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!