HR

LT40. Najpouzdaniji partner

Istražiti ćemo sudbinu pilane koja je počela raditi prije 15 godina, promijenila tri majstora i svugdje čini isto - neprestano radi!

Nova generacija bira Wood-Mizer pilanu

Mladi pilanar Jurica Špoljar, iz sela Pile, nastavlja posao svog oca i djeda. Pet generacija ove obitelji su se bave šumom od 19. stoljeća, kada je pradjed od Jurice kupio svoj prvi hektar šumskog zemljišta od lokalnih plemića. Trenutno Špoljar obitelj posjeduje šume na oko 3 ha. Jurica sa svojih 25 godina prelazi dalje i počinje razvijati preradu drva.

Korak po korak

Postupni razvoj - ta filozofija je pomogla hrvatskoj tvrtki za prerada drva tvrtka KOŠĆAL d.o.o. izrasti u velikog proizvođača paleta i briketa.

Rad s drvetom stvara nove ideje

Hrvatski poduzetnik Goran Margetić generira nove drvene proizvode i proširuje svoju aktivnost na proizvodnju i izvoz. Sada, radeći u jednoj smjeni, njegova obiteljska tvrtka svaki dan preradi dva kamiona od 40-50 m3 trupaca u elemente i drvo za ogrjev. Uvođenjem druge smijene s Wood-Mizer pilanom, pomoći ce mu da poveća produktivnost i poveća uporabu strojeva od sadašnjih 30-40% do gotovo 100% u bliskoj budućnosti. To je ono što nam je Goran Margetić rekao u kratkom razgovoru ...

Kako su stvarane obiteljske relikvije

Možda je potrebno biti veliki sanjar, poput Julesa Vernea, širiti krila mašte i letjeti na njima dovoljno visoko da bi se zamislilo što će se dogoditi za stotinu godina. Ipak u Zagrebu smo sreli čovjeka koji je u stanju misliti unaprijed pola tisućljeća.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!