“Wood-Mizer” na “LIGNA 2023”: “FROM FOREST TO FINAL FORM” - “OD ŠUME DO ZAVRŠNOG OBLIKA”

Wood-Mizer at LIGNA 2023
18.05.2023

 

Na sajmu “LIGNA 2023” u Hannoveru, Njemačka, “Wood-Mizer” je predstavio mnoštvo novih rješenja i strojeva koji svojim kupcima omogućuju veću konkurentnost, suočavanje s novim izazovima, stvaranje niza različitih projekata s drvetom i zarađivanje, pretvaranjem trupaca u gotove proizvode. Tvrtka i dalje ostaje vjerna svom motu From Forest to Final Form - „Od šume do završnog oblika“.


Zarađivanje novacam pretvaranjem trupaca u drvnu građu

“Wood-Mizer” je na sajmu “LIGNA” instalirao dvije industrijske linije za piljenje trupaca. Linije se sastoje od pilana spojenih u sinkroni operativni sustav transportera materijala koji sortiraju i transportiraju drvnu građu, ploče, ostatke i piljevinu za daljnju obradu. To omogućuje iskorištenje 100% sirovine.

 

 

Prva linija temelji se na vrhunskoj pilani “Wood-Mizera”, industrijskoj pilani “WB2000”, koja ima hidrauličku platformu za utovar trupaca, integrirani automatski transporter za uklanjanje piljenica i na “LIGNA” prvi put prikazan industrijski “MR200” višelisna paralica sa dvije osovine. “WB2000” predstavljen je na sajmu “LIGNA” sa novodizajniranom kabinom za operatera, gdje operater, koristeći upravljačke palice na upravljačkoj ploči, može udobno kontrolirati sve funkcije linije, od utovara trupaca, do postavljanja materijala na postolje pilane, piljenja i uklanjanja gotovih piljenica sa pilane na daljnju preradu.

 

 

Prednosti “Wood-Mizerovih” linija za piljenje:

  • Nije potrebno prethodno sortiranje trupaca
  • Može piliti velike trupce do 92 cm u promjeru
  • Nema potrebe za opremom za skidanje kore (“WB2000” ima ugrađenu skidač kore za čišćenje trupca od bilo kakve kore na ulaznoj točki lista tračne pile, što produljuje vijek trajanja lista)
  • Jeftino i jednostavno održavanje tračnih pila za listove širine 50-75 mm
  • Jednostavan za rukovanje: jedan rukovatelj kontrolira sve funkcije “WB2000”, a još dvije osobe upravljaju “MR200” viđelisnom paralicom
  • Ekonomični motori visokih performansi s niskom potrošnjom energije


“Wood-Mizerova” druga industrijska linija prerađuje trupce u paletne piljenice i sastoji se od dvostruke vertikalne pile “TVS HEAVY DUTY” (ovo je nova verzija “Wood-Mizer TVS” predstavljene na LIGNA 2023), rampe za utovar trupaca i opreme za sortiranje, horizontalne dvostruke pile “HR700” -glavna tračna pila, te “EG800” okrajčivač za obradu piljenica.

 

 

Na zasebnom štandu, “Wood-Mizer” je predstavio svoj novoosnovani odjel, “Wood-Mizer Systems”, koji je specijaliziran za dizajn i proizvodnju industrijskih pilanskih linija po narudžbi za specifične potrebe poduzeća.

Pročitajte više o “Wood-Mizerobim” industrijskim linijama na sajmu LIGNA u našem posebnom izvješću.

 

 

Povećanje produktivnosti

Jedna široko korištena opcija za povećanje produktivnosti pilane. je dodavanje okrajčivača i/ili višelisna paralice radu pilane. U ovom slučaju, tračna pilana proizvodi neokrajčene daske, koje zatim prolaze kroz okrajčivač/višelisnu  paralicu s kružnim pilama.

Na sajmu “LIGNA”, Wood-Mizer je predstavio niz rubnih alata za različite zahtjeve veličine: strojevi koji se razlikuju po snazi, učinku, maksimalnim dimenzijama ploča i cijeni.

Kompaktna okrajčivač “EG100” s električnim motorom od 7 kW ili benzinskim motorom od 14 KS i dvije kružne pile promjera 250 mm izvrsna je opcija za individualne pilane, uključujući one koji upravljaju prijenosnim pilanama. Najpopularniji “Wood-Mizerov EG300" okrajčivač/višelisna paralica, opremljen je elektromotorom od 15 kW ili 18,5 kW, samostojećom kontrolnom pločom s elektroničkim računalom “Setwork”, a može imati 2 do 5 kružnih pila promjera 350 mm.

Kao dio industrijskih linija na štandu “Wood-Mizera”, industrijske verzije okrajčivača i višelisna paračica, prikazane su u akciji, uključujući okrajčivač “EG800” s motorom od 30 do 55 kW i četiri kružne pile od 400 mm, kao i “MR200” višelisna paralica sa dvije ososvine s motorima od 2x15 do 2x30 kW i niz kružnih noževa s do 12 na svakoj osovini, koji mogu piliti drvo do 200 mm debljine.

 

 

Kretanje prema velikim trupcima

Nove mogućnosti na tržištu trupaca otvaraju nove niše za pilane. Dostupnost ogromnih trupaca, koje je teško transportirati i pilit, ali ih je lako i jeftino kupiti, potaknula je “Wood-Mizer” da svojim kupcima ponudi opciju “WIDE” glave pile, koja je dostupna s “LT” linijom pilana. Strojevi “LT15WIDE”, “LT20WIDE”, “LT40WIDE” i “LT70WIDE” predstavljeni na ALIGN sajmu, sposobni su za piljenje trupaca promjera od 90 do 105 cm.

Jedinstveno dizajnirana ekstra široka pilana “LX250” nudi još više opcija za obradu širokih piljenica. Ovaj stroj sa širokom glavom pile, koji se kreće na dvije tračnice, može piliti trupce promjera do 140 cm. Za ravnanje i blanjanje širokog materijala, Wood-Mizer je dizajnirao “MB200” blanjalicu, koji omogućuje pilama da ravnaju piljenice širine do 142 cm s glavom za rezanje s pet karbidnih noževa i orbitalnim nastavkom za brusnu glavu.

 

 

Radite neovisno i budite sam svoj šef

Mnogi vlasnici mobilnih pilana “Wood-Mizer” su samozaposleni i rade ugovorno piljenje na licu mjesta. Za ove kupce, “Wood-Mizer” je predstavio dvije nove mobilne pilane sa širokim glavama pile, koje kombiniraju prednosti mobilnosti i obrade velikih trupaca.

Mobilna pilana “LT15CLASSIC WIDE” izvrstan je i cjenovno pristupačan stroj sa segmentiranom platformom, dok je mobilna pilana “LT20WIDE” naprednije rješenje, jer se njena platforma može opremiti različitim verzijama hidrauličkog sustava za rukovanje trupcima, što je važno pri radu s teškim trupcima . Oba stroja stvaraju konkurentske prednosti na novim tržištima, uključujući sve veću potrebu za urbanom preradom drva.

Na štandu “Wood-Mizera” posjetitelji su imali priliku usporediti “Wood-Mizer” modele pilana na djelu. Kada je predstavljena cijela serija “LT” strojeva, postala je jasna razlika u kontroli, brzini i performansama strojeva. Na primjer, pilana “LT15CLASSIC” s niskim segmentiranim postoljem, motorom od 7,5 kW i nožem od 32 mm, ima ručno utovar i pozicioniranje. Najbrža i najproduktivnija pilana u seriji “LT” - “LT70”, ima višenamjenski hidraulički sustav, glavni motor od 18,5 kW, velike kotače s noževima promjera 600 mm i koristi list tračne pile od 38 mm.

Sve “Wood-Mizerove” pilane mogu biti opremljene računakom “Setwork”, elektroničkim uređajem za programiranje potrebne debljine piljenice, koji automatski postavlja list tračne pile na odgovarajuću visinu. Pilana “LT70” standardno ima “Setwork”.

 

 

NOVI! Piljenje sa “zelenom energijom”

Na sajmu “LIGNA 2023”, “Wood-Mizer” je predstavio prvu u industriji pilanu koji pokreće električna baterija. Ova nova opcija izvora napajanja dostupna za “LT15WIDE” omogućit će pilanarima da imaju pristupačnu električnu pilanu sa zamjenjivim baterijama. Uvođenje “Wood-Mizer” električne baterijske pilane još je jedan korak prema zelenoj energiji na našem planetu.

 

 

Otključavanje vaše kreativnosti

Za drvoprerađivače iz hobija, “Wood-Mizer” je predstavio najmanju i najpristupačniju pilanu, “LX50”, koja pruža kvalitetu i preciznost piljenja za male pilanare.

Uz to, “Wood-Mizerova” cijela serija kompaktnih strojeva za obradu drva predstavljena je na zasebnom “Wood-Mizerovom” štandu, uključujući dva nova dodatka, “MP280” četverostranu blanjalicu/stroj za prifiliranja i “MS750” pilu za ploče. Na “LIGNA 2023” premijerno je predstavljen i stroj za automatsku obradu materijala “Wood-Mizerov “CNC5003”.

Pročitajte više o “Wood-Mizerovim - “MP” i “MS” strojevima za obradu drva u našem posebnom izvješću.

 

 

Wood-Mizer ne samo da proizvodi opremu, već je i veliki proizvođač i dobavljač alata za rezanje. Cijeli asortiman listova tračnih pila, kružnih pila, okvirnih pila, noževa za blanjalice i rezača, također je prikazan na sajmu “LIGNA” kao dio odjela “Wood-Mizer TOOLS”, zajedno s Wood-Mizerovom opremom za brušenje tračnih pila.

“Wood-Mizer” su prije više od 40 godina osnovala dva inventivna inženjera, koji su se udružili u kreativnom izazovu kako bi izgradili prvu mobilnu pilanu na svijetu. Ova odluka potpuno je promijenila i odredila razvoj pilanske industrije za godine koje dolaze, donoseći nove mogućnosti za pilane - mobilnost, učinkovitost, nisku potrošnju energije kao i uštedu dragocjenog drvnog resursa, zahvaljujući tehnologiji uskog propiljka. Na “LIGNA 2023” vidjeli smo da, 40+ godina nakon svog rođenja, “Wood-Mizer”, predvođen talentiranim inženjerima dizajna, nastavlja donositi inovacije u svijet. Ove inovacije mijenjaju živote na bolje, ne samo za korisnike i vlasnike “Wood-Mizerovih” strojeva nego i za njihove zajednice, omogućujući im da ostvare svoje snove, kreiraju nove drvne projekte i razvijaju svoje poslovanje na izreci; “Od šume do konačnog oblika”.

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!