Wood-Mizer sustavi za industrijsku pilanu predstavljeni na sajmu LIGNA 2023

Wood-Mizer Systems at LIGNA 2023
16.05.2023

 

Tijekom sajma “LIGNA”, Wood-Mizer je predstavio svoje najbolje i najnaprednije serije “Wood-Mizer Systems”, uključujući onu, dizajniranu za obradu velikih količina drva, temeljenu na industrijskoj pilani “WB2000” i drugu, razvijenu za preradu trupaca u paletne piljenice, izgrađenu na “TVS HD”, -  dvostruka vertikalna pila. Osim toga, Wood-Mizer je također predstavio svoje najnaprednije rješenje za teške uvjete rada za pilansku industriju – “EA3000 Optimizing Edger”.

Wood-Mizerova rješenja za industrijsku pilanu, zaokupljaju pozornost industrije zbog pristupačne cijene i niske cijene održavanja u usporedbi sa sličnim rješenjima, koja nude konkurenti. Wood-Mizerove prilagođene linije za piljenje omogućuju maksimalni prinos od svakog trupca uz stvaranje što manje otpada. S dizajnom prilagođenim specifičnim potrebama kupaca, pilanske tvrtke mogu smanjiti rad i istovremeno koristiti automatizaciju i pametna rješenja za povećanje svoje produktivnosti.

Od njegovog predstavljanja 2015. godine, brojne pilanarske tvrtke diljem svijeta instalirale su industrijsku pilanu Wood-Mizer “WB2000”. povećavajući svoju produktivnost za dva do tri puta. Industrijska pila Wood-Mizer “WB2000” je stroj, koji kombinira prednosti tehnologije uskih i širokih listova tračnih pila – učinkovita glava pile za piljenje visokih performansi, dizajnirana za rad sa tračnim pilama širine 50 mm ili 75 mm ili širokim Stellite 100 mm tračnim pilama, masivno postolje s hidraulikom za rukovanje trupcima i mnoštvom osobina za jednostavno rukovanje.

 

 

Tijekom LIGNA-e, industrijska pilana “WB2000” imala je novu kabinu za rukovatelja kako bi se povećala sigurnost i udobnost rukovatelja. Izolirana, prostrana kabina pruža ugodno radno okruženje i jasnu vidljivost za piljenje. Lako upravljanje radom pilane iz kabine moguće je uz do četiri video kamere koje prate proces i 12-inčni zaslon osjetljiv na dodir s dva “joysticka” za aktiviranje funkcija i kontrolu parametara piljenja.

Moderan i izdržljiv dizajn postolja pilane, s kapacitetom piljenja od 6 tona, izgrađen je na dvije robusne čelične grede u obliku slova C (400 x 110 mm). Krevet ima najnaprednije hidrauličke funkcije za rukovanje trupcima, uključujući stezaljke za trupce, okretače lanaca, pogonske valjke, bočne potpore i stezaljke. Komponente za rukovanje trupcima su modularne i mogu se prilagoditi individualnim poslovnim zahtjevima.

Industrijska pilana “WB2000” može se koristiti kao učinkovit, samostalan stroj ili kao dio industrijske linije za piljenje za visokoučinkovitu i automatiziranu proizvodnju građe velikih količina. Široke hidrauličke konfiguracije i produžetci postolja pilane čine ga univerzalnim strojem za obradu trupaca različitih promjera, duljina i tvrdoća.

“WB2000” industrijska pilana s platformom za trupce, stolom za sortiranje i “MR200” dvostrukim dlodalom za višelisno raspiljivanje. vrlo je učinkovita linija za piljenje dizajnirana za velika pilanska poduzeća. Platforma za trupce za brz i siguran utovar trupaca može se konfigurirati između 3,6 m i 6 m duljine i 2-3 transportna lanca (također dostupno u “Heavy-Duty” verziji). Iza pilane nalazi se modularni sortirni stol za automatizirani prijem materijala i njegovo usmjeravanje u daljnju obradu. Pojedinačni moduli (svaki 3 m dug) mogu se spojiti u serije i umnožiti kako bi se izgradili odjeli za sortiranje. Linija za piljenje se također može proširiti s više strojeva i opreme, npr. na lijevoj i desnoj strani mogu se postaviti klizači ili sabirni odjeli, okrajčivači piljenica ili višelisna paralica. Također se može ugraditi transporter za prikupljanje materijala, koji transportira građu do višelisne paralice i drvnu otpad do stroja za sječkanje.

 

 

“MR200” višelisna paralica sa dve osovine savršen je industrijski stroj za povećanje produktivnosti pilane i smanjenje vremena i rada potrebnih za paranje građe. To je isplativo ulaganje u velike proizvodne pogone s obzirom na njegovu pouzdanost, točnost i svestranost. Njegov kompaktan i funkcionalan dizajn uključuje centraliziranu upravljačku ploču, promjenjivu brzinu prolaza (1,5-15 m/min), lasersku liniju i valjak za pomoć pri uvlaćenju, modularne stolove za uvlačenje i izvlačenje za teške uvjete rada, 3 pogonska pritisna valjka i opcijski ugrađena sječkalica otpada. “MR200” radi s do 12 kružnih pila na svakoj osovini, značajno ubrzavajući proces raspiljivanja. Može piliti gražu do 540 mm širine i 200 mm debljine.

Na LIGNA 2023, Wood-Mizer je također predstavio dvostruku vertikalnu pilu “TVS-HD” s nagnutom platformom za trupce, opremom za sortiranje materijala i dva stroja za industrijsku optimizaciju – horizontalnu pilu “HR500” i okrajčivač za ploče EG800. Linija je razvijena kao odgovor na potrebe proizvođača paleta, koji traže veće prinose elemenata, manje tehničkog održavanja, manju potrošnju energije i manje rada.

Dvostruka vertikalna pila “TVS-HD” isplativo je, svestrano industrijsko rješenje za piljenje visokih performansi, izgrađeno za pouzdanost i izdržljivost. Dolazi s izvrsnom tehničkom podrškom tijekom i nakon jamstvenog roka. “TVS-HD” može učinkovito ukloniti obe okomita okorka sa strane trupca do 450 mm u promjeru i 5,2 m duljine u jednom prolazu. S dvostrukim reznim glavama koje pokreću dva elektromotora (18,5 kW svaki), operacija rezanja se izvodi u samo jednom prolazu. Centralizirani hidraulički sustav zateže obe tračne pila odjednom (50 mm ili 32-38 mm širine, 4670 mm duljine). S povišenog postolja s ergonomskom upravljačkom pločom, operater može odabrati željenu širinu piljenja, jer se stroj automatski prilagođava toj veličini bez potrebe za sortiranjem trupaca prije piljenja.

 

 

Stroj je postavljen s nagnutom platformom za utovar. koja prenosi trupce do automatiziranog okretača trupaca. Okretač trupaca s pneumatskim valjcima s čekićem na strani uvlačenja, rotira i pozicionira materijal na pokretni lančani dovod. Zatim se trupac vodi sustavom pritisnih valjaka koji mu daju maksimalnu stabilnost tijekom piljenja. Nakon piljenja, bočni diskovi sustava za uklanjanje piljenica otpuštaju okorke na transportere, postavljene ispod.

Povećanje učinkovitosti proizvodnje paleta zahtijeva optimizaciju određenih radnji piljenja, kao što je paranje prizmi ili prikrajčivanje elemenata. Stoga “TVS-HD” najbolje radi u sustavu za piljenje s višelisnom vodoravnom tračnom pilom “HR700” i strojem za krajčenje industrijskih piljenica “EG800”.

“HR700” vodoravna tračna pila s više listova pila, dizajnirana je za pilanske tvrtke koje brzo rastu i šire se. Njegova modularna konstrukcija omogućuje do šest tračnih pila u nizu za pretvaranje velikih četvrtaka u šest piljenica i jednu ploču u samo jednom prolazu. “HR700” je dostupan s strojem od 2 tračne pile u osnovnoj konfiguraciji i može se produljit istim dodatnim strojevima u bilo kojem trenutku. Stroj koristi tračne pile 32-38 mm široke i 4670 mm duge, a pokreće je električni motor od 11, 15 ili 18,5 kW, što omogućuje visinu piljenja od 400 mm x 400 mm. “HR700” također ima dvotračnu čeličnu pokretnu traku koja podržava punu širinu četvrtaka, pogonske valjke sa šiljcima za dodavanje dodatne stabilnosti četvratcima, centraliziranu napinjanje tračnih pila i sustav podmazivanja vodom za svaki modul s 2 tračne pile i dodatne valjke za kraće četvrtake. Upravljačka stanica također može imati računalo “Setwork” i električni sustav za pomak gore/dolje.

 

 

Wood-Mizer “EG800”, industrijski ručni stroj za okajčivanje piljenica, svestrani je stroj koji objedinjuje značajke okrajčivača i višelisna paralice. Njegova primarna funkcija je da velikom brzinom krajći piljenice debljine do 50 mm. Može imati manje brzine prolaza za raspiljivanje materijala debljine do 110 mm. “EG800” dostupan je s motorima od 30-55 kW. koji pokreću standardna četiri pilea (maksimalni promjer 400 mm) na osovini od 60 mm. Uz dodatni set odstojnika, moguće je ugraditi više pila za postizanje različitih debljina proizvoda. Elektronička varijabilna kontrola brzine prolaza između 0-50 m/min u samostalnom načinu rada ili do 130 m/min u proizvodnoj liniji za piljenje. Ulazni/izlazni stolovi s valjcima omogućuju siguran i ugodan rad stroja. Materijal ulazi kroz prozor dimenzija 640 mm x 120 mm sa zaštitnom zavjesom i unutra se pokreće pomoću četiri donja valjka i dva modularna pritisna valjka. Po izboru, “EG800” okrajčivač/višelisna paralica. dostupan je s podesivom kružnom pilom. kojom se upravlja s upravljačke ploče računalom “Setworks”, četiri laserskea označivača za jednostavno poravnavanje piljenice, produžetke stola za uvlačenje/izvlačenje i transportne trake za piljevinu.

Na zasebnom štandu, posvećenom industrijskim izlagačima, Wood-Mizer je predstavio svoje najnovije, najnaprednije rješenje za pilansku industriju – “EA3000 Optimizing Edger”. Koristi naprednu tehnologiju skeniranja kamerom za postizanje visoke preciznosti i malog otpada u procesu rubljenja. Sve operacije – od dodavanja materijala do skeniranja, pozicioniranja i piljenja obavljaju se automatski. “EA3000” ima 2x 30 kW motor (po izboru 2x 45 kW), koji omogućuje učinkovito piljenje materijala do 550 mm širine i 100 mm debljine. Uz brzinu prolaza od 150-250 m/min, brzina proizvodnje može doseći do 16 elemenata u minuti. U procesu piljenja,  stroj koristi dvije centrirane pile promjera 450 mm. U standardnoj konfiguraciji, “EA3000” ima električni servo sustav za dimenzioniranje, automatizirano poravnavanje piljenice, stacionarnu PLC kontrolnu stanicu, skener optičkog materijala i pneumatske držače. upravljane sustavom. Po izboru, stroj za krajčenje može biti opremljen sustavom za poprečno skeniranje piljenica.

 

 

Sve srednje i velike drvoprerađivačke tvrtke su dobrodošle, da se pridruže suradnji s “Wood-Mizer Industrial Sawmilling Solutions”. Wood-Mizer inženjerski tim predan je i spreman podijeliti najbolje od svog znanja i iskustva, pomažući vašem poslovanju da se proširi i napreduje.

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!