Wood-Mizer je predstavio svoje najbolje strojeve i rješenja za obradu drveta na sajmu LIGNA 2023

Wood-Mizer Woodworking Machines at LIGNA 2023
15.05.2023

 

Tijekom najvećeg europskog sajma drvne industrije LIGNA, Wood-Mizer je predstavio svoju cjelokupnu ponudu proizvoda za preradu drva, uključujući poznatu seriju strojeva za obradu drva i opreme za izradu gotovih proizvoda iz drva. S 40 godina stručnosti u proizvodnji vrhunskih pilana, Wood-Mizer razvija seriju “Woodworking” kako bi potvrdio svoj moto, Od šume do konačnog oblika. Među najprodavanijim modelima, Wood-Mizer je predstavio svoje najnovije strojeve i rješenja za drvnu industriju – blanjalicu “MP280” i pilu za ploče “MS750”.         

Izum Bo Martenssona, osnivača “MOReTENs”- strojevi i oprema za obradu drva, stekli su široko priznanje i popularnost među profesionalcima i amaterima koji traže svestranost, preciznost i izdržljivost po pristupačnoj cijeni. Od 2017. Wood-Mizer razvija kompaktnu i laganu ponudu strojeva za obradu drva koji se distribuiraju, pruža znanja u dizajnu i proizvodnji strojeva, kao i proizvođač strojeva za obradu drva, koji se isporučuju putem mreže iskusnih trgovaca i distributera gotovo u svakom kutku svijeta.

Strojevi za obradu drva dizajnirani su za brzu i učinkovitu proizvodnju gotovih proizvoda od drva kao što su podne ploče, paneli i piljenice, okviri za vrata i prozore, letvice i još mnogo toga. Oni su savršen alat za svakog drvoprerađivača, od početnika koji tek uči, do velikih poduzeća, koja traže učinkovitije načine proizvodnje.

 

 

Asortiman strojeva za obradu drva predstavljenih na LIGNA 2023 i uključuje 4verostrane “MP360” i “MP280” (novi proizvod) blanjalice/profilirke za oblikovanje, 2-strane “MP200” blanjalice/glodalice, “MP220” blanjalice/glodalice/kružne pile, “MP160” debljača, “MP180” višenamjenska blanjalica , te kružna pila za ploče “MS750” (novi proizvod). Osim spomenutih jedinica za obradu drva, Wood-Mizer je predstavio novu liniju “MES Dust Collection System” za učinkovito uklanjanje piljevine i otpadaka u radionici. Ponuda uključuje sve potrebne alate i pomoćnu opremu iz Wood-Mizer kataloga “ALATI-TOOLS”, poput ravnih, profilnih i spiralnih noževa, vertikalnih i horizontalnih reznih glava, listova kružnih pila, svrdala itd.

Svi Wood-Mizerovi strojevi za obradu drva, dijele neke zajedničke karakteristike:

  • 4-strane blanje/profilirke imaju gornju, donju, desnu i lijevu reznu glavu, što omogućuje oblikovanje obradka sa svih strana u samo jednom prolazu materijala kroz stroj. Poseban motor pokreće svaku reznu glavu kako bi se povećala učinkovitost i smanjila potrošnja energije. Profilni noževi se jednostavno i brzo mijenjaju na reznim glavama. U katalogu Wood-Mizer “TOOLS” dostupni su brojni noževi različitih oblika i profila.
  • Radni stolovi od lijevanog željeza pružaju stabilnu osnovu za preciznu obradu drva uz eliminaciju vibracija. Visokokvalitetno lijevano željezo jamči povećanu izdržljivost, pouzdanost i otpornost na habanje. I ulazni i izlazni stolovi izrađeni su od visokokvalitetnog čelika kako bi se osiguralo udobno uvlačenje materijala.
  • Upravljanje blanjom/profilirkom je ergonomsko, s lako dostupnom upravljačkom pločom koja uključuje zasebne prekidače za uključivanje svake glave rezača. Parametri rezanja (širina, visina) mogu se jednostavno prilagoditi jednostavnim, pouzdanim rješenjima (ručke, poluge).
  • Kompaktan i lagan dizajn s kotačićima omogućuje jednostavno kretanje po radionici. Štoviše, svi strojevi za obradu drva imaju otvore za usisavanje prašine za učinkovito uklanjanje piljevine i iverja.
  • Cijela linija Wood-Mizer “Woodworking” proizvodi se u Europskoj uniji, koristeći sirovine renomiranih dobavljača i najbolju dostupnu tehnologiju proizvodnje. Wood-Mizer pruža 2-godišnje jamstvo i vrhunsku korisničku podršku nakon prodaje za sve strojeve za obradu drva.

 

 

Tijekom sajma “LIGNA 2023”, Wood-Mizer je predstavio nove jedinice za obradu drva - blanjalicu “MP280” i pilu za ploče “MS750”.

Wood-Mizer je razvio drugu generaciju blanjalica/profilirki, temeljene na provjerenoj jedinici “MP260”, koja je postala popularna u cijelom svijetu, kako bi ispunila stalno rastuća očekivanja drvoprerađivača. Njegov nasljednik, blanjalica/peofilirka “MP280”, funkcionalna je i svestrana jedinica za obradu drva s nekim tehničkim rješenjima iz vodeće blanjalice/profilirke “MP360”.

MS750” ima robusnu jedinicu za rezanje od lijevanog željeza, oštricu pile i precizan aluminijski pomični stol. Stroj je razvijen za stolarske radionice i proizvođače namještaja koji traže učinkovitije načine preciznog dimenzioniranja i režu različite drvne materijale. Na “LIGNA 2023”, “MS750” je pila za obradu ploča, drvenih ploča i ploče od punog drva.

Na sajmu “LIGNA 2023”, Wood-Mizer je pokazao svoju predanost pomaganju svojim klijentima da razviju svoje projekte obrade drva, poslovanje i kreativne planove s drvetom. Razvoj i proizvodnja kompaktnih, višenamjenskih i pristupačnih strojeva za obradu drva sposobnih za proizvodnju visokokvalitetnih gotovih proizvoda od drva dodatno otkriva značenje slogana Wood-Mizera - Od šume do konačnog oblika.

 

 

***

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!