Wood-Mizer dodaje “WIDE-široku” opciju popularnoj mobilnoj pilani “LT15CLASSIC”

Wood-Mizer Adds WIDE Option to Popular LT15CLASSIC Mobile Sawmill
11.01.2023

 

Popularna, svestrana i kompaktna serija pilana “LT15” proširuje se uvođenjem LT15CLASSIC WIDE Mobile, koji kombinira značajke mobilne pilane “LT15” sa širom razmakom kotača pile. „To je zanimljiva ponuda za tvrtke i pojedince koji trebaju piliti veće trupce dalje od svojih pilanskih radionica. Mobilna pilana “LT15CLASSIC-WIDE” napravljena je na temelju provjerenih i pouzdanih inženjerskih dizajna dokazanih modela “LT15”, koji su stekli svjetsko priznanje među korisnicima,” kaže Hubert Powietrzyński, voditelj prodaje u Wood-Mizeru.

“LT15CLASSIC-WIDE” Mobilna pilana ima prijenosno postolje za transport na bilo koje mjesto, što vam omogućuje da odmah počnete piliti. Za početak piljenja korisnik samo treba ukloniti bokobrane, otključati zaštitu koja osigurava glavu pile tijekom transporta i izravnati postolje prema tlu.

 

 

Dizajn postolja temelji se na krevetu tipa S3, koji se sastoji od 3 segmenta, svaki dug 1,95 m. Postolje pilane opremljeno je sa šest standardnih bočnih nosača i tri ručne stezaljke za pričvršćivanje trupaca. Standardna konfiguracija kreveta mobilne pilane “LT15CLASSIC-WIDE” omogućuje vam piljenje trupaca do maksimalno duljine 5,2 m. Za učinkovitiji utovar trupaca, pilana se može opremiti setom utovarnih rampi s ručnim vitlom. Standardni klin za trupce omogućuje učinkovito niveliranje i pozicioniranje bilo kojih koničnih trupaca.

“LT15CLASSIC-WIDE” dolazi s paketom prikolice (do 1500 kg), uključujući osovinu s kotačima, kuku s potpornim kotačem, osam podesivih potpora, laganu šipku, bočna poziciona svjetla i ograde. Dijelovi postolja pilane redizajnirani su i ojačani za veću integraciju sa šasijom, dok su električne žice osigurane pod posebnim poklopcima.

 

 

Još jedna bitna značajka “LT15CLASSIC-WIDE Mobile” je šira glava pile koja omogućuje piljenje trupaca s maksimalnim promjerom od 90 cm, što ovaj model čini pilanom najvećeg kapaciteta u cijelom asortimanu pilana “LT15”. Razmak između rolica tračne poila povećao se na 88 cm, što omogućuje piljenje pri nadvišenju maksimalne širine od 82 cm i maksimalne debljine piljenica od 27 cm. Redizajnirana glava pile za piljenje širih trupaca zahtijeva tračne pile duljine 4470 mm, koje nose standardni kotači od 483 mm.

Originalni Wood-Mizerovi listovi tračnih pila širine 32-35 mm, omogućuju produktivno i ekonomično piljenje. Uz tehnologiju uskog propiljka, rukovatelj može proizvesti puno više piljenica iz svakog trupca, uz smanjenu količinu piljevine.
  
Pametnija i brža pilana je u izvedbi s učinkovitim i kompaktnim glavnim pogonskim jedinicama – ili električnim motorom od 11 kW ili benzinskim motorom od 25 KS.

 

 

U standardnoj konfiguraciji, mobilna pilana “LT15CLASSIC-WIDE” ima električni sustav pomicanja gore/dolje i ručni pogon naprijed/natrag, koji se može nadograditi na verziju s električnim pogonom. Polugom za vođenje tračne pile upravlja se ručno, dok sustav za čišćenje tračne pile duže je održava u boljem stanju, što omogućuje veću preciznost i učinkovitost. Glava pile može biti opremljena upravljačkim kontrolama za automatski izračun debljine (Setwork SW10), dodajući više udobnosti i preciznosti procesu piljenja. Dodatak koji se visoko preporučuje jest i skidač kore za produljeni vijek trajanja tračne pile, osobito kada korisnik često pili prljave trupce.

Mobilna pilana “LT15CLASSIC-WIDE” sada je dostupna na odabranim tržištima i nudi se s 2-godišnjim Wood-Mizer jamstvom. Obratite se lokalnom Wood-Mizer predstavniku za više informacija i narudžbu.

 

 

***

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!