Wood-Mizerova MP360 blanjalica/profilirka donosi veće profite u “Highlands Sawmill” pilani

Po Etienne Nagel, Wood-Mizer Africa

Wood-Mizer MP360

“Highlands Pilana” smještena je u jednoj od mnogih plodnih dolina izvan Hardinga – mjesta, u kojem se nalaze i ogromne šume za proizvodnju građe Weza i Singisi u Južnoj Africi.

Farma za uzgoj stoke i prerade drveta, treća generacija. u vlasništvu je obitelji Hogg. Trenutni vlasnik Geoff Hogg proširio je izvornu plantažu svog oca od 740 hektara u šume za preradu drveta.

Površine na farmi, zasađene borom i eukaliptusom, daju trupce za namještaj i drvene konstrukcije, kromirane bakrene arsenate (CCA) - tretirane stupove za poljoprivrednu upotrebu i vlakna za proizvodnju papira.

Direktor pilane, g.Gerhard Pretorius, rekao je: „Wood-Mizer tehnologija pružila je okosnicu za znatna povećanja proizvodnje i iskorištenja u pilani."

U 2016. i 2017. godini uspješno su pokrenute dvije pilane Wood-Mizer.

Linija 1, koristi pilanu Wood-Mizer LT70 Remote s transportnim transporterom i prijenosnom stolom do Wood-Mizerove EG300 paralice za izradu precizno ispiljenog, strukturne drvene gtaže od šest metara, iz promjera trupaca do 950 mm.

 

Wood-Mizer LT70 Remote

 

Linija 2, sastavljan je od Wood-Mizer dvostruke vertikalne pile (TVS) i HR700 više glava. Linija ispiljuje male borove trupce promjera od 150 do 250 mm i duljine do 4,8 m u piljenice za namještaj.

 

Wood-Mizer TVS

 

Za sušenje koriste se progresivne i pregradne sušare, dok oprema za održavanje Wood-Mizer strojeva, omogućava Highlands Sawmill oštrenje vlastitih tračnih pila prema potrebnim standardima.

Uvođenje Wood-Mizerove MP360 glodalice/blanjalice u 2018. godini povećalo je sposobnost pilansko postrojenje za besprijekorno pretvaranje ispiljene građe u gotove proizvode od drva uz istovremeno povećanje dobiti.

Gerhard Pretorius je rekao: „Na tržištu smo imali rendisaljku / glodalicu koja će nam omogućiti preradu rezanog materijala u rendisane i oblikovane proizvode s boljim maržama."

„Nikada nismo pomislili da bismo mogli sebi priuštiti blanjalicum. dok se nismo upoznali sa Wood-Mizerovom MP360."

„Cijena stroja i četverostrana obrada, koji ima, je daleko izvan svega što je trenutno dostupno na tržištu."

„Sada možemo obraditi piljeni materijal u visokokvalitetne brušene i profilirane piljenice u jednom prolazu. Time smo povečali vrijednost kubičnog metra građe za 200%."

 

Wood-Mizer MP360

 

Robustan dizajn MP360 omogućava obradu debele drvene građe s četiri strane nudeći maksimalnu visinu blanjanja / profiliranja 160 mm i maksimalnu širinu blanjanja 360 mm. Jednom bočnom obradom može se obrađivati i debljina drveta do visine od 230 mm i širine od 510 mm.

Četiri motora motora s noževima raspona snage od 3-5,5 kW sa brzinom posmaka do 3-15 m u minuti.

Gerhard je rekao: „Wood-Mizerova stručnost i predanost korisničkoj usluzi, čini naša ulaganja još isplativija."

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!