Nova tvrtka za pilane na Tajlandu fokusira se na ROI

Po Wood-Mizer, Europe

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment

 

U Amphoe Phon Phisai na Tajlandu tvornica biomase PSW Parawood, proširila je svoje poslovanje na piljenje. Vlasnik je shvatio da bi piljenjem visokokvalitetnog eukaliptusa i drveta za gumu, za proizvodnju paleta i namještaja u pilani proizvodio i otpadno drvo koje bi se potom moglo koristiti za biomasu. Donošenjem boljih i većih trupaca za pilanu, mogao bi diverzificirati svoje poslovanje i iskoristiti nove mogućnosti za zaradu.

Nakon razmatranja različitih mogućnosti postavljanja pilanskog postrojenja, gospodin Achawee Pong-uan, vlasnik tvrtke PSW Parawood, zaključio je da tradicionalne vertikalne pilane i drugi strojevi iz lokalnog izvora neće pružiti učinkovitost, iskorištenje i kvalitetu kakvu je želio u svojoj novoj tvornici .

 

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment.

 

Umjesto toga, instalirao je niz strojeva tvrtke Wood-Mizer - liniju pametne obrade trupaca (SLP1), pilanu LT15, pilanu LT20 i opremu za održavanje listova tračne pile.

„Kod Wood-Mizerovih pilana, kvaliteta reza na drvenoj površini i tolerancija debljine je puno bolja od ostalih pilana na tom području. Pilane Wood-Mizer dobro su rješenje za pilanski posao na Tajlandu, jer poboljšavaju prinos, kapacitet i smanjuju broj radnika potrebnih za upravljanje strojevima."

Gospodin Achawee Pong-uan odabrao je liniju pametne obrade (SLP1) kako bi smanjio broj potrebnih radnika, a istovremeno dobio više prinosa od svojih visokokvalitetnih trupaca, korištenjem tračnih pila uskog propiljka. U samo dvije minute jedan trupac se potpuno ispili u gotove piljenice pripremljene za sušenje u sužarama. Za upravljanje SLP linijom potrebno je samo pet radnika, s tim da dodatna osoba s vremena na vrijeme utovaruje trupce na rampu za trupce.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour

 

Gospodin Achawee Pong-uan je uvjeren, da će njegov povrat ulaganja u Wood-Mizerove strojeve brzo nadoknaditi početni trošak, te biti dugoročno profitabilniji i uspješniji.

Pilane LT15 i LT20 koriste se za obradu većih trupaca koji ne odgovaraju za preradu na liniji za obradu tankih trupaca SLP. LT20 ima računalno upravljanje piljinjem kao i hidrauličko rukovanje trupcima, kako bi se rad radnika smanjio na minimum, dok LT15 je ručno upravljana pilana.

Tvornica PSW Parawood dobar je primjer kako unaprijed promišljene tvrtke na Tajlandu mogu najbolje poboljšati uvjete za pilane u zemlji. Moderne pilane pružaju bolji ROI od tradicionalnih strojeva s kvalitetnijom drvom, većim prinosima drva, manjim tehničkim održavanjem, manjom potrošnjom energije i manje radnika.

 

Manually turning logs on the infeed. Optional mechanized turning is available.

 

The SLP line requires only 5 or 6 workers to operate.

 

The entire SLP line. Left to right - edger, resaw, SVS, TVS

 

Two-sided cants move on from the Twin Vertical Saw

 

The Twin Vertical Saw provides the primary breakdown.

 

Thin-kerf blades improve recovery and are cheaper and easier to maintain.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour.

 

The manual LT15 is an affordable all-purpose sawmill.

 

Pallets made from eucalyptus timber.

 

Nearby sights of Nong Khai.

 

Beyond the Mekong river lies the timber-rich Laos.

 

Locals enjoy the evening festivities on the Mekong waterfront.

 

* * *

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!