Izrada daski stojećih godpva za rezanje u Novoj Škotskoj, Kanada

Po Ryan Moore, Wood-Mizer

Cape Breton Island in Nova Scotia

 

Smješten na otoku Cape Breton u Novoj Škotskoj, obrt "Larch Wood Canada" izrađuje ploče stojećih godova za kućanstva iz ariševih stabala. Osim lijepih boja i uzoraka linija, koj ima ariš, drvo se specijalizira za daske za rezanje u kućanstvu, jer su izdržljive i imaju samo-izliječujuću površinu za rezanje.

Don Beamish, generalni direktor "Larch Wood Canada" koji je dizajnirao te daske za rezanje i lansirao ih na tržište 2005. godine, u svom video intervjuu kaže, koji proces čini izrada ovih dasaka za rezanje.

U početku se drveni trupci ispile na Wood-Mizer LT40 pilani. Tada se drvo pažljivo slaže i stavlja u sušaru. janjeSušeno drvo ispiljuje se na različite duljine. te nakon toga se kreće na blanjanje , i to četverostrano u sve četiri veličine. Sljedeći korak je raspiljivanje kojim ga oblikujemo u veličinu potrebnu za konačni proizvod. Ali to nije dovoljno precizno ide u kalup, kojim se postiže vrlo točna veličina.

 

LT40 sawmill operates at Larch Wood Canada workshop

 

Nakon toga se pričvršćuje na nosače za prvo lijepljenje. "Dečki koji to rade gledaju krajevime svakog štapa kako bi odredili uzorak koji će se nalaziti na konačnoj površini ploče za rezanje. Oni rade divnu mješavinu uzoraka godova", kaže Don Beamish.

Nakon što se lijepljenje završi, šalju se na blanjalicu koja skida PU ljepilo i čini površinu čistom. Odatle ide na stolnu pilu za poprečno piljenje oko 5 cm. Ovi dijelovi se prenose na drugo lijepljenje. da bi se na kraju dobila završna površina daske za rezanje. Zatim moraju proći kroz debljaču-brusilice i završnu brusilice i izglodati okrugle rubove. Na zadnjem koraku proizvod se pokriva s tri sloja (dva sloja mineralnog ulja i jedan sloj voska), a zatim se pakiraju za isporuku kupcima.

 

End grain cutting boards crafting steps

 

End grain cutting boards crafting steps

 

End grain cutting boards crafting steps

 

End grain cutting boards crafting steps

 

"Kad kupite od nas dasku za rezanje, trebali biste očekivati da ćete imati nešto, što ćete uživati i uživati, i to će biti žarišna točka u vašoj kuhinji, a vi ćete ga moći prenijeti na vašu djecu", kaže Don Beamish, generalni direktor "Larch Wood Canada".

 

Larch Wood Canada team

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!