Pilana Wood-Mizer LT15 i blanjalica piljenica I trupaca MP100 u radu s kućama iz drveta u Češkoj

Po Wood-Mizer, Europe

Log home construction in Czech Republic

Za “Hanis Log Homes” u Češkoj izgradnja kuća iz trupaca veliki je posao. Zapošljavajući više od 50 obrtnika i proizvodeći sve više kuća iz trupaca svake godine, tvrtka se specijalizirala za prilagođene dizajne kuća, koji uistinu prikazuju prirodne ljepote drveta.

Domovi iz trupaca, uobičajeni u skandinavskim zemljama, Istočnoj Europi i Sjevernoj Americi, sve su popularniji i u drugim dijelovima svijeta zbog svog prirodnog izgleda, energetske učinkovitosti te svježe arome i tople atmosfere. Nakon što je 1990-ih izgradio vlastiti dom iz drveta, osnivač tvrtke Pavel Hanis počeo je dobivati upite za izgradnju sličnih projekata za druge ljude u tom području. Tvrtku je službeno pokrenuo 1999. godine, a od tada je izgradila više od 500 domova s drvenim dijelovima i kućama od brvana širom Češke.

 

Log home construction in Czech Republic


Tvrtka surađuje s klijentima, - prvo se sastaju i raspravljaju o mogućnostima, rasporedima i proračunima, a zatim prelazi na razvoj 3D modela gotove kuće. To omogućuje njihovim klijentima da stvarno vide kako će izgledati konačni projekt. Jednom kada se odobri projekt, kuća se proizvodi u njihovoj proizvodnoj hali, gdje se obično montira do četiri kuće istovremeno.


Log home montage

 

Nakon kada se izradi i sastavi okvir drvene kuće, on se rastavlja i otprema na mjesto klijenta, gdje se ponovno sastavlja i dovršava. Konačna gradnja traje 2-3 mjeseca prije nego što je spremna za useljenje klijenta.

"Kuću provjeravamo tijekom sljedeće četiri godine kako bismo promatrali proces prirodnog stezanja drva i nastavljamo s malim prilagodbama kako se struktura slegne", dijeli Petr Taufmann, voditelj proizvodnje. "Akumulirali smo puno iskustva u drvetu za izgradnju kuća i razvili su građevinske tehnike koje predviđaju i minimaliziraju učinke budućeg utezanja/izvijanja."


Chief of montage Petr Taufmann


Prije nekoliko godina tvrtka je dodala Wood-Mizerovu pilanu LT15 u proizvodnju kako bi olakšala preradu dugačkih trupaca,potrebnih za njihove projekte. LT15 ima nekoliko dodatnih produžetaka kreveta koji mu omogućuju piljenje trupaca duljine do 12 metara. Također su dodali stroj za profiliranje / blanjanje – MP100, na istom postolju za trupce sa LT15. Nakon što se trupci ispile u potrebne veličine, ne moraju se uklanjati na drugo postolje za blanjanje ili oblikovanje u razne profile - MP100 im omogućuje da sve to rade na jednom mjestu.


Wood-Mizer LT15 sawmill with long bed and MP100 log planer

 

Kombinacija pilane LT15 / I blanjalice MP100 postaje prilično popularna među graditeljima drva za trupce, drvoprerađivačima i svima koji isporučuju visokokvalitetne grede za graditelje. Korištenjem Wood-Mizer-ovih vlastitih noževa za profiliranje ili drugih glodala za oblikovanje profila, na površinama se može izraditi puno različitih dizajna na gredi ili stupu.

Trenutno “Hanis Log Homes” koristi pilanu LT15 i MP100 dvadeset sati dnevno, a obuhvaća dvije radne smjene od po 10 sati. Tvrtka dobavlja trupce iz lokalnih šuma, a koristi dobro poznate DoubleHARD ztačne pile Wood-Mizer. Tvrtka također održava vlastite tračne pile pomoću oštrača za ztačne pilee BMS250 CBN tvrtke Wood-Mizer i uređaja za razmetanje zuba BMT100.



Log home sample at Hanis facility

Više informacija: www.srubovedomy.cz

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!