Britanski inženjer koristi LT40 kako bi promijenio svoju karijeru

Po Ben Pike, Eve Communications

Wood-Mizer LT40 owner at his carpentry shop

Sa Wood-Mizer LT40 pilanom, Paul Grainger napravio je put od prodaje otpadnog drva na eBayu kako bi postao unutarnji dio višemilijunske investicije renoviranja luksuznog ruralnog hotela.

 

British engineer Paul Grainger with his Wood-Mizer LT40 sawmill

 

Paul Grainger je inženjer u srcu. Bez obzira radi li se o popravka motocikala, popravljanju poljoprivrednih strojeva ili gradnji krovova drvenih kuća, možete mu se obratiti. Ima oko za detalje i zdravu dozu strasti za stolariju te ga se vidi kako gradi razne objektw, u zauzet je poslom diljem sjeverne Yorkshira.

"Upisao sam na fakultet kao inženjerski tehničar, ali postalo mi je dosadno, pa sam otišao i započeo poljoprivredni inženjering" -govori. "Radio sam na Case i Međunarodnoj poljoprivrednoj farmi na strojevima i vozio motocikle prije no što sam otišao u šumarstvo, gdje sam ostao dosad"

 

Paul Grainger operates Wood-Mizer LT40 sawmill

 

Paul nije volio gledati trupce koje je izvlačio iz šume za preradu u otpadno drvo, pa je sredinom 1990-ih, od prijatelja posudio Wood-Mizer LT40.

"Počeo sam piliti hrastove trupce u grede i prodavati ih na eBayu. Lokalni graditelji i tvrtke. počeli su me tražiti I kupovati i otada je to samo raslo."

 

A pergola made by Paul Grainger

 

20 godina kasnije oblik poslovanja nije se promijenio, ali njegova veličina i raznolikost od onda do damas, nisu za prepoznati.

Bio je jedan značajan trenutak, koji je pridonio uspjehu, kako ga Paul vidi, a to je bio je prvi posao koji je radio na Middleton Lodgeu. Georgijsko imanje je izgrađeno na 200 hektara, a tijekom posljednjih sedam godina obnovljeno je i prerađeno za stvaranje luksuznog lječilišta, hotelskog i svadbenog prostora. Njegov vlasnik, James Allison, zamolio je Paula da izgradi pergolu. koja bi se mogla koristiti za svečanosti vjenčanja.

 

Paul Grainger at his carpentry shop

 

"Počeo sam s pergolom, a tada me je James zamolio da napravim neke rešetke na glavnoj zgradi I u nekim napuštenim blokovima zgrada. Napravili smo neke popravke i obnove u jednom od krila, a onda kad smo stigli do drugog krila, ta ustabovili da su vitla sva trula. Predložio sam da napravimo devet novih vitla od mekog drveta, jer su izvorno bila od tog drva."

 

Timber frame restoration made by Paul Grainger

 

"Dovezli smo potrebne trupce za piljenje što je moguće bliže mjestu, s mnogo trupaca ariša dolazilo je iz samog posjeda", rekao je Paul. "Vjerojatno su postojali tamo već 100 godina, a sada su dio zgrade, koja će biti tamo za narednih 100 godina. pa je to lijepa priča".

 

Paul Grainger timber frame project

Timber framed roof made by Paul Grainger

Timber framed roof design

Timber framed roof built in Masham, UK 

Pravo obrtništvo i kvaliteta očito su imali ogromnu ulogu u Paulovom uspjehu. On sve prepoznaje važnost svoje pilane u mogućnostima za ispiliti točno ono, što njegovi klijenti žele.

 

The front of a house in the small village of Snape

 

"Bez Wood-Mizera ja bih zaostao ", rekao je. "Trebalo mi je godina da dođem do točke, gdje sam zapravo stekao sve u posjed, ali to je dobro vrijedilo. LT40 radi sve što želim. Prijenosna i potpuno hidraulična. Ali vjerojatno ću kupiti blanjalicu / profilirku kako bih mogao proizvesti više.

 

Wood-Mizer LT40 sawmill cuts a log

 

Wood-Mizer LT40 sawmill is portable and fully hydraulic.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!