Prva instalacija za HR250 u Poljskoj: proizvođač paleta izvještava o impresivnim promjenama u svojoj proizvodnji

Po Wood-Mizer, Europe

AMESKO company produces high quality pallets with HR250 resaw

 

Obiteljsko poduzeće „AMESCO“ koje proizvodi palete i ostalo drvenu amabalažu u poljskom selu Szczytkowice, izvještava o povećanju učinkovitost,i zbog ugradnje nove vodoravne raspiljivačice HR250 sa dvije tračne pile u proizvodnu liniju.

Posao je pokrenula obitelj Skora, početkom 90-ih. „U to je vrijeme moj otac imao domaću kružnu pilu“, prisjeća se gospođa Monica Skora-Szydlowska. "Sjećam se da je moj otac morao gurati trupce naprijed i natrag, da bi vidio piljenicu."

Kako je posao rastao, oni su se preselili na periferiju sela, što im je omogućilo daljnje širenje proizvodnje. Sada tvornica proizvodi palete po mjeri i drvenu ambalažu. "Izvozimo oko 70% svih svojih proizvoda u Njemačku", dodaje Monika.

 

AMESKO pallet factory in Poland

 

Log pile prepared for sawmilling

 

Pallets prepared for delivery

 

Nedavno je tvrtka "AMESCO" uložila u novorazvijenu vodoravnu raspiljivačicu sa dvije tračne pile, HR250, tvrtke Wood-Mizer. Stroj je opremljen motorima od 15 kW koji pružaju dovoljno snage za lako raspiljivanje i iskorištavanje okrajaka- inače otpada.

„Primijetili smo manju potrošnju energije, manje održavanja i treniranja u odnosu na staru kružnu pilu“, kaže Artur Szydlowski, koji upravlja tvornicom s osnivačicom tvrtke, kćerkom Monikom. "Računi za struju postali su manji i smanjili su naše operativne troškove", objašnjava Artur.

 

Wood-Mizer HR250 twin blade horizontal resaw

 

Wood-Mizerova HR250 vodoravna raspiljivačica opremljena je elektroničkim upravljanjem, koje omogućuju lako pozicioniranje listova tračnih pila i promjenu brzine posmaka.

"S našim prethodnim načionom raspiljivanja, bilo je teško promijeniti visinu piljenja, morali smo zaustaviti stroj, kako bismo dodali ili uklonili razmake na vretenama", kaže Artur. „Međutim, sa našem novom HR250, to možemo učiniti pritiskom na tipku. To štedi puno vremena a proizvodnju je učinila fleksibilnijom. Upravljanje je vrlo jednostavno za uporabu i vrlo precizno“, nastavlja Artur. ”HR250 omogućava nam da brzo riješimo uklanjanje otpadaka, jer se stroj namješta dore/dole na električni pogon. Ovisno o debljini i tvrdoći materijala, mijenjamo brzinu posmaka."

 

Wood-Mizer HR250 twin blade resaw from back side

 

Raspiljivačica HR250 u svojoj standardnoj konfiguraciji dolazi s jednim pneumatskim pritisnim valjkom i jednim običnim pritisnim valjkom. "Mala udaljenost između valjaka omogućuje nam da raspilimo obradak bilo koje veličine", kaže Artur.

Raspiljivačica je opremljena kompresorom za zrak, koji daje pritisak za valjak i sustav zatezanja tračnih pila. "Drugi značajka HR250 je automatsko napinjanje tračnih pila - naši operateri ne moraju ga stalno nadzirati", dodaje.

Tvornica "AMESCO" ima nekoliko pilana sa pilama uskog propiljka na više glava. Jedan od razloga za odabir raspiljivačice HR250 je taj, što raspiljivačica rabi iste tračne pile. "To čini naš proizvodni proces lakšim i fleksibilnijim, jer sami oštrimo i namještamo tračne pile."

 

The offcuts resaw at HR250 sawmill

 

Iz okrajaka trupca mogu se ispiliti dodatne daske, za razliku od stare kružne pile. „Tehnologija uskog propiljka nam pomaže smanjiti volumen piljevine i povećati iskorištenje drva“, nastavlja Monica. „Naša stara raspiljivačica imala je oko 6 mm propiljak i 3 pile, a sada koristimo 2 tračne pile uskog propiljka s 2 mm kerf. To znači da možemo ispiliti više piljenica."

 

HR250 twin blade resaw generates an extra board from every offcut

 

Piljevina, proizvedena tijekom prerade sakuplja se sustavom za ekshauciju u spremnik i kasnije prodaje tvrtki, koja proizvodi drvene pelete za grijanje. "Spojili smo HR250 sa sustavom za uklanjanje prašine, kako bismo održali radnu površinu i glavu rasopiljivačice čistom", kaže Artur. „Važno je da HR250 ima bombirane kotače bez remena I oni moraju biti uvijek čisti. To pomaže da se dosljedno dobijemo precizan rez."

 

AMESKO factory produces high quality pallets

 

HR250 je vrlo kompaktna zahvaljujući jedinstvenom dizajnu: dvije tračne pile nalaze se na gornjim i na donjim kotačima u jednoj glavi. "Kad smo se odlučivali na ponovnu kupnju, mala veličina HR250, jednostavnost upotrebe i svestranost odredili su naš izbor ovog stroja", objašnjava Monika. "Raspiljivačica HR250 isporučena je na jednoj paleti, odvezli smo je u proizvodnu halu viljuškarom, spojili na sustav za odsisavanje i nakon nekoliko sati HR250 je počela s radom."

"AMESCO" je jedan od prvih pogona za obradu drveta u Europi koji su ugradili HR250. Stroj je certificiran CE. "Zadovoljni smo uslugom Wood-Mizer", kaže Artur. „Adam Kubiak je izvrstan specijalist. Konzultirao nas je i predložio HR250 kao optimalno rješenje za našu liniju za proizvodnju paleta."

Adam Kubiak je voditelj prodaje odjela Wood-Mizerovih industrijskih rješenja. Tijekom 20 godina u tvrtki, sudjelovao je u planiranju više industrijskih linija za obradu trupaca u Europi, Aziji i Africi.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!