Izrada parketa i podova

Kad se posao i hobiji poklope: priča o švedskoj stolarskoj radionici

"Rad s vašim hobijem omogućuje beskrajne sate užitka. Ja živim san." Ovo je perspektiva Rasmusa Ströma na obradu drva u njegovoj stolarskoj radionici, “Ädelsnickaren”-(Dobar stolar), u Falköpingu, Švedska.

OMILJENI POSAO ZA CIJELI ŽIVOT – priča drvoprerađivač iz Švedske

“Građa, koju prodaju u željezarijama je skupa, pa ljudi traže načine da je kupe jeftinije. Zovu me i izrađujem svakakve stvari za njih - podove, zidove i krovne obloge, čak i neke posebne letvice za povijesne kuće. Za ove kvalitetne proizvode koristim trupce iz 200 godina starih šuma,” objašnjava Hans Larsson, pilar i tesar iz švedskog grada Vansbro.

Avantura Robinie pseudoacacie - bagrem u jednoj europskoj zemlji

Početkom XVII stoljeća - više od stotinu godina nakon Kolumba koji je otvorio put u Ameriku - europski vrtovi počeli su naručivati egzotične američke biljke, te je 1601. godine, kraljevski vrtlar francuskog kralja Henrika IV zasadio malu sadnicu bagrema. Danas, nakon 416 godina, ovo drvo je najstarije u Parizu.

Sa pilanom, hobi izrada drvenih podloga može se pretvoriti u uspješnu malu tvrtku

Šveđanin Nils Ohlin govori kako planira i priprema promjenu dosadašnjeg redovitog uredskog posla u kreativnu proizvodnju drvenih podova.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!