Wood-Mizer predstavlja inovativna rješenja u pilanskoj obradi drva na sajmu LIGNA 2023

Wood-Mizer to Present Innovative Solutions in Sawmilling and Woodworking at LIGNA 2023
05.04.2023

 

Wood-Mizer se sprema predstaviti svoje najnovije pilane i strojeve za obradu drva na sajmu LIGNA 2023, mnogim kupcima, uključujući velike i srednje pilanare, mala poduzeća, poljoprivrednike, obrtnike i hobiste.

Godine pandemije bez izložbi, bile su vrijeme intenzivnog rada za Wood-Mizerovu grupu za istraživanje i razvoj, što je rezultiralo nizom novih strojeva, značajki i rješenja za poboljšanje ukupne upotrebljivosti strojeva i povećanje učinkovitosti obrade drva. Sada je vrijeme da ove inovacije predstavimo javnosti tijekom najvećeg europskog sajma drvne industrije, LIGNA 2023, od 15. do 19. svibnja u Hannoveru, Njemačka.

 

Wood-Mizer LX50 SawmillWood-Mizer LX50 Sawmill

 

Na otvorenom prostoru FG (štand K44), Wood-Mizer će izložiti “LX i LT” seriju pilana u radu i cijelu liniju “EG” okrajčivača, počevši od malog “EG100” i popularnog “EG300” okrajčivača/višelisne paralice. Nova opcija “WIDE” glave za piljenja trupaca velikog promjera bit će demonstrirana na pilanama “LT20 WIDE” i “LT15 WIDE”. Najpopularnija europska pilana “LT15” sa segmentiranim postoljem, bit će prikazana u mobilnoj verziji. Dvije pilane “LT15” radit će na sajmu LIGNA 2023, uključujući jednu pilanu s potpuno novom inovacijom, kakvu pilanska industrija još nije vidjela! Najmanja pilana Wood-Mizer “LX50”, dizajnirana za vlasnike kuća i hobiste, bit će prikazana u dvije verzije. Osim toga, bit će tu i novi strojevi za obradu piljenica – pilana za široke piljenice “LX250”, koja može ispiliti masivne piljenice do 138 cm širine i “MB200 SlabMizer” koji učinkovito obrađuje i ravna piljenice do 142 cm širine uz minimalan rad. Poznate pilane “LT40” i “LT70” u verzijama #WIDE”, također će biti izložene na štandu Wood-Mizera.

 

Wood-Mizer LT40WIDE SawmillWood-Mizer LT40WIDE Sawmill

 

Odgovarajući na potrebe visokoučinkovitih prerađivača drva, Wood-Mizer će predstaviti dvije vrste industrijskih linija za piljenje. Prva linija je dizajnirana za obradu velikog volumena drva i temelji se na dobro poznatoj industrijskoj pilani “WB2000”, koristeći tračnu pilu širine 50-75 mm. Na LIGNA 2023, pilana “WB2000” bit će opremljena novom vrhunskom upravljačkom stanicom, sustavom za utovar trupaca i transport materijala, a na kraju linije, koja se po prvi put izlaže, “MR200”, industrijska višelisna paralica sa dve osovine sa do 12 kružnih oštrica na svakoj osovini, sposobna za raspiljivanje drva do 200 mm debljine.

 

Wood-Mizer Industrial WB2000 SawmillWood-Mizer Industrial WB2000 Sawmill

 

Druga Wood-Mizerova industrijska linija za piljenje u na sajmu LIGNA 2023 dizajnirana je za preradu trupaca u paletne piljenice i drugu drvnu građu. Strojevi u toj liniji su dvostruka vertikalna pila “TVS HEAVY DUTY” s kontrolnom stanicom, platformom za utovar trupaca, opremom za sortiranje materijala, industrijskom horizontalnom dvoglavom raspiljivačicom “HR700” i snažnim okrajčivačem “EG800” za obradu piljneica.

Obje Wood-Mizerove industrijske linije cjelovita su rješenja s visokom razinom mehanizacije, automatizacije i sinkroniziranog rada strojeva i transportera, čime se osigurava nesmetan rad linija.

U posebnom prostoru, posvećenom industrijskim izlagačima (hala 25, štand E06), Wood-Mizer će također predstaviti svoje najnovije, najnaprednije rješenje za teške uvjete rada za pilansku industriju – “EA3000 Transverse Edger”, dio Wood-Mizerovog sustava. Bit će to izvrsna prilika za posjetitelje, da istraže temu “pilanskih linija po narudžbi”.

 

 

Wood-Mizerov štand u hali 13 (štand E08), predstaviti će seriju kompaktnih i svestranih strojeva za stolare i tesare. Uz dobro poznate blanje, profilirke i glodala/debljače, kao što su “MP160”, “MP180”, “MP200”, “MP220” i “MP360”, novi strojevi za obradu drva, uključujući četverostranu blanjalicu/stroj za profiliranje “MP280” i pilu za piljenice “MS750” bit će izloženi. Osim toga, Wood-Mizer će na LIGNA 2023 i prvi put izložiti “CNC5003”, stroj za automatiziranu obradu drva, plastike, kompozita i lakih legura.

Bilo da planirate izgraditi novo poduzeće za piljenje trupaca, modernizirati postojeću radionicu za obradu drva, pokrenuti mobilno piljanje ili se posvetiti novom hobiju s obradom drva, pozivamo vas da posjetite štandove Wood-Mizera u LIGNA-i u Hannoveru od 15. do 19. svibnja. Wood-Mizer nudi najširi izbor rješenja za piljenje i obradu drva, koja odgovaraju vašim potrebama, planovima, uvjetima i proračunu.

 

 

Wood-Mizer, osnovan 1982. godine u SAD-u, vodeći je svjetski proizvođač pilana te strojeva i alata za obradu drva. Kroz svoju povijest Wood-Mizer je proizveo više od 100.000 pilana koje danas rade u više od 100 zemalja širom svijeta. Mnogi prodajni predstavnici Wood-Mizera planiraju prisustvovati LIGNA-i u Hannoveru, tako da su šanse da ćete sresti zaposlenike Wood-Mizera iz vaše zemlje koji govore vaš jezik. Vidimo se uskoro!

Pogledajte Wood-Mizer video reportažu s prethodne LIGNA izložbe 2019.

 

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!