Wood-Mizer “MS750” kružna pila za ploče za profesionalno dimenzioniranje ploča i piljenje drva

Wood-Mizer MS750 Panel Saw for Professional Panel Sizing and Wood Cutting
05.07.2023

 

Wood-Mizer proširuje svoj asortiman Woodworking s naprednom pilom za piljenje raznih ploča, drvenih ploča i ploča od punog drva. MS750 ima robustnu jedinicu za piljenje od lijevanog željeza, kružnu pilu pile i aluminijski pomični stol. Stroj je razvijen za stolarske radionice i proizvođače namještaja, koji stalno traže učinkovitije načine preciznog dimenzioniranja i piljenja raznih drvenih materijala.

Kružnu pilu za ploče “MS750” dizajnirali su europski inženjeri oslanjajući se na znanje i iskustvo stolara i drvoprerađivača koji svakodnevno koriste različite vrste pila za ploče i formatiranje. Stroj je izgrađen oko integrirane jedinice za piljenje iz lijevanog željeza s glavnim motorom od 6 kW i zasebnim motorom od 0,75 kW za podpiljenje. Prikladan aluminijski pomični stol omogućuje sve standardne operacije piljenje ploča u punoj veličini.

 

 

Jedinica za piljenje postavljena je na dva klizača od lijevanog željeza u čeličnom tijelu stroja, što omogućuje precizno podešavanje visine i kuta piljenja. Konstrukcija jedinice za piljenje. temelji se na kratkom glavnom vretenu i remenskom prijenosu. Zamjena lista kružne pile s maksimalnim promjerom od 400 mm. brza je i praktična zahvaljujući sustavu montaže bez alata “Rapid”.

Pila za ploče “MS750”, sa čvrstim čeličnim tijelom, vrlo je kruta i otporna na vibracije i deformacije. Sustav kliznog stola trajno je fiksiran na tijelo stroja s četiri hvataljke, što omogućuje stabilan rad i održavanje geometrije piljenja.

Radni stol od lijevanog željeza, postavljen je na četiri nosača za jednostavno podešavanje u odnosu na aluminijski pomični stol. Na dnu čeličnog tijela nalazi se mehanizam za niveliranje stroja i ugradnju sidara.

 

 

Lijevano željezo, koje se koristi za proizvodnju Wood-Mizer “MS750”, kovano je i strojno obrađeno u Europi. Idealan je materijal za izradu radnih stolova, jedinica za piljenje i drugih elemenata u strojevima za obradu drva. Povećava stabilnost i krutost konstrukcije, te otpornost na vibracije tijekom rada.

Dizajn kliznog stola postavljen je na visoki. kruti više-komorni, anodizirani profil. Stol je stabiliziran s dvanaest ekscentričnih valjaka za vođenje. Stol se pomiče na četiri ultratvrde čelične šipke, s petom dodatnom šipkom koja ojačava konstrukciju izvana i osigurava nosač za križno ravnalo. Jedinstveni poklopci i čistači postavljeni su na kliznu stazu kako bi se osigurala od piljevine i krhotina.

Precizno mjerenje širine i duljine piljenja, moguće je s elektroničkim čitačima postavljenim na okomitim i vodoravnim ravnalima. Čitači omogućuju vrlo precizno i dosljedno dimenzioniranje i piljenje materijala; dodatno, imaju funkciju apsolutnog mjerenja.

 

 

S upravljačke ploče panelne pile “MS750”, operater ima pristup glavnom prekidaču kružne pile (također mu je moguće pristupiti s trim- panela smještenog na rubu stola, pored operaterove ruke), prekidaču kružne pile za podpiljenje, sporo/ brzo podizanje kliznog stola, prekidač za električno podešavanje visine piljenja i nagiba lista pile, LED svjetla koja pokazuju radnu brzinu i tipku za hitno zaustavljanje.

Za veću sigurnost rukovatelja, pila za ploče “MS750”, opremljena je središnjim štitom lista pile, izrađenim od plastike visokih performansi, valjcima za uvlačenje materijala i mehanizmom za podešavanje visine s malim amortizerom. Štitnik također štiti rad sa pilom nagnutom pod 45 stupnjeva.

Postoje dva usisna otvora za učinkovito uklanjanje piljevine – prvi je promjera 125 mm i nalazi se izravno u jedinici za piljenje, a drugi je promjera 100 mm i nalazi se na ruci štita. Preporuča se korištenje namjenskog Wood-Mizer “MES” sustava za sakupljanje prašine, za povećanje učinka sa svim strojevima za obradu drva.

 

 

Wood-Mizer “MS750” u potpunosti je proizveden od materijala i komponenti vrhunske kvalitete u europskim tvornicama—originalni dizajn i napredan proizvodni proces jamče besprijekoran rad dugi niz godina.

Za najveću učinkovitost i najbolju izvedbu pri piljenju raznih panela, MDF ploča, drvenih ploča i ploča od punog drva odaberite pravi list kružne pile iz kataloga “ Wood-Mizer TOOLS”. Katalog nudi širok izbor profesionalnih listova pila za dimenzioniranje i piljenje ploča, za poprečno rezanje punog drva, savršeno nadopunjujući asortiman “Woodworking” alata.

Za više informacija o “MS750” panelnoj pili i drugim proizvodima iz “Woodworking” linije posjetite našu službenu web stranicu ili se obratite svom lokalnom prodajnom predstavniku.

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!