Predstavljamo mobilnu pilanu Wood-Mizer LT20WIDE

Wood-Mizer LT20WIDE Mobile Sawmill Premiers at French Customer Days 2023
07.06.2023

 

Wood-Mizer dodaje WIDE opciju glave seriji pilana LT20. Lansiranjem pilane LT20WIDE Wood-Mizer je dovršio implementaciju opcije WIDE u cijelu liniju pilana LT, koja uključuje strojeve LT15, LT20, LT40 i LT70. Nova pilana LT20WIDE u mobilnoj verziji predstavljena je prvo u Francuskoj krajem ožujka 2023.

WIDE glava pile razvijena je kako bi zadovoljila sve veću potražnju za piljenjem većih trupaca u industriji. Sa širom glavom pile operater može rezati trupce maksimalnog promjera 90 cm. WIDE glava pile stvara dodatne prednosti u gradskoj pilani iu područjima gdje su trupci velikog promjera jeftiniji i lako dostupni.

 

 

"Novi stroj LT20WIDE u prijenosnoj verziji sa širom glavom pile odgovara rastućoj potražnji za laganim i pristupačnim pilanama s kapacitetom trupaca koji odgovara većim strojevima", kaže Tizoc Chavez, upravitelj Wood-Mizer France. "LT20WIDE Mobile je razvijen za male pilanske radionice i individualne korisnike, iako će sigurno zadovoljiti potrebe većih poduzeća usmjerenih na povećanu učinkovitost. Ovaj stroj zvuči dobro i za one pilane koji tek počinju svoj posao."

Ranije ove godine Wood-Mizer je lansirao mobilnu pilanu LT15CLASSIC WIDE, također predstavljenu na Customer Days u Francuskoj, tako da su posjetitelji mogli usporediti karakteristike i prednosti oba modela.

Dok je LT15WIDE izgrađen na nisko segmentiranom krevetu s ručnim rukovanjem trupcima, pilana LT20WIDE ima provjereni klasični Wood-Mizer dizajn konzolne glave i funkcije hidrauličkog kreveta. LT20WIDE Mobile može imati rukovanje trupcima u 3 verzije – ručno, standardno i super hidraulično. Super hidraulična verzija uključuje dva okomita bočna oslonca, središnju stezaljku na 2 šipke, stezaljke za držanje, okretač trupaca, valjke za ravnanje trupaca i utovarivač trupaca. Vlasnik pilane može odabrati konfiguraciju koja odgovara njegovoj produktivnosti i proračunskim zahtjevima.

 

 

Nova verzija pilane LT20WIDE dostupna je s elektromotorima od 7,5kW, 11kW i 15kW, benzinskim motorom od 25KS i dizel motorima od 22KS ili 25KS.

Sa standardnim uređajem za automatsko podešavanje debljine ploče Setworks SW10, rezanje je praktičnije jer se operater ne treba sjećati postavljanja debljine nakon svakog rezanja. Glava pile se pomiče gore/dolje i naprijed/natrag električnim putem. Voda iz spremnika dovodi podmazivanje izravno u oštricu kako bi se poboljšalo rezanje. Ruka za vođenje električnog noža drži oštricu u osloncu tijekom rezanja materijala različitih veličina. Napetost oštrice se lako podešava i održava oštricu u pravilnoj napetosti za rezanje. Opcijski skidač kore pomaže da oštrica pilane ostane oštra dulje jer uklanja koru, prljavštinu i kamenje s površine trupca.

Mobilna pilana može se transportirati u šumu, poljoprivredno zemljište ili gradilište gdje korisnik treba rezati trupce. Prijevoz pilane s pick-up kamionom je praktičan, a priprema stroja za rad na licu mjesta traje samo nekoliko minuta.

 

 

Susret s kupcima i predstavljanje najnovijih Wood-Mizer strojeva u francuskom gradu L'Ablé u blizini Malaussènea polučio je veliki uspjeh! Od 29. do 30. ožujka 2023., pod sunčanim nebom i u prijateljskoj atmosferi, deseci kolega pilana i drvoprerađivača mogli su gledati demonstraciju najboljih Wood-Mizerovih rješenja za drvnu industriju, uključujući novu mobilnu pilanu LT20WIDE. 

Wood-Mizer nudi dvogodišnje jamstvo za sve profesionalne pilane i vrhunsku servisnu podršku.

Za više informacija, molimo kontaktirajte vašeg Wood-Mizer lokalnog prodajnog predstavnika.

 

 

***

 

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!