Wood-Mizer “MS500” – višenamjenska stolna kružna pila s funkcijama pile za ploče

Wood-Mizer Introduces Versatile MS500 – Circular Table Saw with Panel Saw Features
26.07.2023

 

Kao odgovor na sve veću potražnju u industriji za naprednim stolarskim alatima, Wood-Mizer proširuje svoju liniju Woodworking sa visoko funkcionalnom stolnom pilom – Wood-Mizer “MS500”. Ovaj profesionalni alat rezultat je suradnje europskih inženjera i iskusnih stolara. Razvijen je kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe male i srednje drvoprerađivačke radnje za učinkovito piljenje raznih vrsta drvenih ploča.

Stolna pila Wood-Mizer “MS500” ima jedinicu za piljenje izrađenu na tijelu od lijevanog željeza, pilu za piljenje i kliznu ploču izgrađenu na vodećim valjcima, kao zanimljivu alternativu za veće pile za ploče s kliznim aluminijskim pločicama u punoj veličini. “MS500” idealan je za rezanje fragmenata srednje veličine dasaka za namještaj; međutim, za rezanje ploča u punoj veličini, preporučuje se korištenje pile za ploče, npr. Wood-Mizer “MS750”.

 

 

“MS500” je kompaktni stroj s jednostavnim podešavanjem parametara piljenje, u kojem se visina i kut glavne pile, podešavaju pomoću ručnih kotača s mjeračima za precizno očitavanje. Točna širina i duljina piljenje. očitava se preko analognih indikatora s povećalom uz paralelne i okomite vodeće valjke. Moguća ih je zamjena elektroničkim čitačima za ultra precizna mjerenja do 0,1 mm.

Stolna pila “MS500” opremljena je kvalitetnim kliznim mehanizmoml koji radi u paralelnim i okomitim smjerovima za jednostavno pozicioniranje materijala na radnom stolu i učinkovito piljenje. Pomoćni stol, temeljen na provjerenim rješenjima, povećava stabilnost pri radu sa zahtjevnim materijalom.

Nasuprotna donja pila za podrezivanje, također poznata kao „scorer”, rješenje je posuđeno od pila za ploče punih veličina. kako bi se omogućilo uredno i precizno piljenje materijala. čistim rezom. Da biste zamijenili glavnu kružnu pilu ili uklonili donju pilu, dovoljno je odvrnuti gornji poklopac i otvoriti malu magnetnu ploču za pristup sustavu za brzu montažu glavne kružne pile. Visina donje kružne pile se podešava i može se prikladno spustiti ispod nivoa, ako nije potrebna.

 

 

U srcu “MS500” nalazi se kružna oštrica s maksimalnim promjerom od 400 mm koja radi sa 3500 ili 4500 okretaja u minuti, a koja se može podesiti ručno, prebacivanjem pogonskog remena između remenica na vretenu. Za rezanje MDF ploča. preporuča se raditi sa 3500 okretaja u minuti i koristiti pilu za podpiljenje, a za puno drvo na 4500 okretaja u minuti i bez podpiljivanja.

Stolna pila “MS500” isporučuje se s tvornički podešenim radnim stolom, iako postoji mogućnost individualnog podešavanja njegovih postavki. Glavna pila, pokretana motorom od 6 kW, i pila za podpiljenje, s motorom od 0,75 kW, postavljeni su grupno sklop od lijevanog željeza, koja se može pomicati prema gore za podešavanje visine ili naginjati za promjenu kuta rezanja (0- 45 stupnjeva). Radni stol od lijevanog željeza oslanja se na četiri vijka koji omogućuju precizno niveliranje.

Lijevano željezo, koje se koristi za izradu radnih stolova i reznih jedinica u strojevima za obradu drva, nabavlja se isključivo od renomiranih dobavljača. Lijevano željezo koje se koristi u procesu proizvodnje “MS500” kovano je i strojno obrađeno od strane europskih proizvodnih tvrtki. Najstabilniji je stol i najizdržljiviji za teške uvjete rada, što omogućuje povećanu otpornost na deformacije i vibracije.

 

 

Učinkovito uklanjanje piljevine i drvne sječke, omogućeno je s glavnim izlazom širine 125 mm, koji se nalazi izravno na jedinici za piljenje i dodatnim otvorom, širine 100 mm na  poklopcu pile. Za najbolje performanse stolne pile “MS500”, preporuča se spojiti je s jednim od Wood-Mizer “MES” sustava za otsisavanje piljevine.

Za siguran i udoban rad, stolna pila MS500 ima sigurnosni štit glavne pile s pričvršćenim kotačima za jednostavno dopremanje materijala i mehanizam za podizanje. Sigurnosni štit također omogućuje učinkovito piljenje pod kutom od 45 stupnjeva.

Upravljačka ploča sastoji se od glavnog prekidača za kružnu pilu, prekidača za vreteno pod-pile, kontrolnih svjetala za brzinu motora i prekidača za zaustavljanje u nuždi.

 

 

Stolnu pilu “MS500” dizajnirali su europski inženjeri i u potpunosti je proizvedena od kvalitetnih materijala u europskim tvornicama. Izvorni tehnički dizajn i napredan proizvodni proces jamče dugi niz godina besprijekornog rada.

Za učinkovito piljnje i učinkovito piljenje svih vrsta ploča za namještaj, piljenica ili punog drva, preporučujemo odabir odgovarajuće kružne iz kataloga Wood-Mizer “TOOLS”. Širok izbor kružnih pila i pod-pila, savršeno nadopunjuju strojeve za obradu drva, razvijenih za pripremu gotovih proizvoda od drva.

 

 

Za više informacija o “MS500” panelnoj pili i drugim proizvodima iz “Woodworking” linije posjetite našu službenu web stranicu ili se obratite svom lokalnom prodajnom predstavniku.

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!