Wood-Mizer predstavlja početnu razinu pilane “LX50START” za ekonomično piljenje trupaca u građu

Wood-Mizer Introduces Entry-Level LX50START Sawmill for Sawing Logs to Timber Economically
16.11.2022

 

Wood-Mizer proširuje vrlo popularnu “LX” seriju pilana s kompaktnim i osnovnim modelom “LX50START” za one, koji povremeno pile trupce u malim količinama. Jednostavan dizajn i provjereni inženjering u kombinaciji sa standardima visoke kvalitete Wood-Mizerovih pilana, osiguravaju preciznost piljenja i pouzdanost po ekonomičnoj cijeni.

Pilana “LX50START” je drugi model iz serije “LX50” kompaktnih i ekonomičnih Wood-Mizer strojeva, koji, uz “LX50CLASSIC”, čini savršen izbor za vlasnike kuća, šuma i sve korisnike koji s vremena na vrijeme moraju ispiliti trupce i sami proizvode građu. „Uspjeh modela “LX50CLASSIC” dokazao je rastuću potražnju za jeftinijim pilanama, dok kupci i dalje očekuju dobru kvalitetu, preciznost i pouzdanost od ovih proizvoda,” komentirao je Hubert Powietrzyński, voditelj prodaje u Wood-Mizer Industries, Poljska.

 

 

Wood-Mizer je dizajnirao pilanu “LX50START” za mala poduzeća i amatere koji trebaju brzo i jeftino izraditi svoje piljenice. Ova jednostavna i učinkovita pilana savršeno će odgovarati farmama, seoskim kućanstvima, vlasnicima privatnih zemljišta i lokacijama u blizini parkova i šuma. Ipak, što je najvažnije, ona je neizostavan alat za svakog entuzijasta, koji želi započeti svoju avanturu obrade drva

Sve pilane u seriji “LX” imaju dvostrani sustav posmaka glave pile, što omogućuje povećanu stabilnost i preciznost piljenja. “LX50START” može ispilit trupce s maksimalnim promjerom od 60 cm i proizvoditi daske ili grede širine 40 cm.

Glava pile “LX50START” opremljena je sustavom ručnog vratila za kretanje gore/dolje i naprijed/natrag, što omogućuje stabilan i intuitivan rad. Sustav za čišćenje tračne pile pilane, održava tračnu pilu, kotače vodilice i vodeće valjke čistima i učinkovitim, uklanjanjem piljevine, smole ili kore. Mehanizam napinjanja tračne pile smanjuje vibracije i osiguravaje visoku preciznost piljenja.

 

 

Okvir pilane “LX50START” izrađen je od visokokvalitetnog čelika, a u standardnoj izvedbi postolje se sastoji od tri segmenta ukupne duljine 4m. Postolje se može produžiti s više segmenata (svaki 1,33 m duljine) za piljenje dužih trupaca. Standardno postolje tipa S3, ima dva čvrsta bočna nosača i jednu središnju stezaljku za trupce, dok se po izboru može opremiti setom podesivih nogu za postolje. Neki korisni dodaci za piljenje na “LX50START” uključuju kuku za utovar i okretanje trupaca na postolju i konusni klin za niveliranje neravnih trupaca.

Wood-Mizer je globalni proizvođač pilana i strojeva za obradu drva s jakom sviješću o ekološkim i ekološkim pitanjima. Sve Wood-Mizer pilane koriste ultratanku tračnu pilu za povećanje iskorištenja mase svakog trupca i smanjenje proizvodnje piljevine. “LX50START” koristi list pile debljine 1 mm i širine 32 mm koji zahtijeva minimalnu snagu motora, nižu potrošnju goriva ili manje električne energije. “LX50START” može biti opremljen električnim motorom od 4 kW ili benzinskim motorom od 7 ili 14 KS.

 

 

“LX50START” je dostupan u Wood-Mizerovoj online trgovini i preko vašeg lokalnog prodajnog predstavnika. Isporučuje se na jednoj paleti od 160 x 65 x 100 cm, a njegova jednostavna montaža omogućuje početak vašeg pilanskog projekta istog dana. Svi potrebni priručnici i filmovi s uputama dostupni su online. Proizvod je proizveden u EU i dolazi s 2 godine jamstva.

 

 

***

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!