Wood-Mizer predstavlja visokokvalitetnu svestranu blanjalicu MP180

Wood-Mizer MP180 multi-planer
02.09.2020

 

Kompaktna i povoljna blanjalica MP180 s funkcijama 3 u 1 štedi operativne troškove i vrijeme dok proizvodi oblanjanu građu, piljnica na pero i utor, te razno profilirano drvo za namještaj.

Svestrana blanjalica MP180, koju je razvio Wood-Mizer, ima jednu horizontalnu blanjanlicu za blanjanje i debljine i jednu bočnu glodalicu, dodanu u donji stol za oblikovanje-profiliranje. MP180, jedan od najmanjih strojeva iz serije Wood-Mizerovih blanjalica I profilirki, izrađuje gotove pravokutne piljenice i lajsne u dva prolaza u odnosu na potrebnih šest ili osam prolaza sa standardnom blanjalicom.

 

The processing starts by using the top table for making two adjoining sides perfectly flat and creating precise right angles to each other

 

Obrada započinje korištenjem gornjeg stola za izradu dvije suprotne strane savršeno ravne i stvaranje preciznih pravih kutova jedan prema drugom. Zatim se posljednje dvije strane obrađuju na donjem stolu, debljajući ploču do krajnjih dimenzija.

"Iz sušene drvene građe možete izvaditi bilo koju savijenu piljenicu i pomoću MP180 dobiti savršeno ravnu pijnicu" kaže g. Keith Threadgall, drvosječa iz Škotske. "Jednom kada je jedna površina ravna, možete je prozvući ispod u debljaći, i time će suprotna površina biti savršeno ravna - paralelna s prvom površinom."

Upotrebom vodoravne blanje za blanjanje / debljanje i vertikalnog glodalice za profiliranje, MP180 djeluje u 3 funkcije – blanjanje jedne strane, debljanje i bočno oblikovanje - bez potrebe za preslagavanjem stroja.

Wood-Mizer MP180 multi-planer

 

 Wood-Mizer MP180 multi-planer

 

Nekoliko značajki čine svestranu blanjalicu MP180 jedinstvenom:

  • Širina blanjanja je 410 mm - veća od većine konkurenata na tržištu
  • Visina debljine 260 mm
  • Dodatna bočna glodalica može oblikovati površine do 100 mm visine
  • Teško postolje od lijevanog željeza smanjuje vibracije stroja uz povećanje preziznosti i pouzdanosti
  • Jednostavno podešavanje gornjeg noža za blanjanje, poboljšava sigurnost u radu
  • Horizontalna blanjalica standardno je opremljena s 2 noža-blanje. Da bi se postigla glatkija površina, kao opcija dostupan je valjak s 4 utora za noževe.
  • Brzina posmaka je konstantna 6 m / min kao standard. Za obradu velikog tvrdog drva na raspolaganju je mogućnost promjenjive brzine posmaka od 2 do 11 m / min.
  • Aluminijska bočna ograda se može nagnuti do 45 stupnjeva.

 

Additional side spindle can mould up to 100 mm high

 

Wood-Mizer MP180 bottom table

 

Wood-Mizer MP180 side spindle

 

"Čak i kada pravite četverokutnu gredu, ne želite je uvijek točnu četvorinu", nastavlja gospodin Keith Threadgall. "Sa naginjajućom ogradom, lagano možete dodati nagib od 45 stupnjeva i time skinuli rubove da nisu oštri i poboljšali estetiku grede. To povećava vrijednost vašem proizvodu."

Prednost je u tome što ploču možete istovremeno profilirati i debljati. Imajući rezervno vreteno za vertikalnu bočnu blanjalicu, omogućuje vam jednostavnu izmjenu noževa za profiliranje i u dva prolaza izrađujete piljenice s perom i utorom.

 

MP180 profiling knives set

 

Pametan dizajn MP180 sastoji se od dva odvojena pogonska motora, jednog za vodoravnu gornju blanjalicu i jednog za bočno glodalo. Ova dva motora mogu se pokrenuti pojedinačno, ovisno o vašim potrebama - to omogućava dodatne uštede troškova električne energije tijekom rada.

“To je skladu s mentalitetom Wood-Mizera, da koristi uske tračne pile kako bi uštedio na čeliku, potrošnji energije i otpadnom drvu. Ako ne pokrećete sve motore istovremeno, smanjujete i troškove održavanja, uključujući blanje, tračne pile, klinasto remenje i ležajeve," zaključuje Radoslaw Adamkiewicz, voditelj proizvodnje Wood-Mizera.

Ova jedinstvena kombinacija svestarnosti i kvalitete uz pristupačnu cijenu, čini MP180 očitim izborom za stolare, koji žele imati jedan stroj umjesto tri, da bi uštedjeli na operativnim troškovima, proizvodnom prostoru i vremenu.

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

Wood-Mizer MP180 control panel

 

* * *

Wood-Mizer je od 1982. godine stekao reputaciju vodećeg svjetskog proizvođača opreme za primarnu preradu drva sa velikim nasljeđem od svojih inovativnih proizvoda za pilane. Od šume do konačnog oblika, Wood-Mizer nudi opsežnu liniju opreme, koja uključuje prijenosne i industrijske pilane uskih tračnih pila, opremu za piljenje sa širokim tračnim pilama, raspiljivačice, okrajčivače, blanjalice-debljače i profilirke, opremu za rukovanje drvetom, tračne pile i opremu za održavanje listova pila za piljenje drva, za sam svoj majstor entuzijaste kao i za profesionalce iz cijelog svijeta. Posjetite web-mjesto Wood-Mizer za više informacija.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!