Wood-Mizer slavi 30 godina na europskom tržištu

Wood-Mizer manufacturing centre in Poland
23.09.2020

 

Drvo je jedan od najcjenjenijih prirodnih materijala, koji društvu omogućuje izgradnju boljeg svijeta za milione ljudi. Wood-Mizer razvija i implementira inovativna rješenja kroz koja drvoprerađivačka poduzeća mogu rasti i donositi profit. Ova su rješenja toliko učinkovita da omogućuju korisnicima da rade s prirodnim resursom s najvećom iskoristivosti. To znači da je s Wood-Mizer opremom, potrebno manje stabala za preradu u piljenice, a više stabala ostaje rasti u šumama.

Wood-Mizer započeo je rad u Americi krajem 1970-ih, kada su dva inženjera - budući osnivači tvrtke - počeli raditi na projektu stvaranja prijenosne pilane.

 

Wood-Mizer founder Donald Laskowski and the first LT40 sawmill, in 1982

Osnivač Wood-Mizer-a Donald Laskowski i prva pilana LT40, 1982. godine

 

U to su vrijeme trupce obrađivale samo velike pilane, ali novostvorene kompaktne i prijenosne pilane Wood-Mizer nudile su novi, alternativni način piljenja drva.

Njihov izum stvorio je brojne prednosti, koje su osigurale korak u promjeni načina piljenja:

  • Mobilne pilane Wood-Mizer mogu se dopremiti do mjesta rada, uklanjajući troškove prijevoza trupaca
  • Uska tračna pila može ispiliti piljenice debljine samo 2 mm, tako da se dobiva više piljenica i manje otpada – piljevine, iz svakog trupaca.
  • Pilane Wood-Mizer, opremljene su motorima manje snage u usporedbi s tradicionalnim pilanama. To znač - manja potrošnja energije i smanjenje emisije ispušnih plinova.
  • Pilane drveta-Mizer mogu ispilit trupce velikog promjera.
  • Možda je najvažnija promjena ta, da relativno male pilane Wood-Mizera proizvode savršeno glatku, precizno kalibriranu piljenicu. koja je ranije bila moguća samo uz veliku, skupu opremu za piljenje.

 

Wood-Mizer LT40 portable sawmill

Wood-Mizer LT40 pilana

 

Nova tehnologija napravila je napredak u pilanarstvu. Učinila je piljenje drva ekološki prihvatljivijim i povoljnijim za poduzetnike i mala poduzeća, od poljoprivrednika, vlasnika imanja i stolarskih radionica do tvornica namještaja.

Prošlo je samo nekoliko godina od osnivanja tvrtke u Americi, a več je Wood-Mizer bio među prvima, koji su uložili u izgradnju svog proizvodnog centra u Poljskoj, neposredno nakon pada komunističkog režima.

Bilo je to ljeto 1990. Danas je poljski pogon Wood-Mizer Industries vodeći razvojni centar, koji postavlja smjernice cijeloj pilanarskoj industriji.

 

WB2000 wideband industrial sawmill

WB2000 industrijska pilana sa širokim tračnim pilama

 

Evo nekoliko impresivnih činjenica o 30-godišnjem putovanju Wood-Mizerovog europskog proizvodnog centra smještenom u Kolu, u središnjoj Poljskoj.

  • Wood-Mizer opremljen je najnaprednijim robotskim strojevima za obradu metala iz Japana i Njemačke i neprestano ulaže u najnoviju tehnološku opremu i profesionalne vještine radnika.
  • Wood-Mizerove radionice, skladišta i uredi s površinom većom od 15 000 četvornih metara prostiru se na devet hektara.
  • Proizvodnja tračnih pila za drvo, Wood Mizer, koje je tvrtka razvila posebno za piljenje trupaca je postala model kvalitete u industriji, certificirana je prema ISO 9001: 2015. Asortiman reznih alata pod markom Wood-Mizer Tools uključuje više više od 2500 uzoraka noževa-glodalica, uskih i širokih tračnih pila, noževa za brušenje, pila za jarmače, kružnih pila; raspon se neprestano proširuje.
  • U europskom pogonu Wood-Mizera radi oko 400 zaposlenika. Wood-Mizer pruža naprednu obuku, programe nadopune za visoko obrazovanje i ulaže u zaposlenike na mnogo različitih načina. Proizvodnja se kontinuirano poboljšava koristeći LEAN metode proizvodnje.
  • Wood-Mizerov biro- tim za dizajn – sastoji se od visoko kvalificiranih inženjera koji rade u tandemu s američkim kolegama, koji razvijaju jedinstvena tehnološka rješenja za učinkovito piljenje. Nova TITAN linija industrijske opreme posebno predstavlja dizajn pilana i proizvodnju opreme za specifične zadatke kupca.
  • Poljska tvornica Wood-Mizer isporučuje opremu i alate na četiri kontinenta - u Europu, Ameriku, Aziju i Afriku. U modernom svijetu, kvalitetu tehnološke opreme treba pratitit dostupnost svih usluga nakon prodaje. Wood-Mizerovi servisni centri sa skladištima rezervnih dijelova i iskusni stručnjaci djeluju u 110 zemalja.

 

Compact and affordable LX50 sawmill

Kompaktna i pristupačna pilana LX50

 

Wood-Mizer narrow band blades

Tračne pile Wood-Mizera

 

New in Wood-Mizer offer - MP360 moulder / planer

Novo u Wood-Mizer ponudi - MP360 glodalica/blanjalica

 

Robert Baginski, President of Wood-Mizer Industries in Poland

Robert Baginski, predsjednik Wood-Mizer industrije u Poljskoj

 

Danas Wood-Mizer ne da proizvodi samo pilane i tračne pile. Nedavno je još jedna europska tvornica, smještena u Švedskoj, postala dio Wood-Mizer korporacije. Wood-Mizer AB proizvodi visokokvalitetne kompaktne univerzalne glodalice / blanjalice. Na taj način, ostvarena je Wood-Mizerova ideja isporuke cjelokupne opreme, koja prerađuje drvo - od trupaca do gotovih proizvoda.

Drvo je jedan od najcjenjenijih prirodnih materijala, koji društvu omogućuje izgradnju boljeg svijeta za milione ljudi. Wood-Mizer razvija i implementira inovativna rješenja kroz koja drvoprerađivačka poduzeća mogu rasti i donositi profit. Ova su rješenja toliko učinkovita da omogućuju korisnicima da rade s prirodnim resursom s najvećom iskoristivosti. To znači da je s Wood-Mizer opremom, potrebno manje stabala za preradu u piljenice, a više stabala ostaje rasti u šumama.

„Danas su ljudi svjesniji prijetnji prirodi i sve više se bave zaštitom i očuvanjem šumskih resursa", kaže Robert Baginski, predsjednik Wood-Mizer Industries-a.

„Većina nas razumije važnost okoliša za ljude i njegovo održavanje u dobroj formi za buduće generacije. Wood-Mizer uključen je u taj izuzetno važan proces."

Wood-Mizer proizveo je više od 80 000 pilana, koje danas posluju širom svijeta.

 

New Wood-Mizer production and office building in Poland

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!