Najbolji izbor pilanara – originalne tračne pile tvrtke Wood-Mizer

Sawmiller's best choice - the original blades from Wood-Mizer
31.03.2021

 

Listovi za tračnu pilu Wood-Mizer koriste se u pilanama u gotovo svim krajevima svijeta, od Europe do Azije, Afrike i obje Amerike. Ove tračne pile mogu ispiliti sve vrste drva - od tvrdih tropskih vrsta do mekog drveta iz Europe. Wood-Mizer je vodeća svjetska marka na tržištu strojeva za primranu preradu drveta. U Europi Wood-Mizer posluje više od 30 godina, a ime tvrtke Wood-Mizer povezano je s visokokvalitetnim tračnim pilanama. U srcu svakog takvog stroja nalazi se tračna pila koja pretvara trupce u vrijedan materijal -piljenu građu - za izgradnju jedinstvenih garnitura namještaja, velike podove, brodske palube ili šarmantne vikendice.

Wood-Mizer nudi tračne pile u više od 100 konfiguracija, na temelju različitih profila, postavki zuba i vrsta čelika. Zahvaljujući ovim različitim karakteristikama tračnih pila, Wood-Mizer može pilanare opskrbiti tračnim pilama koje savršeno odgovaraju njihovim potrebama. Tračne pile Wood-Mizera proizvode se pod nadzorom iskusnih i kvalificiranih radnika, koristeći vrhunski europski čelik i koristeći najnaprednije alatne strojeve dostupne u današnjoj industriji. Proizvodnja tračnih pile nalazi se u tvornici Wood-Mizera u Poljskoj, u samom srcu Europe.

Postupak proizvodnje listova trašnih pila u europskom proizvodnom centru Wood-Mizera certificiran je prema standardima ISO 9001: 2015. Listovi tračnih pila Wood-Mizera moraju proći sve stroge provjere kvalitete u svakom stupnju proizvodnje, prije nego što smiju biti poslane na tržište.

 

 

Provjere čeličnog materijala

Čitav proizvodni proces kontrolira računalni sustav i napredni interni laboratorij koji je odgovoran za osiguravanje korištenja samo najboljeg materijala. Materijal koji padne na kontrolnim testovima vraća se dobavljaču i ne koristi se dalje u proizvodnom procesu. Zahvaljujući jedinstvenom označavanju na svakoj tračnoj pili, Wood-Mizer identificira sirovinu koja se koristi za proizvodnju, datum proizvodnje i osobu odgovornu za provjere i kontrole kvalitete.

 

Priprema sirovog čelika

Od početka proizvodnje pa do kraja, Wood-Mizer koristi najbolju opremu za proizvodnju listova pilane. Odobreni sirovi čelik priprema se i obrađuje na vrlo učinkovitim i specijaliziranim strojevima sposobnim za kontinuirani rad i proizvodnju proizvoda koji prolazi dodatne provjere kvalitete.

Otvrdnjavanje vrhova zubi

U sljedećoj fazi proizvodnje svi koluti moraju proći indukcijsko očvršćavanje – kaljenje vrha zubi. U tom se procesu svaki zub oštrice zagrije do ekstremnih temperatura, a zatim se brzo ohladi. Kao rezultat, zubi su otvrdnuti; stoga tračne pila može dulje piliti, otpornija je na abraziju i može piliti kvalitetnije, posebno u tvrdom drvu. Kontrola kvalitete u ovoj fazi proizvodnje uključuje provjeru zadovoljava li tvrdoća zuba tražene standarde.

 

 

Izrada profila zubi tračne pile

Sada kolut buduće tračne pile dolazi do jedne od nekoliko proizvodnih linija dizajniranih za postupak oštrenja, razvrtanja zubi, valjanja i sjecanje na potrebnu duljinu tračne pile. Ovisno o narudžbi kupca, Wood-Mizer reže materijal na željenu duljinu. Postupak oštrenja i razvrtanjazubi bitan je za postizanje željenih parametara tračne pile. Zahvaljujući naoštrenim i pravilno razmaknutim vrhovima zubi, tračna pila može dugo i učinkovito piliti drvo. U Wood-Mizeru operateri linija i dalje provode druga ispitivanja kvalitete.

 

 

Zavarivanje

Strojevi koji se koriste i za zavarivanje i za brušenje vrlo su napredni i visoko specijalizirani. Uz stručno znanje i specijaliziranu opremu, Wood-Mizer proizvodi stabilan i robustan zavar listova tračnih pila. Ovaj precizan i pouzdan zavar jedna je od glavnih točaka, koja razlikuje Wood-Mizer tračne pile od ostalih konkurentskih proizvoda. Nakon postupka zavarivanja, listovi tračnih pila se pravilno bruse, kako bi glatko i neometano radile u svim vrstama drva.

 

 

Pakiranje i otprema

Samo tračne pilem koje su uspješno prošle sve stroge testove kvalitete mogu se isporučiti kupcu. Stavljamo ih u kutije od valovitog kartona s logotipom Wood-Mizera i označavamo punim informacijama o proizvodu - vrsta tračne pile, širina i duljina tračne pile, vrsta materijala tračne pile, profil zuba, ID broj koluta, datum proizvodnje i QR kod. Davanje ovih podataka uz svaku kutiju tračna pile pomaže odrediti kada je tračna pila, tko je provjerio njezinu kvalitetu i koja je čelična traka u kolutu korištena za njezinu izradu.Kad oštrice Wood-Mizer napuste tvornicu, spremne su za piljenje.

 

 

Kupci Wood-Mizer-a potvrđuju da originalne tračne pile Wood-Mizer-a mogu jamčiti visoku kvalitetu piljenja i produženi vijek trajanja po vrlo pristupačnoj cijeni. Ako cijenite profesionalni i siguran rad, odaberite originalne tračne pile tvrtke Wood-Mizer!

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!