Wood-Mizer “BMST50” kombinirani stroj za oštrenje tračnih pila i razmetanje zubi

Affordable Blade Maintenance with the BMST50 Blade Sharpener and Setter Combo Unit
08.03.2023

 

Spajajući dvije operacije za održavanje tračnih pila u jednom stroju, Wood-Mizer nudi pametno rješenje za pilanare, koji se žele sami brinuti za svoje tračne pile. “BMST50” je kombinirani uređaj koji izoštrava i razmeče zube traćne pile učinkovito i jeftino. Osim toga, štedi prostor u radionici, jer zahtijeva samo stol ili klupu za rad.

BMST50” Stroj za oštrenje i razmetanje zubi tračne pile je “dva-u-jedan” stroj dizajniran za obavljanje oba postupka održavanja tračnih pila; zato se često naziva “Sharp’n’Set” uređaj. To je savršeno rješenje za male pilanare, jer mogu samostalno i jeftino održavati svoje tračne pile. Ne moraju kupovati dva odvojena stroja – jedan za oštrenje i drugi za razmetanje, što je posebno važno ako je prostor u radionici ograničen.

 

 

Wood-Mizerov  “BMST50” oštrač i razmetač zubi tračne pile je uređaj s ručnim upravljanjem i jednostavan za korištenje koji će smanjiti troškove oštrenja tračnih pila za rad. Korisnik strojem upravlja s dvije poluge – jednom za pomicanje lista pile prema naprijed, a drugom za brušenje ili razmetanje zuba. Prebacivanje između izoštravanja i razmetanja je brzo i jednostavno. “BMST50” kompatibilan je s tračnim pilama širine 32 mm većinom Wood-Mizerovih vrsta i profila tračnih pila.

“BMST50” je opremljen potpornim nosačima za tračnu pilu koji učvršćuju list pile tijekom oštrenja, a operater može prilagoditi pritisak, koji se primjenjuje na list pile kao i udaljenost brusa za oštrenje od  zubi. Osim toga, tu su i gumbi za jednostavno podešavanje za indeksiranja zubaca za fino podešavanje oštrenja, podesivi gumb za pozicioniranje za različite širine tračnih pila i podesive točke za razmetanje. “BMST50” oštrilica i razmetač isporučuje se s mjeračem zuba za provjeru dosljedne i točne razvrake.

Uređaj “Sharp’n’Set” zahtijeva stabilnu i ravnu površinu za instalaciju, na primjer, stol, postolje ili radnu ploču. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama od 50 cm x 50 cm, može se smjestiti u gotovo svaki kutak radionice. Za napajanje rada kombiniranog stroja koristi se elektromotor 12V DC s mogućnošću nadogradnje na 230V AC napajanje.

 

 

Uređaj koristi “CBN” brus. koji je razvijen za brzo i učinkovito oštrenje tračne pile. Površina “CBN” brusa je super abrazivni materijal za brušenje, koji omogućuje učinkovito brušenje, dok istovremeno spriječava da se brusevi prebrzo tupe ili pregriju. “BMST50” uređaj za oštrenje i uređaj za razmetanje koristi, a prema zadanim postavkama, “CBN” brus je širine 127 mm (5 inča) koji zahtijeva ulje za ispiranje bruševine za ispravan rad. Kako bi oštrenje tračne pile bilo što učinkovitije, “CBN” brusevi dostupne su u nekoliko zadanih profila. Korisnik mora pažljivo uskladiti “CBN” profil brusa s profilom zuba svoje tračne pile.

Za najbolji rad tračne pile, zubi moraju biti odgovarajuće naoštreni i razmetnuti. Sa svakim sljedećim oštrenjem, razmetanje zuba se  smanjuje i zahtijeva ponovno podešavanje. Prilikom razmetanja zuba, bitno je  slijediti obrazac "lijevo-desno-ravno" kako bi se osiguralo da lijevi i desni zubi služe za rezanje drva, a ravni zub za uklanjanje piljevine iz propiljka. Uobičajena je praksa da se za tvrdo drvo koristi uže razmetanje zuba, a za meko drvo šire.

 

 

“BMST50” oštrilica i razmetač ima 1-godišnje jamstvo i punu tehničku podršku tijekom i nakon tog razdoblja. Uređaj je spreman za rad odmah nakon raspakiravanja.

Za više informacija o opremi za održavanje tračnih pila, posjetite službenu web stranicu Wood-Mizera ili se obratite lokalnom predstavniku Wood-Mizera.

***

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!