Svjetski poznata pilana Wood-Mizer LT15 sada je pokretna

LT15Mobile
07.10.2020

 

Serija LT15 od Wood-Mizera uključuje nekoliko popularnih modela, poput LT15START, LT15CLASSIC i LT15WIDE. “Do 2017. godine Wood-Mizer je nudio prikolicu za pilane LT15, ali ta je prikolica bila samo za prijevoz od točke do točke. Nakon dolaska na odredište bilo je potrebno rastaviti stroj i instalirati ga za upotrebu kao da je stacionarna pilana ”, objašnjava Roman Frontczak, direktor korporativnog istraživanja i razvoja tvrtke Wood-Mizer. "Sada smo u potpunosti redizajnirali modele LT15START i LT15CLASSIC, omogučivši ih za uporabu kao pokretnu pilanu, što znači da piler može piliti, dok je u prikolici."

Wood-Mizer LT15Mobile sawmill

Paket prikolica, uključuje osovinu s kotačima, spojnicu s potpornim kotačićem, kočioni mehanizam (samo za prikolicu od 1300 kg), 8 podesivih nosača, laganu nosivu polugu, bočna pozicijska svjetla i ograde. Po želji se mogu dodati rampe za utovar trupaca i ručno vitlo radi lakšeg utovara trupaca na postolje pilane. Sustav je dizajniran za sve modele LT15START i LT15CLASSIC, s konfiguracijom postolja tipa S3.

 

LT15Mobile is picking up by road

 

Postoje dvije različite vrste osovina: bruto težine od 750 kg za manji model LT15START i bruto težine od 1300 kg za model LT15CLASSIC. Prikolica s osovinom od 1300 kg ima ugrađeni kočni mehanizam.

 

The trailer package of LT15Mobile sawmill includes a light bar

 

Da bi pilanu mogao postaviti nakon prijevoza, rukovalac mora spustiti i prilagoditi osam nosača pila kako bi izravnao-nivelirao postolje, uklonio bokobrane iznad kotača i izvukao zatik, koji učvršćuje glavni nosač tijekom prijevoza. Tada je pilana spremna za piljenje.

 

The trailer of LT15Mobile has a hitch and supportive wheel

 

Pokretna pilana LT15 isporučuje se rastavljena s dijelovima glave i segmentima postolja pilene na jednoj i paketom prikolice na drugoj paleti. Ako će kupac mobilnu pilanu LT15 prevoziti javnim cestama, potrebno je registrirati prikolicu pomoću homologacijskih dokumenata koje izdaje Wood-Mizer. U tom slučaju sklapanje pilane mora izvršiti Wood-Mizerov tehničar.

 

The LT15Mobile sawmill can be towed by a car

 

"U usporedbi sa stacionarnom pilanom LT15, došlo je do puno promjena u dizajnu segmenata glavnog nosača, glave pile i kreveta", nastavlja gospodin Roman Frontczak. “Povećali smo stabilnost postola tijekom prijevoza. Sve žice potrebne za signalna svjetja, postavljena su unutar postolja. U ovoj novoj verziji pilane, upravljačka ploča i mjerilo mogu se montirati u dva položaja: za stacionarni rad ili za mobilni rad."

 

The transportation of LT15Mobile sawmill

 

Zbog brojnih promjena u dizajnu same pilane, Wood-Mizer ne nudi zasebni paket prikolica kao komplet za naknadnu ugradnju za ranije izrađene pilane LT15.

 

The LT15Mobile head in transport position

 

Serija pilana LT15 proizvodi se godinama i postala je jasan izbor za brojne vlasnike pilana širom svijeta. Najznačajnije značajke LT15 su pouzdanost, dugotrajan i jednostavan rad po pristupačnoj cijeni. Nova pokretna pila LT15 stvara dodatne pogodnosti za mala pilanska poduzeća, poljoprivrednike, vlasnike šuma i početnike u preradi trupaca, tesare i stolarije.

 

The LT15Mobile wheels

 

Kontaktirajte svog lokalnog predstavnika tvrtke Wood-Mizer da biste saznali više i dobili ponudu.

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!